ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale

07 Mai 2024   |   BizLawyer

Înainte de a se alătura D&B David și Baias, Adina a lucrat în cadrul mai multor firme internaționale și locale de avocatură, precum și în cadrul unui grup multinațional major din industria de petrol și gaze.

 
 
D&B David și Baias, societatea de avocatură corespondentă a PwC în România, o cooptează în echipă pe Adina Guțiu în poziția de Counsel. Ea urmează să coordoneze practica de Energie și Resurse Naturale a D&B.

”Adina este un profesionist remarcabil, cu experiență solidă în energie, guvernanță corporativă, dreptul mediului și al schimbărilor climatice și drept imobiliar. Decizia de a se alătura echipei noastre ne bucură foarte mult și sunt convins că împreună vom consolida și dezvolta practica D&B David și Baias în aceste domenii”, a declarat Sorin David, Partener coordonator D&B David și Baias.

”Îmi face plăcere să mă alătur D&B, o echipă de profesioniști recunoscuți pentru calitatea serviciilor juridice oferite clienților. Îi mulțumesc lui Sorin pentru votul de încredere de a conduce departamentul de Energie și Resurse Naturale într-o perioadă în care tranziția energetică remodelează afacerile și lumea în care trăim”, a arătat Adina Guțiu.


Înainte de a se alătura D&B David și Baias, Adina a lucrat în cadrul mai multor firme internaționale și locale de avocatură, precum și în cadrul unui grup multinațional major din industria de petrol și gaze. În cei 20 de ani de experiență, Adina a acordat consultanță juridică unor societăți mari din domeniul petrol și gaze, în activitatea curentă și în proiecte de achiziții, tranzacții și proiecte locale și globale, precum și altor societăți, în domeniul guvernanței corporative și dreptului imobiliar. În domeniul energiei regenerabile, Adina a participat în proiecte privind achiziția și dezvoltarea proiectelor de energie electrică din surse regenerabile, inclusiv parcuri eoliene și parcuri fotovoltaice. De asemenea, a acordat consultanță unor companii multinaționale și entități publice cu privire la aspecte de dreptul mediului și schimbărilor climatice pe aspecte de reglementare, gestiune deșeuri, poluare atmosferică, decontaminare, poluare istorică etc. Între 2015 și 2021, Adina a ocupat poziția de General Counsel în cadrul uneia dintre cele mai mari societăți din domeniul petrol și gaze din România, cu o cifra de afaceri de aproximativ 4 miliarde euro.  Datorită contribuției la proiectele coordonate în această perioadă, Adina a fost inclusă în 2018 și 2019 în GC Powerlist CEE publicată de Legal 500, care a evidențiat cei mai puternici directori juridici din Europa Centrală și de Est.

În ultimii ani D&B a asistat companii mari din domeniu, precum OMV Petrom, Power Purchase Corporation (Greece), Complexul Energetic Oltenia, Hidroelectrica, Electrica, KMG Rompetrol, Energobit, în proiecte multidisciplinare de anvergură. De asemenea, D&B asistă în mod curent companii industriale de renume, precum Bosch Automotive, Kronospan Trading, Rombat în legătură cu accesarea diferitelor scheme de ajutor de stat în domeniul energetic.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 7 / 1716
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...