ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Promovări în cadrul ZRVP: Doi parteneri se alătură echipei de management și alți patru avocați fac un pas înainte în carieră | Cosmin Vasile (managing partner): Școala noastră de avocați își continuă misiunea de a forma profesioniști desăvârșiți, etalon al dedicării și responsabilității avocațiale

07 Martie 2024   |   M. T.

• Societatea de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) și-a extins echipa de management la 17 parteneri prin promovarea avocaților Violeta Saranciuc și Alexandru Iorgulescu la statut de partener. Cei doi noi parteneri vor consolida echipele de management ale departamentelor de arbitraj internațional respectiv de restructurare & insolvență. • Alți patru avocați din cadrul departamentului de litigii (Daniela Iacob, Andreia Moraru, Adelina Petcu și Andra Bălțatu) au fost promovați pe diferite trepte de senioritate.

 
 
Societatea de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) anunță seria de promovări pentru anul 2024 în cadrul echipei sale. Cele șase numiri, intrate în vigoare la data de 1 martie 2024, vizează avocați din departamentul Litigii, promovările fiind acordate în baza unor criterii de performanță precum contribuția profesională la succesul firmei, amploarea şi complexitatea proiectelor pe care le-au coordonat, dar și abilitățile de business și feedback-ul pozitiv din partea clienților.

„Momentul promovărilor, mai ales în cazul partenerilor crescuți din prima zi la noi, îmi evocă atmosfera festivităților de absolvire. Școala noastră de avocați își continuă povestea și misiunea noastră, aceea de a forma profesioniști desăvârșiți, etalon al dedicării și responsabilității avocațiale. Drumul avocaturii este fascinant și poate fi parcurs cu succes doar de cei care urmează această cale cu pasiune, dăruire și multă, multă muncă. Îi felicit pentru această realizare și le doresc mult succes în continuare”, a declarat Cosmin Vasile, managing partner Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners.


Noii parteneri sunt tineri avocați de succes care au contribuit de-a lungul anilor la extinderea portofoliului de clienți ai firmei și la dezvoltarea echipelor pe care le coordonează. Atât Violeta Saranciuc, cât şi Alexandru Iorgulescu şi-au început cariera în cadrul ZRVP acum 15 ani, trecând prin toate nivelurile profesionale, de la stagii de practică în timpul studiilor universitare până la coordonarea a numeroase proiecte de amploare și mandate strategice din domenii diverse.

“ZRVP este cel mai mare brand de avocatură de litigii și arbitraj din România, cu reputație solidă și prezență puternică pe piața internațională a serviciilor de arbitraj. Sunt onorată și încântată să devin partener la această casă de avocatură, contribuind la dezvoltarea în continuare a practicii de arbitraj internațional. A fost un zbor de cursă lungă și sunt recunoscătoare pentru îndrumarea de care am beneficiat și pentru oamenii pe care i-am întâlnit pe parcurs. De la fiecare – colegi avocați, clienți, reprezentanți ai altor profesii juridice și ai altor profesii și domenii– am avut de învățat câte ceva. Consolidarea relației cu ZRVP, prin promovarea ca partener, înseamnă că acest drum profesional continuă într-o formulă nouă, cu obiective noi, dar cu aceeași pasiune pentru drept”, a declarat Violeta Saranciuc.

“Mulțumesc partenerilor pentru suportul și încrederea acordată de-a lungul anilor. Noua poziție mă onorează și mă motivează să valorific experiența neprețuită de litigator acumulată în cadrul ZRVP în noi oportunități. Prețuiesc pasiunea și dedicarea față de client a echipei pe care o am în jurul meu și sunt convins că, împreună, vom consolida practica în domeniul insolvenței și litigiilor financiar-bancare”, a adăugat Alexandru Iorgulescu.

Alți patru avocați din cadrul departamentului Litigii au avansat pe diferite trepte de senioritate. Astfel, Daniela Iacob a fost promovată în poziția de managing associate, iar avocatele Andreia Moraru, Adelina Petcu și Andra Bălțatu au devenit senior associates.

Promovările actuale au extins echipa de managing associates la 11 avocați cu atribuții de coordonare a echipelor de litigii, după ce, anul trecut, un alt avocat senior, Eugen Tudose, a avansat pe această treaptă de senioritate.  

De asemenea, departamentul de litigii a câștigat recent un nou avocat senior prin cooptarea Cristinei Onofrei, avocat cu peste zece ani de experiență în litigii civile și comerciale, drept administrativ și achiziții publice





Violeta Saranciuc, FCIArb (partener), este avocat cu experiență de peste 12 ani în litigii și arbitraj internațional.
Violeta a participat, în calitate de avocat, în unele dintre cele mai importante arbitraje internaționale implicând părți române, organizate conform regulilor ICC, ICSID, VIAC, UNCITRAL și CICACCIR și reprezintă în mod constant clienți străini în arbitraje desfășurate în diferite jurisdicții.
În instanță, Violeta asigură reprezentarea juridică în proceduri judiciare conexe arbitrajului, în litigii de concurență, contencios administrativ general și litigii civile, în special în domeniul construcțiilor.  
Violeta este inclusă în clasamentul global Who’s Who Legal Future Leaders: Arbitration din anul 2021 și participă activ la dezvoltarea comunității de arbitraj internațional din România, cu scopul promovării României ca loc favorabil al arbitrajului. Este co-fondator și co-chair YRAP – Young Romanian Arbitration Practitioners, prima inițiativă dedicată comunității practicienilor români de arbitraj internațional din țară și din străinătate cu vârsta de până la 40 de ani. Anul trecut a fost numită ambasador al Vienna International Arbitral Centre (VIAC) în România. Este Fellow al Chartered Institute of Arbitrators (Londra) din 2017.

