Who’s Who Legal by Lexology: Dr. Cosmin Vasile, managing partner ZRVP, considerat Thought Leader în Litigii Comerciale. El este apreciat ca fiind “un avocat de litigii de top pe piața românească”
11 Iunie 2024
M. T.Cosmin Vasile este, de asemenea, o prezență constantă în topul practicienilor în arbitraj internațional Who’s Who Legal Arbitration, clasament ce cuprinde practicieni din peste 300 de firme în 58 de jurisdicții, calificați drept cei mai buni avocați din lume în domeniul arbitrajului, recomandați pentru expertiza semnificativă în gestionarea disputelor internaționale complexe.
Dr. Cosmin Vasile, partener coordonator în cadrul societății de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP), este singurul avocat român listat în catalogul de referință al celor mai valoroși avocați de litigii la nivel mondial, WWL Thought Leaders: Commercial Litigation, ediția 2024. El este apreciat ca fiind "un avocat de litigii de top pe piața românească", care excelează și în domeniul construcțiilor, al ingineriei și al arbitrajului. WWL Thought Leaders: Commercial Litigation reunește într-un singur raport expertiza, cunoștințele și perspectiva unora dintre cei mai importanți avocați de litigii din lume.
Cea mai recentă rundă de cercetare internațională efectuată de această publicație a evidențiat 330 de avocați pledanți din 272 de firme de avocatură în 53 de jurisdicții, evidențiați ca urmare a implicării în proiecte de referință finalizate cu succes și a încrederii cu care au fost investiți de către clienți.
Întrebat de editorii Who’s Who Legal by Lexology cum vede viitorul litigiilor comerciale, Cosmin Vasile a răspuns că mizează pe continuarea specializării și diversificării. ”Deja nu se poate discuta despre litigii comerciale ca despre un concept unic, din cauza numeroaselor subdiviziuni și forme sub care se soluționează acestea, și anume instanțe specializate/ tribunale arbitrale din diverse domenii care se adaptează și funcționează în diverse circumstanțe (personal, online, hibrid etc.). , proceduri de soluționare a litigiilor pe mai multe niveluri care decurg din contracte complexe și specializate, care au avut un succes extraordinar în diverse sectoare (de exemplu, construcții, energie, petrol și gaze etc.), proceduri simplificate (aproape automatizate) pentru cererile cu valoare redusă și, nu în ultimul rând, tinând cont de impactul viitor al inteligenței artificiale în soluționarea litigiilor. Toate acestea sunt realități care se vor accentua din ce în ce mai mult în anii următori. Sunt convins că, în mai puțin de 10 ani, diverse domenii de litigii se vor diferenția unele de altele într-o asemenea măsură încât vor fi percepute ca fiind proceduri complet distincte”, a explicat coordonatorul ZRVP.
Dr. Cosmin Vasile este, de asemenea, o prezență constantă în topul practicienilor în arbitraj internațional Who’s Who Legal Arbitration, clasament ce cuprinde practicieni din peste 300 de firme în 58 de jurisdicții, calificați drept cei mai buni avocați din lume în domeniul arbitrajului, recomandați pentru expertiza semnificativă în gestionarea disputelor internaționale complexe. El este considerat Thought Leader și în domeniul arbitrajului și a fost descris de publicațiile de profil drept “o stea” a lumii arbitrajului, “un practician experimentat și competent cu o atitudine extraordinară”.
Reamintim că, în ediția 2024 a ghidului Who's Who Legal Arbitration, șapte avocați din tot atâtea firme sunt nominalizați în categoria Recommended, fiind considerați lideri în domeniul lor, iar alți trei, de la o singură firmă, sunt considerați Future Leader, categorie în care intră numele proeminente ale următoarei generații, selecția fiind limitată la practicieni cu vârsta de până la 45 de ani.
Citește și
→ Who’s Who Legal Arbitration 2024 | Zece avocați români din șapte firme locale sunt recunoscuți la nivel internațional pentru practica de arbitraj. ZRVP are cei mai mulți avocați listați
Prin interviuri cu practicienii înșiși, WWL Thought Leaders: Commercial Litigation își propune să scoată în evidență ceea ce îi plasează pe acești practicieni în vârful pieței globale de litigii. Aceștia merită o mențiune specială nu numai pentru expertiza și experiența lor în consilierea unora dintre cele mai sofisticate spețe, ci și datorită capacității lor de a inova și de a inspira. Experiența și înțelegerea lumii juridice și perspectivele lor unice în domeniu pot fi, fără îndoială, lămuritoare și instructive pentru un spectru larg de cititori, fie că este vorba de clienți, consilieri corporativi, practicieni consacrați, persoane aflate la început de drum în avocatură sau celor interesati de practicarea dreptului la cel mai înalt nivel.
Lexology este platforma numărul unu de ”legal intelligence” la nivel global în materie de informații juridice menite a reduce riscurile, a fi la curent cu schimbările și pentru a găsi consultanță de specialitate, pe baza informațiilor, a analizelor de perspectivă și a îndrumărilor de specialitate de la cele mai importante firme de avocatură din lume.
Lexology este platforma numărul unu de ”legal intelligence” la nivel global în materie de informații juridice menite a reduce riscurile, a fi la curent cu schimbările și pentru a găsi consultanță de specialitate, pe baza informațiilor, a analizelor de perspectivă și a îndrumărilor de specialitate de la cele mai importante firme de avocatură din lume.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 155 / 1879 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
Țuca Zbârcea & Asociații a oferit asistență juridică în legătură cu obținerea unei facilități de credit în valoare de 29,5 mil. € de către o societate parte a Weerts Group
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...