ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Patru case locale de avocați, în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale. Cum sunt prezentate LDDP, Suciu Popa, TZA și ZRP în GAR 100, ce proiecte au avut și ce spun avocații-cheie din această practică

10 Mai 2019   |   Cristian Badea

GAR 100 este un ghid care evaluează capabilităţile firmelor de avocatură în domeniul arbitrajului internaţional, publicat anual de Law Business Research. Ghidul este elaborat în baza unui proces de cercetare riguros și reprezintă un studiu al practicilor de arbitraj de top la nivel global.

 
 
Activitatea firmelor Leaua Damcali Deaconu Păunescu – LDDP, Suciu Popa, Țuca Zbarcea & Asociații (TZA) și Zamfirescu Racoți & Partners a fost apreciată de Global Arbitration Review, care le-a inclus în topul GAR 100 (ediția 2019), al celor mai bune firme de avocatură, la nivel global, implicate în arbitraje internaționale. Cu 4 societăți de avocați incluse în GAR 100, România capătă recunoaștere în acest domeniu, având același număr de firme recunoscute cu jurisdicții tradiționale importante în arbitrajul internațional, precum Spania sau Austria, și cu 2 firme mai mult decât are Italia. Global Arbitration Review (GAR) este liderul mondial al publicațiilor ce abordează exclusiv domeniul arbitrajului internațional, oferind știri de ultimă oră, comentarii şi analize, dar şi opinii ale celor mai renumiți practicieni.


Al șaptelea an consecutiv de prezență în clasamentul internațional GAR 100 pentru Leaua & Asociații

Leaua Damcali Deaconu Paunescu – LDDP este o societate de avocatură ai cărei avocaţi au o amplă expertiză în arbitrajul comercial internaţional, atât ca avocaţi, cât şi ca arbitri sau experţi în dosare de arbitraj internaţional. Avocaţii societăţii au experienţă în dosare de arbitraj pe rolul mai multor curţi internaţionale de arbitraj. După un lung şir de premii internaţionale, firma a fost inclusă în 2012 în topul primelor 100 fime de arbitraj la nivel internaţional de publicaţia britanică Global Arbitration Review și a rămas în acest clasament până acum, fiind nominalizată în fiecare an.

Crenguța Leaua este listată în Who’s Who in International Arbitration din anul 2007.  În anii 2017 și 2018 este listată ca Thought Leader.

Mihaela Maravela este listată în Who’s Who in International Arbitration din anul 2018 ca Future Leader.

Crenguța Leaua, Managing Partner Leaua Damcali Deaconu Paunescu – LDDP a declarat pentru BizLawyer: „Echipa LDDP are în prezent în lucru arbitraje internaționale comerciale sau din domeniul investițiilor străine de o complexitate deosebită, a căror valoare totală depășește 7 miliarde de USD. Anii 2018 - 2019 a adus de asemenea o extindere a recunoașterii valorii echipei și prin includerea a nu mai puțin de 4 avocați în cadrul firmei  - Crenguța Leaua, Ștefan Deaconu, Mihaela Maravela și Andreea Simulescu – în listele de arbitri străini  a mai multor instituții arbitrale internaționale din Statele Unite ale Americii, China (Beijing, Shanghai, Shenzen), Austria și Georgia, acestea completând lista de țări în care membrii echipei LDDP sunt recunoscuți ca arbitri: Elveția, Franța, Danemarca, Polonia, Bulgaria, Slovenia, Moldova, Malaysia. O astfel de amplă prezență internațională este unică în peisajul firmelor de avocatură din România.
Reconfirmarea LDDP în cadrul prestigiosului clasament Global Arbitration Review - GAR 100 vine ca o recunoaștere a constantei prezențe a echipei LDDP la  nivelul de vârf al arbitrajului internațional și se completează cu includerea în clasamentul liderilor din arbitrajul internațional Who's Who Legal a doi dintre arbitrii firmei - Crenguța Leaua, ca Thought Leader, și Mihaela Maravela, ca Future Leader”.


