ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Who’s Who Legal by Lexology: Dr. Cosmin Vasile, managing partner ZRVP, considerat Thought Leader în Litigii Comerciale. El este apreciat ca fiind “un avocat de litigii de top pe piața românească”

11 Iunie 2024   |   M. T.

Cosmin Vasile este, de asemenea, o prezență constantă în topul practicienilor în arbitraj internațional Who’s Who Legal Arbitration, clasament ce cuprinde practicieni din peste 300 de firme în 58 de jurisdicții, calificați drept cei mai buni avocați din lume în domeniul arbitrajului, recomandați pentru expertiza semnificativă în gestionarea disputelor internaționale complexe.

 
 
Dr. Cosmin Vasile, partener coordonator în cadrul societății de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP), este singurul avocat român listat în catalogul de referință al celor mai valoroși avocați de litigii la nivel mondial, WWL Thought Leaders: Commercial Litigation, ediția 2024. El este apreciat ca fiind "un avocat de litigii de top pe piața românească", care excelează și în domeniul construcțiilor, al ingineriei și al arbitrajului. WWL Thought Leaders: Commercial Litigation reunește într-un singur raport expertiza, cunoștințele și perspectiva unora dintre cei mai importanți avocați de litigii din lume.


Cea mai recentă rundă de cercetare internațională efectuată de această publicație a evidențiat 330 de avocați pledanți din 272 de firme de avocatură în 53 de jurisdicții, evidențiați ca urmare a implicării în proiecte de referință finalizate cu succes și a încrederii cu care au fost investiți de către clienți.

Întrebat de editorii Who’s Who Legal by Lexology cum vede viitorul litigiilor comerciale, Cosmin Vasile a răspuns că mizează pe continuarea specializării și diversificării. ”Deja nu se poate discuta despre litigii comerciale ca despre un concept unic, din cauza numeroaselor subdiviziuni și forme sub care se soluționează acestea, și anume instanțe specializate/ tribunale arbitrale din diverse domenii care se adaptează și funcționează în diverse circumstanțe (personal, online, hibrid etc.). , proceduri de soluționare a litigiilor pe mai multe niveluri care decurg din contracte complexe și specializate, care au avut un succes extraordinar în diverse sectoare (de exemplu, construcții, energie, petrol și gaze etc.), proceduri simplificate (aproape automatizate) pentru cererile cu valoare redusă și, nu în ultimul rând, tinând cont de impactul viitor al inteligenței artificiale în soluționarea litigiilor. Toate acestea sunt realități care se vor accentua din ce în ce mai mult în anii următori. Sunt convins că, în mai puțin de 10 ani, diverse domenii de litigii se vor diferenția unele de altele într-o asemenea măsură încât vor fi percepute ca fiind proceduri complet distincte”, a explicat coordonatorul ZRVP.
Dr. Cosmin Vasile este, de asemenea, o prezență constantă în topul practicienilor în arbitraj internațional Who’s Who Legal Arbitration, clasament ce cuprinde practicieni din peste 300 de firme în 58 de jurisdicții, calificați drept cei mai buni avocați din lume în domeniul arbitrajului, recomandați pentru expertiza semnificativă în gestionarea disputelor internaționale complexe. El este considerat Thought Leader și în domeniul arbitrajului și a fost descris de publicațiile de profil drept “o stea” a lumii arbitrajului, “un practician experimentat și competent cu o atitudine extraordinară”.

Reamintim că, în ediția 2024 a ghidului Who's Who Legal Arbitration, șapte avocați din tot atâtea firme sunt nominalizați în categoria Recommended, fiind considerați lideri în domeniul lor, iar alți trei, de la o singură firmă, sunt considerați Future Leader, categorie în care intră numele proeminente ale următoarei generații, selecția fiind limitată la practicieni cu vârsta de până la 45 de ani.

