ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Promovări în cadrul ZRVP: Doi parteneri se alătură echipei de management și alți patru avocați fac un pas înainte în carieră | Cosmin Vasile (managing partner): Școala noastră de avocați își continuă misiunea de a forma profesioniști desăvârșiți, etalon al dedicării și responsabilității avocațiale

07 Martie 2024   |   M. T.

• Societatea de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) și-a extins echipa de management la 17 parteneri prin promovarea avocaților Violeta Saranciuc și Alexandru Iorgulescu la statut de partener. Cei doi noi parteneri vor consolida echipele de management ale departamentelor de arbitraj internațional respectiv de restructurare & insolvență. • Alți patru avocați din cadrul departamentului de litigii (Daniela Iacob, Andreia Moraru, Adelina Petcu și Andra Bălțatu) au fost promovați pe diferite trepte de senioritate.

 
 
Societatea de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) anunță seria de promovări pentru anul 2024 în cadrul echipei sale. Cele șase numiri, intrate în vigoare la data de 1 martie 2024, vizează avocați din departamentul Litigii, promovările fiind acordate în baza unor criterii de performanță precum contribuția profesională la succesul firmei, amploarea şi complexitatea proiectelor pe care le-au coordonat, dar și abilitățile de business și feedback-ul pozitiv din partea clienților.

„Momentul promovărilor, mai ales în cazul partenerilor crescuți din prima zi la noi, îmi evocă atmosfera festivităților de absolvire. Școala noastră de avocați își continuă povestea și misiunea noastră, aceea de a forma profesioniști desăvârșiți, etalon al dedicării și responsabilității avocațiale. Drumul avocaturii este fascinant și poate fi parcurs cu succes doar de cei care urmează această cale cu pasiune, dăruire și multă, multă muncă. Îi felicit pentru această realizare și le doresc mult succes în continuare”, a declarat Cosmin Vasile, managing partner Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners.


Noii parteneri sunt tineri avocați de succes care au contribuit de-a lungul anilor la extinderea portofoliului de clienți ai firmei și la dezvoltarea echipelor pe care le coordonează. Atât Violeta Saranciuc, cât şi Alexandru Iorgulescu şi-au început cariera în cadrul ZRVP acum 15 ani, trecând prin toate nivelurile profesionale, de la stagii de practică în timpul studiilor universitare până la coordonarea a numeroase proiecte de amploare și mandate strategice din domenii diverse.

“ZRVP este cel mai mare brand de avocatură de litigii și arbitraj din România, cu reputație solidă și prezență puternică pe piața internațională a serviciilor de arbitraj. Sunt onorată și încântată să devin partener la această casă de avocatură, contribuind la dezvoltarea în continuare a practicii de arbitraj internațional. A fost un zbor de cursă lungă și sunt recunoscătoare pentru îndrumarea de care am beneficiat și pentru oamenii pe care i-am întâlnit pe parcurs. De la fiecare – colegi avocați, clienți, reprezentanți ai altor profesii juridice și ai altor profesii și domenii– am avut de învățat câte ceva. Consolidarea relației cu ZRVP, prin promovarea ca partener, înseamnă că acest drum profesional continuă într-o formulă nouă, cu obiective noi, dar cu aceeași pasiune pentru drept”, a declarat Violeta Saranciuc.

“Mulțumesc partenerilor pentru suportul și încrederea acordată de-a lungul anilor. Noua poziție mă onorează și mă motivează să valorific experiența neprețuită de litigator acumulată în cadrul ZRVP în noi oportunități. Prețuiesc pasiunea și dedicarea față de client a echipei pe care o am în jurul meu și sunt convins că, împreună, vom consolida practica în domeniul insolvenței și litigiilor financiar-bancare”, a adăugat Alexandru Iorgulescu.

Alți patru avocați din cadrul departamentului Litigii au avansat pe diferite trepte de senioritate. Astfel, Daniela Iacob a fost promovată în poziția de managing associate, iar avocatele Andreia Moraru, Adelina Petcu și Andra Bălțatu au devenit senior associates.

Promovările actuale au extins echipa de managing associates la 11 avocați cu atribuții de coordonare a echipelor de litigii, după ce, anul trecut, un alt avocat senior, Eugen Tudose, a avansat pe această treaptă de senioritate.  

De asemenea, departamentul de litigii a câștigat recent un nou avocat senior prin cooptarea Cristinei Onofrei, avocat cu peste zece ani de experiență în litigii civile și comerciale, drept administrativ și achiziții publice





Violeta Saranciuc, FCIArb (partener), este avocat cu experiență de peste 12 ani în litigii și arbitraj internațional.
Violeta a participat, în calitate de avocat, în unele dintre cele mai importante arbitraje internaționale implicând părți române, organizate conform regulilor ICC, ICSID, VIAC, UNCITRAL și CICACCIR și reprezintă în mod constant clienți străini în arbitraje desfășurate în diferite jurisdicții.
În instanță, Violeta asigură reprezentarea juridică în proceduri judiciare conexe arbitrajului, în litigii de concurență, contencios administrativ general și litigii civile, în special în domeniul construcțiilor.  
Violeta este inclusă în clasamentul global Who’s Who Legal Future Leaders: Arbitration din anul 2021 și participă activ la dezvoltarea comunității de arbitraj internațional din România, cu scopul promovării României ca loc favorabil al arbitrajului. Este co-fondator și co-chair YRAP – Young Romanian Arbitration Practitioners, prima inițiativă dedicată comunității practicienilor români de arbitraj internațional din țară și din străinătate cu vârsta de până la 40 de ani. Anul trecut a fost numită ambasador al Vienna International Arbitral Centre (VIAC) în România. Este Fellow al Chartered Institute of Arbitrators (Londra) din 2017.

