ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ce oferă Reff & Asociații tinerilor absolvenți și care sunt cerințele | Membrii juniori sunt alocați pe echipe, fiecare dintre ei are un buddy pentru primele săptămâni și un coach, care să le fie alături de-a lungul experienței lor profesionale. Georgiana Singurel, Partener: Ei vor lucra cu avocați experimentați, care îi vor ghida în procesul de dezvoltare, vor beneficia de diferite traininguri și pot accesa programe de dezvoltare și creștere în cadrul rețelei internaționale Deloitte

29 Septembrie 2023   |   Ștefania Enache

Ce oferă Reff & Asociații tinerilor absolvenți și care sunt cerințele | Membrii juniori sunt alocați pe echipe, fiecare dintre ei are un buddy pentru primele săptămâni și un coach, care să le fie alături de-a lungul experienței lor profesionale. Georgiana Singurel, Partener: Ei vor lucra cu avocați experimentați, care îi vor ghida în procesul de dezvoltare, vor beneficia de diferite traininguri și pot accesa programe de dezvoltare și creștere în cadrul rețelei internaționale Deloitte

Georgiana Singurel, Partener Reff & Asociatii | Deloitte Legal

 
 
Echipa Reff & Asociații | Deloitte Legal este foarte implicată în formarea noilor generații de specialiști, organizând în mod constant programe de pregătire pentru tineri. În această vară, firma a avut stagii de practică, cu o durată de o lună, pentru fiecare arie juridică.„Am selectat opt participanți, studenți absolvenți de an trei, dintre care șapte au fost selectați din programul nostru „Law Is Awesome!”, organizat în 2023, în perioada februarie-mai, iar cel de al optulea participant, prin intermediul colaborării noastre cu ELSA, prin proiectul lor „Succesus per Labor”. Fiecare practicant a avut alocat câte un coach, avocat în cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal, iar feedback-urile au fost pozitive cu privire la activitatea acestora pe parcursul lunii petrecute la noi”, explică Georgiana Singurel, Partener Reff & Asociații | Deloitte Legal.


Firmele sunt obligate să se plieze pe cerințele noilor generații care acum intră în profesie și să se adapteze la nevoile acestora. Reff & Asociații are un mare avantaj pe piața muncii din România datorită faptului că este societatea de avocați afiliată rețelei internaționale Deloitte Legal. Această afiliere vine la pachet cu accesul la resurse vaste și diverse, inclusiv la cele mai noi tehnologii. Totodată, firma investește în permanență în pregătirea profesională a colegilor din echipă. „De asemenea, investim în pregătirea colegilor noștri cu privire la importanța coaching-ului și a dezvoltării. O altă parte pe care o considerăm importantă este perioada de onboarding. De aceea, am investit și dezvoltat training-uri pentru noii colegi, care pot fi parcurse într-un mod simplu, plăcut și util. Îi sfătuim pe studenți să fie cât mai deschiși la nou, să abordeze cu curiozitate avocatura de business, să se informeze cu privire la ariile de practică dintr-o societate de avocați, să încerce să descopere în ce direcție le-ar plăcea să se îndrepte și, desigur, să facă tot posibilul pentru a merge în acea direcție. Este o profesie care presupune învățare permanantă, dar care aduce satisfacții pe măsură”, subliniază Georgiana Singurel.

O astfel de abordare reprezintă un criteriu important de care tinerii sunt atrași atunci când vor să opteze pentru un viitor angajator. Acesta este și motivul pentru care firma de avocatură afiliată Deloitte Legal este una „vânată” de cei care vor să-și dezvolte o carieră în avocatura de business și care acum sunt pe băncile facultății.
Studenții învață ce înseamnă avocatura de business

Studenții care ajung să facă practică alături de echipa Reff & Asociații trec printr-o serie de etape menite să-i pregătească pentru profesie.

Referindu-se la stagiile de practică de anul acesta, Georgian Singurel menționează că inițierea studenților a constat atât în procesul de onboarding prin care trece orice nou angajat Deloitte România, cât și în activitatea propriu-zisă în cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal, alături de avocații firmei. „Studenții s-au arătat proactivi și curioși, dorindu-și constant să primească sarcini și să învețe cât mai multe aspecte ale avocaturii de business. Colegii noștri au fost impresionați că studenții și-au dus la bun sfârșit sarcinile, în timp util și în mod corect. Cu siguranță unii dintre ei vor deveni avocați juniori în echipa noastră”, punctează interlocutoarea BizLawyer.