Crenguța Leaua, Managing Partner Leaua Damcali Deaconu Paunescu – LDDP

Firma înființată de Crenguța Leaua este implicată în două dosare de arbitraj aflate pe rolul ICSID: Ioan Micula, Viorel Micula and others v. Romania (ICSID Case No. ARB/14/29) si Gabriel Resources Ltd. and Gabriel Resources (Jersey) v. Romania (ICSID Case No. ARB/15/31).

2018 a continuat să fie o poveste de succes pentru Suciu Popa

Suciu Popa a fost inclusă din nou pe lista celor mai bune practici de arbitraj internaţional, în ediția 2019 a ghidului GAR 100, un clasament al celor mai bune firme în arbitraj internațional la nivel global.

De remarcat că firma coordonată de Miruna Suciu și Lumința Popa a fost inclusa în GAR 100 încă din primul său an de activitate și în clasamentele prestigioaselor publicaţii juridice precum Legal 500, IFLR 1000 și Chambers & Partners, pe baza portofoliului solid de clienţi şi a mandatelor şi dosarelor pe care le-a gestionat cu succes.

Avocații Suciu Popa au un palmares impresionant care include clienți sofisticați și dispute semnificative în cadrul tribunalelor arbitrale internaționale. În ultimii ani, avocații Suciu Popa au gestionat cu succes dosare încredințate de renumite companii locale și internaționale, active în diverse industrii precum energie și resurse naturale, infrastructură, imobiliare, construcții.

GAR amintește că valoarea proiectelor în desfășurare gestionate de echipa Suciu Popa este de cca. 450 milioane de dolari, societatea de avocați fiind implicată în 14 arbitraje.



Intră pe
www.in-houselegal.ro pentru a vedea opiniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în companii importante, urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității in-house și propune subiecte. Suntem alături de tine!



In portofoliul clienților internaționali apar nume precum Enel, SABMiller, Engie, TNT, Müller Dairy, Hochtief, Roche și Carlyle Group. GAR notează că grupul francez de inginerie Colas a apelat la avocații Suciu Popa pentru un arbitraj ICC împotriva României care decurge dintr-un contract de îmbunătățire a drumurilor, cu o valoare de 22 milioane de euro.

Printre clienții săi se mai numără Hidroelectrica, Black Sea Oil & Gas, KazMunaiGas și SIF Transilvania, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din România.

Compania acționează pentru contractorul italian Taddei în procedurile UNCITRAL rezultate din contractele FIDIC pentru proiecte de infrastructură rutieră în Moldova, cu o valoare mai mare de 5,5 milioane de euro. De asemenea, amintește GAR 100, acționează pentru compania de infrastructură spaniolă Azvi în cadrul procedurilor internaționale de arbitraj, conform Regulamentului Curții de Arbitraj Comercial Internațional, care se referă, de asmenea, la un contract FIDIC.

Unul dintre cele mai impresionante dosare, menţionat şi în GAR 100, a fost cel mai mare arbitraj din România (cu o valoare de 1.2 miliarde de dolari). Suciu Popa a reprezentat Enel Investment Holding BV şi a contribuit la câştigarea unui dosar complex de arbitraj iniţiat de Statul Român, rezultat dintr-un contract de privatizare în domeniul furnizării şi distribuţiei de energie.

Un alt succes major pentru Enel a fost înregistrat în urma cu doi ani. Dosarul a privit stabilirea preţului pentru acţiunile transferate în cadrul unei opţiuni de vânzare cu opinii divergente între părți în ceea ce privește valoarea, iar decizia finală a reflectat o valoare semnificativ redusă fata de cea solicitată.

Într-un alt șir de dispute soluționate cu succes, Suciu Popa a câștigat un dosar de 8,5 milioane de dolari pentru clienții Colas Rail și ISAF într-o dispută cu Compania Națională de Căi Ferate, într-un litigiu privind reabilitarea unei porțiuni din cea mai importantă linie de cale ferată din țară.

Firma a obținut o victorie și pentru Colas în cadrul procedurilor ICC împotriva României, care au avut loc la Geneva, în urma unui contract FIDIC privind un proiect de infrastructură rutieră în valoare de 22 de milioane de euro.