Citește și

→   Who’s Who Legal Arbitration 2024 | Zece avocați români din șapte firme locale sunt recunoscuți la nivel internațional pentru practica de arbitraj. ZRVP are cei mai mulți avocați listați

Prin interviuri cu practicienii înșiși, WWL Thought Leaders: Commercial Litigation își propune să scoată în evidență ceea ce îi plasează pe acești practicieni în vârful pieței globale de litigii. Aceștia merită o mențiune specială nu numai pentru expertiza și experiența lor în consilierea unora dintre cele mai sofisticate spețe, ci și datorită capacității lor de a inova și de a inspira. Experiența și înțelegerea lumii juridice și perspectivele lor unice în domeniu pot fi, fără îndoială, lămuritoare și instructive pentru un spectru larg de cititori, fie că este vorba de clienți, consilieri corporativi, practicieni consacrați, persoane aflate la început de drum în avocatură sau celor interesati de practicarea dreptului la cel mai înalt nivel.

Lexology este platforma numărul unu de ”legal intelligence” la nivel global în materie de informații juridice menite a reduce riscurile, a fi la curent cu schimbările și pentru a găsi consultanță de specialitate, pe baza informațiilor, a analizelor de perspectivă și a îndrumărilor de specialitate de la cele mai importante firme de avocatură din lume.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 21 / 1746
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Banking & Finance
NNDKP parte din echipa internațională de avocați care a asistat Mengtai Group în achiziția grupului Alu Menziken. Ruxandra Bologa (Partener) a coordonat echipa
ZRVP facilitează relocarea Tech-Con Industry, un jucător important pe piața de automatizări din România, în VLPark Bucharest West. Marina - Crenguța Florea (partener) și Lavinia Ludovic (senior associate), în prim plan
CMS și ACCESS alături de Agir Global în achiziția subsidiarei din România a Sidma Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Elena Andrei și Horea Popescu (M&A)
Clifford Chance Badea asistă BERD și OTP Bank în finanțarea de 93 mil. EUR a unui parc eolian de 102 MW din România. Echipa, coordonată de Daniel Badea (Clifford Chance Bucharest Managing Partner) și Jared Grubb (Partener Finance)
Dispute Resolution | Volumul mandatelor care ridică probleme de drept complicate, acordate firmei Mitel & Asociații, a crescut și anul acesta. Magda Dima, partenerul coordonator al practicii: ”În prezent, gestionăm un număr impresionant de litigii complexe, care au un grad ridicat de sofisticare dat și de nevoia de înțelegere a componentelor tehnice specifice industriei din care provin clienții noștri”
bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ recrutează un partener de la Dentons. Cristina Dăianu intră în echipa de Drept Societar și Fuziuni și Achiziții tot pe poziția de partener. ”Firma oferă o platformă excelentă pentru practica mea”, spune avocata
Kinstellar a acordat consultanță companiei Canadian Nuclear Partners cu privire la acordul cadru cu Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Unității 1 de la centrala nucleară de la Cernavodă. Partenerul Iustinian Captariu a coordonat echipa de avocați din mai multe arii de practică
Țuca Zbârcea & Asociații obține sesizarea CJUE într-un litigiu de achiziții publice în domeniul tehnologiilor medicale inovatoare
Clifford Chance Badea a asistat MORE în achiziția unui proiect cu o capacitate de 86 MW, prin care intră pe piața de energie regenerabilă din România. Nadia Badea, Partener Clifford Chance, coordonatoarea echipei de proiect: ”România se află pe radarul investitorilor de calibru în energie regenerabilă”
Grupul Acibadem (Turcia) poartă discuții one-to-one cu fondul de investiții MidEuropa pentru preluarea rețelei de sănătate Regina Maria | Mergermarket: Vânzătorul caută să obțină un multiplu de 13x EBITDA pentru platforma de asistență medicală, ceea ce implică o evaluare de aproximativ 1,3 miliarde de euro
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...