ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cosmina Maria Simion și Ana-Maria Baciu – primii avocați români incluși de Chambers & Partners în Ghidul Global, în categoria Gaming & Gambling in Global Market Leaders

21 Februarie 2022   |   M. T.

Potrivit ghidului, "Ana Maria Baciu, cu sediul în București, este bine privită pentru experiența sa considerabilă în asistarea unei game largi de clienți internaționali din industria jocurilor de noroc în legătură cu probleme complexe de reglementare", în timp ce "Cosmina Simion primește aplauze din piață pentru forța cu care consiliază clienții cu privire la aspecte tranzacționale și de reglementare în sectorul jocurilor de noroc”.

 
 
Cosmina Maria Simion și Ana-Maria Baciu au fost clasate de Chambers & Partners  în Ghidul Global, în Band 3 a categoriei Gaming & Gambling in Global Market Leaders în anul 2022.

Potrivit ghidului, "Ana Maria Baciu, cu sediul în București, este bine privită pentru experiența sa considerabilă în asistarea unei game largi de clienți internaționali din industria jocurilor de noroc în legătură cu probleme complexe de reglementare", în timp ce "Cosmina Simion primește aplauze din piață pentru forța cu care consiliază clienții cu privire la aspecte tranzacționale și de reglementare în sectorul jocurilor de noroc”. Un client impresionat a declarat: "Este foarte experimentată cu privire la legislația din domeniul jocurilor de noroc și oferă răspunsuri complete și detaliate, într-un timp rapid de răspuns.""


Despre Cosmina Maria Simion: Cosmina este un avocat specializat pe probleme de reglementare, proprietate intelectuală și tehnologie, M&A și protecția datelor cu caracter personal, având peste 20 de ani de experiență profesională, cu focus pe media și divertisment, industriile online și jocuri de noroc.
În cariera sa, Cosmina a înființat și coordonat departamentul de proprietate intelectuala și TMT din cadrul biroului local al unei firme globale de avocatură.   Experiența acumulată în firme de avocatură se completează cu abordarea specifică dobândită în timpul rolului intern deținut de Cosmina la un grup american, lider în sectorul mass-media din Europa centrala si de est (televiziune si online), unde, pentru aproape un deceniu a activat ca avocat in house la nivel regional, deținând inclusiv poziția de membru în consiliul de administrație în unele dintre entitățile grupului. Cosmina și-a început cariera într-o firma britanică de avocatură, beneficiind de instruire atât la București, cât și la Londra.
În domeniul jocurilor de noroc, experiența Cosminei cuprinde întreaga gamă de aspecte de reglementare și operaționale ale jocurilor de noroc pentru operatorii de pariuri și jocuri de noroc, furnizorii de software și platforme, furnizorii de servicii financiare, auditorii și certificatorii, asociațiile relevante din industrie sau afiliații de marketing, inclusiv reprezentarea clienților în fața autorității de reglementare din România și dar și implicare activă în revizuirea și elaborarea cadrului juridic al jocurilor de noroc din România.
Colaborator regulat la publicații specializate și lector pe jocuri de noroc, proprietate intelectuală, social media, tehnologii digitale si noi tehnologii, Cosmina este clasata ca Leading Individual de  Legal 500  pentru ultimii 5 ani la rând,  a primit distinctia Leading Trademark Professional & Leading Patent Practitioner de la WTR 1000 (Silver Band) si este recunoscută de IP Stars.

Despre Ana-Maria Baciu: Ana-Maria Baciu activează de peste 20 de ani ca avocat de proprietate intelectuală, protecția consumatorilor, publicitate și jocuri de noroc, fiind specializată în domenii cu grad ridicat de reglementare și asistând clienții din diverse industrii inclusiv retail, FMCG, jocuri de noroc, IT, e-commerce și drept medical și farmaceutic.
Înainte de a înființa Simion & Baciu, Ana-Maria a coordonat practica de proprietate intelectuală, și, împreună cu Cosmina Simion, a coordonat practicile de jocuri de noroc, de protecția consumatorilor și de publicitate, la cea mai mare și mai veche firmă de avocatură din România.
În domeniul jocurilor de noroc, Ana-Maria oferă consultanță tuturor categoriilor de stakeholder din industrie, operatorilor, furnizorilor, precum și asociațiilor relevante din industrie, cu privire la întreaga gamă de aspecte de reglementare și operaționale ale jocurilor de noroc, incluzând asistență și reprezentare în fața Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.
Colaborator obișnuit al publicațiilor specializate și lector pe teme de jocuri de noroc, IP, social media, digital și protecția consumatorilor, Ana-Maria participă de asemenea la conferințe locale și internaționale cu privire la aspecte legate de jocuri de noroc și proprietate intelectuală, oferind sesiuni personalizate la diferite departamente ale marilor companii multinaționale.
Ana-Maria este clasată ca Leading Individual de către Chambers and Partners și Legal 500. A fost inclusă în ultimii 5 ani în Top 250 Women in IP de către Managing Intellectual Property’s IP Stars, și a primit distincția de Leading Trademark Professional & Leading Patent Practitioner de la WTR 1000 (Golden Band) și respectiv IAM Patent 1000.

