ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Who’s Who Legal by Lexology: Dr. Cosmin Vasile, managing partner ZRVP, considerat Thought Leader în Litigii Comerciale. El este apreciat ca fiind “un avocat de litigii de top pe piața românească”

11 Iunie 2024   |   M. T.

Cosmin Vasile este, de asemenea, o prezență constantă în topul practicienilor în arbitraj internațional Who’s Who Legal Arbitration, clasament ce cuprinde practicieni din peste 300 de firme în 58 de jurisdicții, calificați drept cei mai buni avocați din lume în domeniul arbitrajului, recomandați pentru expertiza semnificativă în gestionarea disputelor internaționale complexe.

 
 
Dr. Cosmin Vasile, partener coordonator în cadrul societății de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP), este singurul avocat român listat în catalogul de referință al celor mai valoroși avocați de litigii la nivel mondial, WWL Thought Leaders: Commercial Litigation, ediția 2024. El este apreciat ca fiind "un avocat de litigii de top pe piața românească", care excelează și în domeniul construcțiilor, al ingineriei și al arbitrajului. WWL Thought Leaders: Commercial Litigation reunește într-un singur raport expertiza, cunoștințele și perspectiva unora dintre cei mai importanți avocați de litigii din lume.


Cea mai recentă rundă de cercetare internațională efectuată de această publicație a evidențiat 330 de avocați pledanți din 272 de firme de avocatură în 53 de jurisdicții, evidențiați ca urmare a implicării în proiecte de referință finalizate cu succes și a încrederii cu care au fost investiți de către clienți.

Întrebat de editorii Who’s Who Legal by Lexology cum vede viitorul litigiilor comerciale, Cosmin Vasile a răspuns că mizează pe continuarea specializării și diversificării. ”Deja nu se poate discuta despre litigii comerciale ca despre un concept unic, din cauza numeroaselor subdiviziuni și forme sub care se soluționează acestea, și anume instanțe specializate/ tribunale arbitrale din diverse domenii care se adaptează și funcționează în diverse circumstanțe (personal, online, hibrid etc.). , proceduri de soluționare a litigiilor pe mai multe niveluri care decurg din contracte complexe și specializate, care au avut un succes extraordinar în diverse sectoare (de exemplu, construcții, energie, petrol și gaze etc.), proceduri simplificate (aproape automatizate) pentru cererile cu valoare redusă și, nu în ultimul rând, tinând cont de impactul viitor al inteligenței artificiale în soluționarea litigiilor. Toate acestea sunt realități care se vor accentua din ce în ce mai mult în anii următori. Sunt convins că, în mai puțin de 10 ani, diverse domenii de litigii se vor diferenția unele de altele într-o asemenea măsură încât vor fi percepute ca fiind proceduri complet distincte”, a explicat coordonatorul ZRVP.




Dr. Cosmin Vasile este, de asemenea, o prezență constantă în topul practicienilor în arbitraj internațional Who’s Who Legal Arbitration, clasament ce cuprinde practicieni din peste 300 de firme în 58 de jurisdicții, calificați drept cei mai buni avocați din lume în domeniul arbitrajului, recomandați pentru expertiza semnificativă în gestionarea disputelor internaționale complexe. El este considerat Thought Leader și în domeniul arbitrajului și a fost descris de publicațiile de profil drept “o stea” a lumii arbitrajului, “un practician experimentat și competent cu o atitudine extraordinară”.

Reamintim că, în ediția 2024 a ghidului Who's Who Legal Arbitration, șapte avocați din tot atâtea firme sunt nominalizați în categoria Recommended, fiind considerați lideri în domeniul lor, iar alți trei, de la o singură firmă, sunt considerați Future Leader, categorie în care intră numele proeminente ale următoarei generații, selecția fiind limitată la practicieni cu vârsta de până la 45 de ani.

Citește și

→   Who’s Who Legal Arbitration 2024 | Zece avocați români din șapte firme locale sunt recunoscuți la nivel internațional pentru practica de arbitraj. ZRVP are cei mai mulți avocați listați

Prin interviuri cu practicienii înșiși, WWL Thought Leaders: Commercial Litigation își propune să scoată în evidență ceea ce îi plasează pe acești practicieni în vârful pieței globale de litigii. Aceștia merită o mențiune specială nu numai pentru expertiza și experiența lor în consilierea unora dintre cele mai sofisticate spețe, ci și datorită capacității lor de a inova și de a inspira. Experiența și înțelegerea lumii juridice și perspectivele lor unice în domeniu pot fi, fără îndoială, lămuritoare și instructive pentru un spectru larg de cititori, fie că este vorba de clienți, consilieri corporativi, practicieni consacrați, persoane aflate la început de drum în avocatură sau celor interesati de practicarea dreptului la cel mai înalt nivel.

Lexology este platforma numărul unu de ”legal intelligence” la nivel global în materie de informații juridice menite a reduce riscurile, a fi la curent cu schimbările și pentru a găsi consultanță de specialitate, pe baza informațiilor, a analizelor de perspectivă și a îndrumărilor de specialitate de la cele mai importante firme de avocatură din lume.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 44 / 1769
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
Kinstellar asistă Globalworth în vânzarea unui portofoliu cu o valoare de cca. 110 mil. € către WDP, într-una dintre cele mai mari tranzacții de logistică ale anului. Victor Constantinescu, Managing Partner: ”Tranzacția a avut propriile provocări, dar prin muncă temeinică și cu ajutorul echipelor noastre extraordinare s-a încheiat cu succes” | Ce firme de avocați au mai lucrat în proiect
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2024” | ZRVP, NNDKP și Răzvan Dincă & Asociaţii au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...