Motivele pentru care studenții aleg să-și efectueze stagiile de practică în cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal sunt multe.

În primul rând, sunt atrași de faptul că au ocazia de a descoperi modul de lucru în una dintre cele mai importante societăți de avocați din țară. Astfel, ei au posibilitatea să se implice în proiecte complexe și inovatoare, să învețe ce înseamnă o abordare multidisciplinară, în care avocații Reff & Asociații colaborează cu experți Deloitte din alte departamente (fiscal, consultanță financiară etc), inclusiv din alte jurisdicții în care compania este prezentă. În plus, tinerii sunt încântați de experiența trăită pe parcursul proiectului „Law Is Awesome!”, dar și de interacțiunea cu avocații firmei.

„Au apreciat mediul de lucru prietenos, flexibilitatea programului de muncă și dedicarea colegilor noștri care au avut rolul de coach-i pe perioada practicii. Din experiența noastră, tinerii își doresc un mediu dinamic, în care să fie expuși la diverse situații noi, prin intermediul cărora să simtă că se dezvoltă constant, colegi de la care să învețe, astfel încât să-și completeze cunoștințele dobândite în facultate, precum și un pachet de beneficii flexibil”, arată Partenerul Reff & Asociații | Deloitte Legal.O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.Avantajele oferite de intrarea într-o echipă de top

 
La rândul său, firma de avocatură își dorește alături tineri care să abordeze cu pasiune această profesie și care să-și dorească să se dezvolte constant. „Dacă dețin aceste calități, restul se poate învăța”, nuanțează interlocutoarea BizLawyer.

Tinerii absolvenți care se pregătesc acum să intre pe piața muncii și își doresc să intre în echipa Reff & Asociații | Deloitte Legal trebuie să aibă în vedere faptul că pentru firma de avocatură sunt importante mai multe aspecte : cum se prezintă la interviu, cum interacționează cu colegii implicați în procesul de intervievare, cât de interesați sunt de dezvoltarea profesională și, desigur, baza de cunoștințe acumulate pe perioada studiilor universitare, precum și eventuale experiențe profesionale anterioare.

„Programul nostru de lucru este flexibil și permite ajustarea celui clasic (de luni până vineri, în intervalul 09:00-18:00), în funcție de nevoie. Membrii juniori sunt alocați pe echipe, fiecare dintre ei are un buddy pentru primele săptămâni și un coach, care să le fie alături de-a lungul experienței lor profesionale în cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal. Evaluarea performanței are loc de două ori pe an, este un proces transparent și structurat, care ține cont de obiectivele discutate cu liderul sau coach-ul, iar, pe parcursul anului, au loc mai multe discuții individuale pentru feedback și calibrare”, mai spune Georgiana Singurel.

Tinerii care au șansa de a debuta în profesie alături de echipa Reff & Asociații | Deloitte Legal beneficiază de mediu de lucru prietenos, structurat, cu procese clare și transparente.

Un alt aspect care reprezintă un avantaj major pentru tinerii avocați care se alătură echipei Reff & Asociații | Deloitte Legal este acela că sunt implicați în proiecte încă de la început, primesc sarcini și responsabilități care le oferă expunere în fața clienților și posibilitatea de a se dezvolta prin lucrul direct la proiecte, inclusiv direct cu partenerul coordonator.

„Ei vor lucra cu avocați experimentați, care îi vor ghida în procesul de dezvoltare, vor beneficia de diferite traininguri și pot accesa diverse programe de dezvoltare și creștere în cadrul rețelei internaționale Deloitte. Facem permanent studii salariale, pentru a ne asigura că onorariile sunt la nivelul pieței în care activăm. De asemenea, colegii noștri se bucură de un program flexibil și de beneficii importante și diverse, cum ar fi: accesul gratuit la platforme online renumite de training, un program de asistență gratuită în diverse domenii (legislativ, financiar, psihologic etc.), abonamente și asigurări medicale, abonamente la săli sportive șamd.”, încheie Georgiana Singurel.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 253 / 1764
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...