Alexandru Iorgulescu (partener), s-a specializat, încă de la începutul carierei sale în anul 2010, în domeniul insolvenței și al restructurării, fiind implicat de-a lungul timpului în unele dintre cele mai de răsunet proceduri de insolvență deschise în România.  Alexandru asistă cu precădere în dosare de mare complexitate, ce implică spre exemplu credite sindicalizate, elemente de extraneitate ori proprietăți de valori foarte mari, fiind recunoscut pentru deplina înțelegere a fenomenului și eficiența în aplicarea soluțiilor juridice.
Alexandru reprezintă atât creditori cât și debitori în cadrul unor proceduri conexe celei de insolvență, dar și într-o cazuistică bogată de litigii decurgând din executarea silită și litigii bancare.
Ghidul internațional The Legal 500:EMEA l-a inclus în ultimii doi ani în clasamentul dedicat Restructurării & Insolvenței din România la categoria Rising Star.

Cu experiență de peste 12 ani în domeniul soluționării disputelor, Daniela IACOB (managing associate), este specializată în litigii civile și comerciale, asigurând reprezentarea clienților preponderent în litigii de dreptul muncii și asigurărilor sociale, contencios administrativ și fiscal, precum și în litigii de drept civil și între profesioniști.
Având o expertiză solidă în domeniul soluționării litigiilor, practica ei include consilierea și reprezentarea juridică a unui număr considerabil de clienți în proiecte complexe, începând cu asistență la negocieri pentru soluționarea amiabilă a litigiilor și reprezentare în proceduri administrative specifice, până la reprezentarea în instanță în toate etapele procesuale, printre clienții săi numărându-se importante societăți din România și străinătate, cât și o reputată instituție de învățământ superior din România.

Cu o vastă experiență profesională, avocat litigant din 2011, Eugen TUDOSE (managing associate), este specializat în cauze complexe civile, comerciale, de insolvență sau contencios administrativ și fiscal, din sectoare precum energie, petrol și gaze, bancar, societar, retail, transporturi, construcții, imobiliare și infrastructură.

Cu experiență profesională de peste cinci ani, Andra BĂLȚATU (senior associate) este specializată în drept civil, comercial, drept administrativ și achiziții publice, derulând proiecte complexe pentru clienți, societăți din industrii precum asigurări, construcții, energie, dar și autorități publice. Recent, Andra și-a concentrat atenția în special pe legislația ESG, atât la nivel național, cât și european și pe aplicarea acesteia în mediul de afaceri, oferind clienților know-how semnificativ pentru dezvoltarea sustenabilă a afacerii acestora.

Cu experiență profesională de peste șase ani, Andreia MORARU (senior associate) este specializată în arbitraj internațional, litigii comerciale și administrative, aria sa de expertiză acoperind, în special, dispute în domeniul construcțiilor, energiei și achizițiilor publice. Experiența ei în sfera arbitrajului internațional include reprezentarea clienților în proceduri arbitrale desfășurate în conformitate cu regulile de arbitraj ICC, CCIR, ICSID și UNCITRAL.  

Cu experiență profesională de peste 13 ani, Adelina PETCU (senior associate) este specializată în litigii civile, comerciale, și administrative. Practica sa include proiecte din sfera dreptului civil, a dreptului asigurarilor, a achizițiilor publice și dreptului administrativ-fiscal.

Cu experiență de peste zece ani, Cristina ONOFREI (senior associate) este specializată în litigii civile și comerciale, drept administrativ și achiziții publice. Cristina îşi concentrează practica pe arbitrajul internaţional și soluționarea disputelor și reprezintă clienți din diferite industrii, cu preponderență în dispute ce decurg din contracte de tip FIDIC și proiecte din domeniul energiei. Se implică în special în proceduri arbitrale derulate în conformitate cu regulile UNCITRAL și cu cele desfășurate sub auspiciile ICC.

Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners (ZRVP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business, al insolvenței, al dreptului penal al afacerilor și al consultanței fiscale.
ZRVP are o echipă de 65 de avocați, dintre care 17 asociaţi: Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi și Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strîmbei, Cătălin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Băjenaru, Cosmin Cojocaru, Marina Crenguța Florea, Ovidiu Șerban, Violeta Saranciuc și Alexandru Iorgulescu (asociați), și Robert Oancea (of counsel).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 55 / 1707
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...