ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere

26 Martie 2024   |   M. T.

Decizia instantei este una dintre primele decizii judecatoresti de acest fel.

 
 
Dupa un process care a durat aproximativ 2 ani, echipa SAA a obtinut obligarea Primarului General la introducerea PUZ-ului pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Deoarece Primarul nu s-a conformat voluntar acestei obligatii si au existat mai multe sedinte ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti, fara ca PUZ-ul sa fie introdus pe ordinea de zi, s-a solicitat sanctionarea pasivitatii Primarului General care in mod deliberat a ales sa nu execute o hotarare judecatoareasca definitiva.

Tribunalul Bucuresti a admis actiunea formulate de echipa SAA in numele clientului sau, un dezvoltator imobiliar, si a obligat Primarul General la plata unei amenzi de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de intarziere la care se adauga penalitati de 500 lei/zi de intarziere pana la executarea hotarariii definitive prin care s-a stabilit obligatia acestuia de a inscrie PUZ-ul pe ordinea de zi a CGMB.


Decizia instantei este una dintre primele decizii judecatoresti de acest fel.

Echipa SAA, care a acordat asistenta juridica a fost coordonata de Adriana Dobre (Partner) si a inclus si pe Mihai Iorga (Senior Associate) si Razvan Ticu (Associate).

Echipa de litigii a SAA coordonata de Adriana Dobre gestioneaza numeroase dispute de urbanism. Cu titlu de exemplu, avocatii SAA reprezinta dezvoltatorii imobiliari in litigiile avand ca obiect anularea de autorizatii de construire, anularea si suspendarea de PUZ-uri coordonatoare, obligatii de a face (inscriere PUZ-uri pe ordinea de zi, emitere certificat de urbanism, emitere autorizatie de construire), anularea/actualizarea partiala a PUG, amendare Primar, acordarea despagubiri, ca urmare a abuzurilor autoritatilor publice.

Stratulat Albulescu Attorneys at Law a intrat în acest an în clasamentul Chambers & Partners - ediția europeană, pentru practica de Dispute Resolution. Echipa asistă clienții în litigii contractuale, de muncă și fiscale, precum și în proceduri de arbitraj. Avocații oferă în mod obișnuit consultanță atât clienților interni, cât și celor internaționali.

Potrivit ghidului juridic internațional, Adriana Florentina Dobre conduce departamentul și este persoana cheie pentru proiectele din această arie de practică.

"Apreciem foarte mult cunoștințele tehnice ale echipei, combinate cu abilitățile puternice de comunicare", a precizat unul dintre clienții intervievați de Chambers.

"Întotdeauna se oferă feedback rapid și precis. Disponibilitatea lor în caz de urgență este foarte apreciată", a adăugat un altul.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 28 / 1700
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...