Luminița Popa este recunoscută drept unul dintre cei mai experimentați avocați în soluționarea litigiilor şi arbitrajelor internaționale, activând în calitate de avocat și arbitru în numeroase proceduri. Este recunoscută de către Who's Who Legal – Arbitration si recomandată pentru Litigii si Arbitraj in Legal 500 EMEA, IFLR 1000 și Chambers Europe.


Luminița Popa, Managing Partner Suciu Popa

Potrivit clienților, ea este "o adevărată forță în profesie", impresionând cu "înțelegerea deosebită a problemelor comerciale și tehnice" (Who's Who Legal: Arbitration). "Luminiţa Popa a demonstrat o combinație extraordinară de talent și dăruire" (Chambers Global) fiind considerată "cel mai bun avocat din România în arbitraj internațional" (Legal 500).

"În mod evident, includerea Suciu Popa în clasamentul 2019 al GAR 100 este atât un motiv de bucurie, cât și de mândrie. Firma noastră este recunoscută pentru al treilea an consecutiv ca având o practică de arbitraj internațional la un nivel descris chiar de GAR drept „world’s leading international arbitration practices”.
Ne bucură și confirmarea: am fost recunoscuți de GAR 100 chiar de la înființarea firmei, fiecare an în plus vine deci cu presiunea menținerii acestui standard. Iar 2018 a continuat să fie o poveste de succes. Valoarea mandatelor încredințate, complexitatea acestora, soluțiile inovative oferite clienților reprezentați și rezultatele obținute au vorbit de la sine, stând la baza distincției primite din partea GAR, dar și din partea Who’s Who Legal: Arbitration. Ne bucurăm că suntem alegerea firească a companiilor globale și locale pentru arbitraje internaționale complexe și ne propunem să fim în continuare un factor de diferențiere pe piața avocaturii din Romania.
Cred, de asemenea, ca ar trebui să avem și un motiv colectiv de mândrie, mă refer aici la avocații din România: sunt 4 firme din România incluse în GAR 100, ceea ce ne aduce la același număr de firme recunoscute cu jurisdicții tradiționale importante în arbitrajul internațional, precum Spania sau Austria, și cu 2 firme mai mult decât are Italia, de exemplu. Asta arată standardele înalte de profesionalism la care au ajuns avocații români în domeniul arbitrajului internațional și folosesc acest prilej să-i felicit și pe colegii avocați din celelalte trei firme recunoscute de GAR 100", a declarat pentru BizLawyer Luminița Popa.
 
Ţuca Zbârcea & Asociaţii, un veritabil deschizător de drumuri în materie de arbitraj comercial și investițional

Avocații implicați în arbitraje din echipa Ţuca Zbârcea & Asociaţii (TZA) au primit recunoaștere din partea GAR încă din anii trecuți, în 2014 organizatorii ceremoniei GAR Awards acordându-i premiul cel mare la categoria „Firma regională care a impresionat în ultimul an” în domeniul arbitrajelor internaţionale. Atunci, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a surclasat alte şase firme din Italia, Franţa, Brazilia, Egipt, Coreea de Sud, Singapore, specializate în servicii de asistenţă şi reprezentare în diferende comerciale internaţionale.

În momentul de față, firma este implicată într-un arbitraj ICSID, asistând, alături de White & Case, firma Gold Corporation în disputa cu statul român în care sunt solicitate despăgubiri de 4,4 miliarde de dolari SUA pentru blocarea proiectului minier Roşia Montană. GAR 100 amintește că firma este implicată în 4 arbitraje, echipa fiind coordonată de partenerii Cornel Popa și Levana Zigmund.

Cornel Popa, Partener al firmei Țuca Zbârcea & Asociații a declarat pentru BizLawyer:  „Suntem încântați că editorii GAR 100 au apreciat, și în acest an, activitatea noastră în domeniul arbitrajelor și a inclus Țuca Zbârcea & Asociații pe lista celor mai puternice firme de arbitraj din lume. Am continuat să oferim asistență juridică și reprezentare în proceduri complexe, atât în baza regulilor ICC, cât și ICSID, precum și în fața Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României. De asemenea, am extins echipa de avocați specializați în arbitraje și am urmărit să diversificăm portofoliul de clienți.”