Alexandru Iorgulescu (partener), s-a specializat, încă de la începutul carierei sale în anul 2010, în domeniul insolvenței și al restructurării, fiind implicat de-a lungul timpului în unele dintre cele mai de răsunet proceduri de insolvență deschise în România.  Alexandru asistă cu precădere în dosare de mare complexitate, ce implică spre exemplu credite sindicalizate, elemente de extraneitate ori proprietăți de valori foarte mari, fiind recunoscut pentru deplina înțelegere a fenomenului și eficiența în aplicarea soluțiilor juridice.
Alexandru reprezintă atât creditori cât și debitori în cadrul unor proceduri conexe celei de insolvență, dar și într-o cazuistică bogată de litigii decurgând din executarea silită și litigii bancare.
Ghidul internațional The Legal 500:EMEA l-a inclus în ultimii doi ani în clasamentul dedicat Restructurării & Insolvenței din România la categoria Rising Star.

Cu experiență de peste 12 ani în domeniul soluționării disputelor, Daniela IACOB (managing associate), este specializată în litigii civile și comerciale, asigurând reprezentarea clienților preponderent în litigii de dreptul muncii și asigurărilor sociale, contencios administrativ și fiscal, precum și în litigii de drept civil și între profesioniști.
Având o expertiză solidă în domeniul soluționării litigiilor, practica ei include consilierea și reprezentarea juridică a unui număr considerabil de clienți în proiecte complexe, începând cu asistență la negocieri pentru soluționarea amiabilă a litigiilor și reprezentare în proceduri administrative specifice, până la reprezentarea în instanță în toate etapele procesuale, printre clienții săi numărându-se importante societăți din România și străinătate, cât și o reputată instituție de învățământ superior din România.

Cu o vastă experiență profesională, avocat litigant din 2011, Eugen TUDOSE (managing associate), este specializat în cauze complexe civile, comerciale, de insolvență sau contencios administrativ și fiscal, din sectoare precum energie, petrol și gaze, bancar, societar, retail, transporturi, construcții, imobiliare și infrastructură.

Cu experiență profesională de peste cinci ani, Andra BĂLȚATU (senior associate) este specializată în drept civil, comercial, drept administrativ și achiziții publice, derulând proiecte complexe pentru clienți, societăți din industrii precum asigurări, construcții, energie, dar și autorități publice. Recent, Andra și-a concentrat atenția în special pe legislația ESG, atât la nivel național, cât și european și pe aplicarea acesteia în mediul de afaceri, oferind clienților know-how semnificativ pentru dezvoltarea sustenabilă a afacerii acestora.

Cu experiență profesională de peste șase ani, Andreia MORARU (senior associate) este specializată în arbitraj internațional, litigii comerciale și administrative, aria sa de expertiză acoperind, în special, dispute în domeniul construcțiilor, energiei și achizițiilor publice. Experiența ei în sfera arbitrajului internațional include reprezentarea clienților în proceduri arbitrale desfășurate în conformitate cu regulile de arbitraj ICC, CCIR, ICSID și UNCITRAL.  

Cu experiență profesională de peste 13 ani, Adelina PETCU (senior associate) este specializată în litigii civile, comerciale, și administrative. Practica sa include proiecte din sfera dreptului civil, a dreptului asigurarilor, a achizițiilor publice și dreptului administrativ-fiscal.

Cu experiență de peste zece ani, Cristina ONOFREI (senior associate) este specializată în litigii civile și comerciale, drept administrativ și achiziții publice. Cristina îşi concentrează practica pe arbitrajul internaţional și soluționarea disputelor și reprezintă clienți din diferite industrii, cu preponderență în dispute ce decurg din contracte de tip FIDIC și proiecte din domeniul energiei. Se implică în special în proceduri arbitrale derulate în conformitate cu regulile UNCITRAL și cu cele desfășurate sub auspiciile ICC.

Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners (ZRVP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business, al insolvenței, al dreptului penal al afacerilor și al consultanței fiscale.
ZRVP are o echipă de 65 de avocați, dintre care 17 asociaţi: Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi și Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strîmbei, Cătălin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Băjenaru, Cosmin Cojocaru, Marina Crenguța Florea, Ovidiu Șerban, Violeta Saranciuc și Alexandru Iorgulescu (asociați), și Robert Oancea (of counsel).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 230 / 1879
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
Țuca Zbârcea & Asociații a oferit asistență juridică în legătură cu obținerea unei facilități de credit în valoare de 29,5 mil. € de către o societate parte a Weerts Group
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...