ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cosmina Maria Simion și Ana-Maria Baciu – primii avocați români incluși de Chambers & Partners în Ghidul Global, în categoria Gaming & Gambling in Global Market Leaders

21 Februarie 2022   |   M. T.

Potrivit ghidului, "Ana Maria Baciu, cu sediul în București, este bine privită pentru experiența sa considerabilă în asistarea unei game largi de clienți internaționali din industria jocurilor de noroc în legătură cu probleme complexe de reglementare", în timp ce "Cosmina Simion primește aplauze din piață pentru forța cu care consiliază clienții cu privire la aspecte tranzacționale și de reglementare în sectorul jocurilor de noroc”.

 
 
Cosmina Maria Simion și Ana-Maria Baciu au fost clasate de Chambers & Partners  în Ghidul Global, în Band 3 a categoriei Gaming & Gambling in Global Market Leaders în anul 2022.

Potrivit ghidului, "Ana Maria Baciu, cu sediul în București, este bine privită pentru experiența sa considerabilă în asistarea unei game largi de clienți internaționali din industria jocurilor de noroc în legătură cu probleme complexe de reglementare", în timp ce "Cosmina Simion primește aplauze din piață pentru forța cu care consiliază clienții cu privire la aspecte tranzacționale și de reglementare în sectorul jocurilor de noroc”. Un client impresionat a declarat: "Este foarte experimentată cu privire la legislația din domeniul jocurilor de noroc și oferă răspunsuri complete și detaliate, într-un timp rapid de răspuns.""


Despre Cosmina Maria Simion: Cosmina este un avocat specializat pe probleme de reglementare, proprietate intelectuală și tehnologie, M&A și protecția datelor cu caracter personal, având peste 20 de ani de experiență profesională, cu focus pe media și divertisment, industriile online și jocuri de noroc.
În cariera sa, Cosmina a înființat și coordonat departamentul de proprietate intelectuala și TMT din cadrul biroului local al unei firme globale de avocatură.   Experiența acumulată în firme de avocatură se completează cu abordarea specifică dobândită în timpul rolului intern deținut de Cosmina la un grup american, lider în sectorul mass-media din Europa centrala si de est (televiziune si online), unde, pentru aproape un deceniu a activat ca avocat in house la nivel regional, deținând inclusiv poziția de membru în consiliul de administrație în unele dintre entitățile grupului. Cosmina și-a început cariera într-o firma britanică de avocatură, beneficiind de instruire atât la București, cât și la Londra.
În domeniul jocurilor de noroc, experiența Cosminei cuprinde întreaga gamă de aspecte de reglementare și operaționale ale jocurilor de noroc pentru operatorii de pariuri și jocuri de noroc, furnizorii de software și platforme, furnizorii de servicii financiare, auditorii și certificatorii, asociațiile relevante din industrie sau afiliații de marketing, inclusiv reprezentarea clienților în fața autorității de reglementare din România și dar și implicare activă în revizuirea și elaborarea cadrului juridic al jocurilor de noroc din România.
Colaborator regulat la publicații specializate și lector pe jocuri de noroc, proprietate intelectuală, social media, tehnologii digitale si noi tehnologii, Cosmina este clasata ca Leading Individual de  Legal 500  pentru ultimii 5 ani la rând,  a primit distinctia Leading Trademark Professional & Leading Patent Practitioner de la WTR 1000 (Silver Band) si este recunoscută de IP Stars.

Despre Ana-Maria Baciu: Ana-Maria Baciu activează de peste 20 de ani ca avocat de proprietate intelectuală, protecția consumatorilor, publicitate și jocuri de noroc, fiind specializată în domenii cu grad ridicat de reglementare și asistând clienții din diverse industrii inclusiv retail, FMCG, jocuri de noroc, IT, e-commerce și drept medical și farmaceutic.
Înainte de a înființa Simion & Baciu, Ana-Maria a coordonat practica de proprietate intelectuală, și, împreună cu Cosmina Simion, a coordonat practicile de jocuri de noroc, de protecția consumatorilor și de publicitate, la cea mai mare și mai veche firmă de avocatură din România.
În domeniul jocurilor de noroc, Ana-Maria oferă consultanță tuturor categoriilor de stakeholder din industrie, operatorilor, furnizorilor, precum și asociațiilor relevante din industrie, cu privire la întreaga gamă de aspecte de reglementare și operaționale ale jocurilor de noroc, incluzând asistență și reprezentare în fața Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.
Colaborator obișnuit al publicațiilor specializate și lector pe teme de jocuri de noroc, IP, social media, digital și protecția consumatorilor, Ana-Maria participă de asemenea la conferințe locale și internaționale cu privire la aspecte legate de jocuri de noroc și proprietate intelectuală, oferind sesiuni personalizate la diferite departamente ale marilor companii multinaționale.
Ana-Maria este clasată ca Leading Individual de către Chambers and Partners și Legal 500. A fost inclusă în ultimii 5 ani în Top 250 Women in IP de către Managing Intellectual Property’s IP Stars, și a primit distincția de Leading Trademark Professional & Leading Patent Practitioner de la WTR 1000 (Golden Band) și respectiv IAM Patent 1000.

Despre Simion&Baciu: Simion & Baciu este o societate de avocatură înființață la jumătatea anului 2019 de Cosmina Maria Simion și Ana-Maria Baciu.
Simion & Baciu reunește o echipă de 14 avocați și consilieri în proprietate intelectuală, uniți de pasiunea pentru drept și dorința de a livra cele mai utile rezultate pentru clienți.
Serviciile noastre acoperă o gamă largă de practici printre care: proprietate intelectuală, jocuri de noroc, protecția consumatorului și publicitate, tehnologie și media, protecția datelor, drept corporatist și M&A, life sciences, litigii etc.
Având o experiență de peste 20 de ani, echipa noastră oferă o perspectivă nouă și eficientă, orientată spre nevoile de business ale clienților și succesul acestora. Ne dorim să redefinim serviciile de consultanță, să oferim soluții rapide și eficiente și să evoluăm împreună cu clienții noștri.
Membrii echipei Simion & Baciu sunt recunoscuți la nivel mondial de ghiduri de specialitate (Chambers and Partners, Legal 500, Managing Intellectual Property, WTR 1000).
Echipa Simion & Baciu este formată din trei parteneri, trei Managing Associate, șapte Associates, un avocat Of Counsel, susținuți de un un departament administrativ format dintr-un Admin & IT Director, un Operations Director și un  Office Assistant.

Despre Chambers Global Guide
: Ghidul Global Chambers clasează avocații și firmele de avocatură de top din peste 200 de jurisdicții din întreaga lume.  
Chambers Global oferă recomandări fiabile, pentru a se asigura că clienții firmelor de avocatură iau decizii în cunoștință de cauză atunci când achiziționează servicii juridice pentru toate aspectele juridice.



 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 687 / 1697
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...