Cornel Popa, Partener Țuca Zbârcea & Asociații

TZA numără printre clienții săi compania de servicii de foraj petrolier din România Grup Servicii Petroliere, pentru care a acționat într-un caz ICC în valoare de 131 milioane dolari SUA împotriva unei companii petroliere internaționale, care s-a încheiat cu o înțelegere.

De asemenea, ArcelorMittal a cerut sprijin avocaților TZA într-un arbitraj ICC de 67 de milioane de dolari SUA, rezultat dintr-un contract de privatizare, iar firma de consultanță Paz Management Group a apelat la echipa care se ocupă de arbitraje într-un dosar ICC privind construirea unui mall. Nu în ultimul rând, compania canadiană de explorare a aurului, Gabriel Resources, folosește serviciile TZA într-un caz ICSID împotriva României.

„Arbitrajul se afirmă tot mai mult ca o alternativă credibilă la sistemul judiciar, având posibilitatea reală de a soluționa cele mai complexe dispute în mod mai rapid și, poate surprinzător pentru mulți, chiar mai ieftin decât în cazul litigiilor soluționate de instanțele judecătorești. Cei care doresc să recurgă la arbitraj au posibilitatea de a opta între mai multe instituții arbitrale prestigioase internaționale sau locale. Pe acest ultim plan, Curtea de Arbitraj Comercial Internațional a Camerei de Comerț și Industrie a României a înregistrat un progres vizibil, datorat nu în ultimul rând noilor reguli de procedură arbitrală intrate în vigoare la 1 ianuarie 2018. În prezent, un număr de circa 10 avocați din firma noastră se concentrează preponderent sau exclusiv pe domeniul arbitrajului comercial și investițional, național și internațional”, a nuanțat Cornel Popa.

Rapiditatea în reacții, precum și profesionalismul avocaților ZRP, diferențiază în mod clar firma de alte societăți

GAR notează, în analiza sa, că valoarea proiectelor în desfășurare gestionate de echipa Zamfirescu Racoți & Partners (ZRP) este de cca. 800 milioane de dolari, societatea de avocați fiind implicată în 12 arbitraje.

Cu o experiență de neegalat în practica de arbitraj comercial, echipa ZRP a fost implicată în ultimii trei ani în peste 30 dosare de arbitraj, reprezentând cel mai mare portofoliu de dosare de arbitraj național și internațional din România. 

Avocații și arbitrii ZRP reprezintă instituții publice, corporații private, întreprinderi de stat și organisme guvernamentale, iar portofoliul de dosare încredințate cuprinde mandate extrem de interesante si provocatoare profesional, în dispute complexe ca obiect și impresionante în ceea ce privește valoarea reclamată.

Dintre cele mai răsunătoare victorii ale ultimilor ani amintim proiectul SAPE vs ENEL în cadrul unui arbitraj în valoare de peste 500 ‎milioane € cu privire la o clauză de opțiune de vânzare în cadrul unui contract de privatizare a unui distribuitor de electricitate, Zamfirescu Racoți & Partners reușind să câștige pentru prima dată pentru Statul Român după mulți ani în care s-a pierdut în dispute similare; proiectul Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) vs companiei petroliere americane CHEVRON, care a plătit ANRM 100 milioane USD, în urma rezilierii a trei acorduri petroliere de concesiune, fără respectarea obligațiilor financiare prevăzute de Legea petrolului.

La finalul anului 2018, ZRP a câștigat pentru Statul român litigiul arbitral în care a fost chemată în judecată de către Alpiq AG Elvetia (Alpiq) în fața tribunalului arbitral internațional, constituit sub egida Centrului Internațional pentru Reglementarea Diferendelor relative la Investiții de la Washington (ICSID). Disputa a derivat din efectele celor mai controversate proceduri de insolvență din Europa, insolvența Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie al României – încetarea celor două contracte pe termen lung de furnizare de energie electrică cu ceea ce media românească a numit „băieții deștepți”, două societăți din România deținute de Alpiq. Tribunal arbitral internațional a respins pretențiile Alpiq de peste 450 milioane $ împotriva României.

