ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații a asistat tranzacții în zona de tehnologie și start-up-uri evaluate la 40 de milioane EURO

12 Decembrie 2019   |   A.D.

Echipa de tehnologie și start-up-uri din cadrul CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații include patru avocați dedicați și este coordonată de Krisztina Voicu și Sergiu Gîdei, doi dintre cei mai experimentați avocați din România în acest domeniu.

Sergiu Gîdei, Partener si Krisztina Voicu, Partener - CEE Attorneys/Boantă, Gîdei si Asociatii

 
 
Firma de avocatură CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații a anunțat că în decursul acestui an are în lucru un număr de 20 de tranzacții de fuziuni și achiziții în diverse arii și industrii, din care jumătate reprezintă tranzacții în zona de tehnologie și start-up-uri. Evaluarea cumulată a proiectelor asistate în 2019 în zona de tehnologie și start-ups este de aproximativ 40 de milioane EURO.

Cel mai recent proiect în domeniu a fost finalizat in urmă cu câteva zile și se referă la faptul că avocații CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații au reprezentat fondul Sparking Capital în proiectul prin care acesta a investit, alături de doi business angels, 185.000 euro în BrightSpaces – o platformă digitală de leasing și management al spațiilor comerciale și una din primele investiții in nișa de property-tech in Romania.


Avocații CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații consideră zona de tehnologie și start-up-uri ca fiind cu cea mai mare creștere în următorii cinci ani, estimând un interes major din partea capitalului local, a investitorilor din SUA și Asia, precum și o dezvoltare rapidă a segmentului de corporate venture capital.

“În ultimii 2-3 ani am asistat la o dezvoltare excepțională în România a ecosistemului de start-up-uri de tehnologie sau bazate pe tehnologie, caracterizat prin calitatea ideilor, axarea pe inovație, tendința de scalare globală, maturizarea capitalului uman implicat în ecosistem și disponibilitatea sporită a resurselor financiare alocate acestui sector. Având o practică cu expertiză semnificativă în domeniul tehnologiei, acest lucru s-a reflectat în mod direct și în operațiunile firmei, un procent de cca. 20% din activitate fiind alocat acestei industrii,” a declarat Krisztina Voicu, Partener.

“Zona de tehnologie și start-up-uri este extrem de vastă, dar fie că vorbim despre business-uri consolidate în tehnologie (BullGuard) sau start-up-uri în zone de nișă – fintech (Pago), blockchain (Moonlet), software as technology (Bunnyshell) sau de investiții în start-up-uri (V7 Capital sau Sparking Capital), echipa noastră este direct și constant implicată. Credem că am reușit chiar să contribuim la accelerarea ecosistemului, fiind alături de echipele de fondatori, precum și de investitorii implicați în susținerea de start-up-uri – fondurile de investiții, business angels, investitori strategici“, a adaugat Sergiu Gîdei, Partener.

Echipa de tehnologie și start-up-uri din cadrul CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații include patru avocați dedicați și este coordonată de Krisztina Voicu și Sergiu Gîdei, doi dintre cei mai experimentați avocați din România în acest domeniu.

Printre cele mai importante proiecte gestionate de CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații în acest domeniu amintim:
•    Asistența oferită Bunnyshell, start-up românesc ce dezvoltă tehnologii pentru managementul infrastructurii în cloud, în proiectul prin care au primit o finanțare de 750.000 euro din partea fondului de investiții Early Game Ventures și a unui business angel.

•    Consilierea fondatorilor brand-ului 7Card (lider în domeniul agregării de servicii de wellness și sport) în legătură cu vânzarea business-ului către grupul francez Sodexo.

•    Asistența oferită grupului Xpediator (grup integrat de logistică, transporturi și tehnologie, listat la bursa din Londra) în legatură cu structurarea francizei diviziei de tehnologie www.eshopwedrop.com , precum și consiliere în legătură cu expansiunea globală a francizei in Europa, Asia și SUA.

•    Asistența acordată fondului Sparking Capital (jucător specializat în investiții în start-up-uri în perioada timpurie) cu privire la investițiile în start-up-urile Evertoys, Techinfluence și BrightSpaces.

•    Consilierea V7 Capital (studio de start-up-uri) în legătură cu investițiile în start-up-urile Confidas, Wineful, Pluria, Flip.ro si EasySales.ro.

CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații este o societate de avocați cu expertiză și practică diversificată care oferă asistență juridică în toate domeniile dreptului afacerilor, cu precădere în litigii comerciale, trazacții imobiliare, drept corporatist/M&A, drept bancar și finanțări, IT/tehnologie. CEE Attorneys/ Boanță, Gîdei și Asociații se distinge pe piața avocaturii din România drept unul dintre furnizorii de servicii avocațiale cu experiență în tranzacții din domeniul tehnologiei, cu acces la cele mai bune practici internaționale ale avocaturii de afaceri și posibilitatea reală de a implementa tranzacții internaționale datorită unei echipe locale solide. Echipa de avocați este apreciată de clienți pentru calitatea și flexibilitatea serviciilor oferite, soluțiile pragmatice și practica  semnificativă atât în marile societăți de avocatură, cât și in firme de consultanță din categoria „Big4”. 
Din 2016, Boanță, Gîdei și Asociații este parte integrantă a CEE Attorneys, firmă internațională de avocatură cu peste 100 avocați în opt jurisdicții din Europa Centrală și birouri asociate în Germania și în trei jurisdicții din Asia (Japonia, China, India).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6691 / 8125
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...