Despre Simion&Baciu: Simion & Baciu este o societate de avocatură înființață la jumătatea anului 2019 de Cosmina Maria Simion și Ana-Maria Baciu.
Simion & Baciu reunește o echipă de 14 avocați și consilieri în proprietate intelectuală, uniți de pasiunea pentru drept și dorința de a livra cele mai utile rezultate pentru clienți.
Serviciile noastre acoperă o gamă largă de practici printre care: proprietate intelectuală, jocuri de noroc, protecția consumatorului și publicitate, tehnologie și media, protecția datelor, drept corporatist și M&A, life sciences, litigii etc.
Având o experiență de peste 20 de ani, echipa noastră oferă o perspectivă nouă și eficientă, orientată spre nevoile de business ale clienților și succesul acestora. Ne dorim să redefinim serviciile de consultanță, să oferim soluții rapide și eficiente și să evoluăm împreună cu clienții noștri.
Membrii echipei Simion & Baciu sunt recunoscuți la nivel mondial de ghiduri de specialitate (Chambers and Partners, Legal 500, Managing Intellectual Property, WTR 1000).
Echipa Simion & Baciu este formată din trei parteneri, trei Managing Associate, șapte Associates, un avocat Of Counsel, susținuți de un un departament administrativ format dintr-un Admin & IT Director, un Operations Director și un  Office Assistant.

Despre Chambers Global Guide
: Ghidul Global Chambers clasează avocații și firmele de avocatură de top din peste 200 de jurisdicții din întreaga lume.  
Chambers Global oferă recomandări fiabile, pentru a se asigura că clienții firmelor de avocatură iau decizii în cunoștință de cauză atunci când achiziționează servicii juridice pentru toate aspectele juridice. 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 646 / 1657
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
De vorbă cu Alexandru Victor Savi-Nims, Chief Legal Officer - One United Properties, unul dintre profesioniștii care crede în diversitate și consideră că, în calitate de coordonator, trebuie să cuprinzi cât mai multe domenii de competență și să dai dovadă de independență și verticalitate | Despre principii de viață și oamenii care i-au modelat profilul profesional: ”Cel puțin ultimii 15 ani mi-au conturat un parcurs profesional eterogen, ce a construit un manager legal robust și, cumva, rar în România, prin diversitatea domeniilor în care am fost implicat și prin complexitatea proiectelor”
Cum văd avocații considerați Leading Lawyers în M&A anul 2024 | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA: Anul va fi dominat de investitorii strategici, deja prezenți în România sau în regiune. Fondurile se vor concentra în continuare pe tranzacții de dimensiuni mai degrabă reduse, pe investiții în start-up-uri, pe împărțirea riscului între ținte de dimensiuni mai mici. Mă aștept ca România să conteze în anii următori din ce în ce mai mult în regiune în ce privește numărul și valoarea tranzacțiilor M&A
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Tuță, unul dintre cei mai buni absolvenți ai promoției 2021, care a ales să se alăture echipei Reff & Asociații: ”Mi-am dorit dintotdeauna să fiu avocat litigant și, deși începutul a fost marcat de emoții, aș opta din nou pentru același parcurs profesional, întrucât este cel care mă împlinește”
Filip & Company asistă în vânzarea Infobest către AROBS Transilvania Software
Cum lucrează multi-premiata echipă Răzvan Dincă & Asociații în proiectele de IP dintre cele mai diverse, ce solicită adesea abilități complexe | Răzvan Dincă, Managing Partner: ”Succesul dosarelor a depins mai mult ca oricând de efortul și contribuția colegilor mei și, în aceste condiții, nivelul de performanță a activității noastre ca firmă de avocatură a continuat să crească”
RTPR asistă AROBS la achiziția Infobest România. Echipa, coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi în valoare de 2 miliarde de euro
Clifford Chance Badea a asistat aranjorii în prima emisiune de obligațiuni verzi lansată de România pe piețele externe, în valoare de 2 miliarde Euro. Mădălina Rachieru-Postolache (Partener) și Cosmin Anghel (Counsel) au coordonat echipa
Bulboacă & Asociații, alături de investitori în două tranzacții care concentrează la început de an forțe economice considerabile pentru sectoare de business strategice economic și social. Asistență în expansiunea Grupului LuxVet în România și la investiția BERD în R.Power Renewables
CMS a obținut o victorie strategică în față Curții de Apel Ploiești - Sesizare CCR privind legea de organizare și funcționare a DLAF. Echipa de drept penal a fost coordonată de Mihai Jiganie-Șerban (Partener)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Șipoteanu, una dintre premiantele anului 2021, care s-a alăturat echipei Stoica & Asociații: “Am pășit în carieră cu foarte mult entuziasm și cu o enormă dorință de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice. Mediul colegial călduros și respectuos este în mod indubitabil un factor ce contribuie la dezvoltarea și creșterea profesională”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...