ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Conferința Bucharest Arbitration Days revine în iunie cu o nouă ediție: Stakeholders’ Role in International Arbitration, 2023

27 Mai 2023   |   BizLawyer

Bucharest Arbitration Days - o platformă oportună pentru a discuta si dezbate cele mai noi problematici din domeniul arbitrajului comercial și de investiții. Bucureștiul a devenit în ultimii ani un hub important pe harta arbitrajului internațional.

 
 
Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comert și Industrie a României și Wolters Kluwer România anunță cea de-a 4-a ediție a Conferinței BUCHAREST ARBITRATION DAYS (BarD), care va avea loc în perioada 8 – 9 iunie 2023. Evenimentul este organizat cu susținerea Chartered Institute of Arbitrators, Greener Arbitration Europe Committee, Oil, Gas & Energy Law (OGEL) / Transnational Dispute Management (TDM) și Young Romanian Arbitration Practitioners (YRAP).

Bucharest Arbitration Days - o platformă oportună pentru a discuta si dezbate cele mai noi problematici din domeniul arbitrajului comercial și de investiții. Bucureștiul a devenit în ultimii ani un hub important pe harta arbitrajului internațional.

A patra ediție a BArD reunește peste 40 de experți în arbitraj internațional din 13 țări: reprezentanți ai instituțiilor de arbitraj, arbitri, consilieri interni și externi, avocați, furnizori de inteligență artificială etc. În cadrul celor opt sesiuni vor fi abordate subiecte legate de așteptările actuale de la arbitrajul internațional din perspectiva rolului stakeholderilor în procesul de arbitraj.

Invitații speciali ai ediției 2023 sunt Prof. George Bermann, Director al Center for International Commercial and Investment Arbitration, Columbia Law School, și Martina Polasek, Secretar General Adjunct al International Centre for Settlement of Investment Disputes (ICSID), Banca Mondială, care vor trata aspecte legate de rolul stakeholderilor în arbitrajul internațional și reformele din domeniul arbitrajului de investiții.

Agenda detaliată a evenimentului poate fi consultată accesând link-ul următor: https://bucharestarbitrationdays.com/2023-edition/

Participanții vor avea posibilitatea de a asista la Conferința BArD 2023 în persoană sau virtual.

CONFERINȚA CU PREZENȚĂ FIZICĂ

Înregistrare pentru prezența la Centrul de Afaceri CCIR, Amfiteatrul A.I. Cuza, Octavian Goga 2, București, 030982.

Rezervă-ți locul gratuit (în funcție de disponibilitate) până pe data de 31 mai: aici

CONFERINȚA – ONLINE

Conferința va fi disponibilă și pe platforma de video live-streaming Sintact.ro, precum și pe pagina web oficială a Conferinței BArD 2023.

Bucharest Arbitration Days (BarD) este prima și cea mai mare conferință din România dedicată arbitrajului comercial internațional, aflată acum la cea de-a 4-a ediție. Evenimentul de anvergură internațională reunește anual practicieni din domeniul arbitrajului comercial, personalități din domeniul academic și orice persoane interesate de acest mod de soluționare alternativă a disputelor, pentru a discuta și dezbate cele mai recente probleme juridice sau practice din materia arbitrajului.

Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României este cea mai veche instituție de arbitraj comercial din România, fiind înființată în anul 1953 și având o activitate de peste 60 de ani.

Arbitrajul comercial reprezintă o formă de jurisdicţie alternativă la jurisdicția instanțelor judecătorești aflată la dispoziția părților din litigiu pentru soluționarea unor litigii interne sau internaționale.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 357 / 1767
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...