Echipa departamentului Arbitraj Comercial este coordonată de Cosmin Vasile, Partener Coordonator, departamentul și avocații fiind clasați pe primul loc (Nivelul 1) și recomandați de Chambers & Partners și The Legal 500 în domeniul Soluționării disputelor / România.


Cosmin Vasile, Managing Partner al ZRP și coordonatorul practicii de arbitraj

2016 a fost anul care a marcat includerea ZRP în clasamentul GAR 100 realizat de publicația de specialitate Global Arbitration Review, fiind una din puținele firme de avocatură din România aflate în Topul 100 global în domeniul arbitrajului internațional. O altă recunoaștere internațională a abilităților firmei în domeniul arbitrajului a fost oferită de publicațiile Who’s Who Legal: Arbitration și Who’s Who Legal: Future Leaders – Arbitration, care l-au inclus pe Cosmin Vasile, partener, printre cei mai apreciați specialiști în domeniul arbitrajului din lume.

Cum era de așteptat, cea mai cunoscută publicaţie în domeniul arbitrajului internaţional face referire la victoriile recente reputate de echipa de avocați specializați în arbitraj a ZRP, menționând cea mai mare sumă obținută într-un arbitraj internațional implicând o parte română, 401 milioane euro, obținuți pentru Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), în urma unei decizii ICC Paris, și, pe de altă parte, victoria obținută pentru Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM)  într-un arbitraj în urma căruia Chevron va plăti statului român suma de 73.450.000 USD, în urma rezilierii a trei acorduri petroliere de concesiune, fără respectarea obligațiilor financiare prevăzute de Legea petrolului. În acest arbitraj, Chevron s-a bazat pe o echipă puternică de avocați de la Three Crowns și DLA Piper.

ZRP reprezintă, de asemenea, o mare companie italiană de construcții în cadrul unui arbitraj cu o companie românească și acționează pentru compania națională de autostrăzi din România, CNADNR, în două dispute cu o valoare totală de 100 milioane USD. Într-unul dintre aceste cazuri, procedurile au fost închise recent, iar decizia în celălalt caz este în așteptare.

Prestigioasa publicație amintește și de aprecierile obținute de avocatul asociat coordonator al ZRP, Dr. Cosmin Vasile, numit de unul dintre clienți ”cel mai bun tânăr litigator din România”, avocatul având ”o înțelegere aprofundată a nevoilor și așteptărilor clientului.”

Laura Voinea, directorul juridic al autorității pentru administrarea activelor statului, apreciază capacitatea firmei de a răspunde la solicitări și de a se mobiliza în cel mai scurt timp. "Această rapiditate în reacții, precum și profesionalismul avocaților de la ZRP, diferențiază în mod clar firma de alte societăți", spune ea. Echipa a demonstrat, de asemenea, cunoștințe impresionante privind dreptul internațional privat și dreptul mediului.

”Menținerea ZRP în prestigiosul top GAR 100 a devenit o tradiție pentru noi, reprezentând atât confirmarea profesionalismului și experienței echipei noastre specializate în arbitraj internațional cât și o răsplată binemeritată pentru rezultatele excelente obținute pentru clienți pe parcursul ultimilor ani. Suntem mai hotărâți ca oricând să continuăm să muncim cu aceeași pasiune și dedicare în acest domeniu”, a declarat pentru BizLawyer Cosmin Vasile, Managing Partner al ZRP și coordonatorul practicii de arbitraj.

GAR 100 este un ghid care evaluează capabilităţile firmelor de avocatură în domeniul arbitrajului internaţional, publicat anual de Law Business Research. Ghidul este elaborat în baza unui proces de cercetare riguros și reprezintă un studiu al practicilor de arbitraj de top la nivel global.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 13 / 19
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...