ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”

15 Aprilie 2024   |   BizLawyer

Alina Tugearu a fost, de asemenea, inclusă pe lista scurtă pentru premiul Practicianul anului în România, alături de alți 10 profesioniști români de renume în domeniul proprietății intelectuale.

 
 
Casa de avocatură Zamfirescu Racoți Vasile & Partners a fost desemnată câștigătoarea premiului Firma Anului în România în domeniul litigiilor de brevete, distincție acordată de Managing IP EMEA în cadrul ceremoniei anuale găzduite la Londra în data de 11 aprilie 2024, care a reunit cei mai buni profesioniști în domeniul proprietății intelectuale din lume. ZRVP a câștigat acest premiu și în anul 2019, când firma a primit prestigioasa distincție internațională pentru activitatea în domeniul litigiilor de proprietate intelectuală.

Prezentă la gala de decernare a premiilor Managing IP Awards 2024, Alina Tugearu, partener și coordonator al practicii de litigii de proprietate intelectuală, a declarat: ”Acest premiu este o dovadă a dedicării și expertizei echipei noastre. Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile."


Alina Tugearu a fost, de asemenea, inclusă pe lista scurtă pentru premiul Practicianul anului în România, alături de alți 10 profesioniști români de renume în domeniul proprietății intelectuale.

Premiile Managing IP sunt rezultatul unui program bazat pe o metodologie elaborată, derulat cu frecvență anuală, iar gala de decernare a acestor premii este considerată cel mai distins eveniment de profil dedicat firmelor și profesioniștilor din domeniul proprietății intelectuale din întreaga lume.

Aflate la cea de-a 19-a ediție, premiile Managing IP sunt acordate firmelor, profesioniștilor și companiilor din peste 50 de jurisdicții din întreaga lume, care se află în spatele celor mai inovatoare și provocatoare proiecte de proprietate intelectuală din ultimul an, precum și celor care sunt considerați pionieri ai pieței internaționale de servicii de proprietate intelectuală.

Zamfirescu Racoti Vasile & Partners are una dintre cele mai puternice echipe de litigatori din România în domeniul brevetelor și mărcilor industriale, avocații Alina Tugearu, Cosmin Vasile și Călin-Andrei Zamfirescu fiind o prezență constantă în topul clasamentelor individuale realizate de directoarele juridice internaționale de profil. Societatea a fost desemnată în ultimii ani drept cel mai bun furnizor de servicii juridice în domeniul disputelor de proprietate intelectuală, fiind lider în clasamentele realizate la nivel internațional de publicațiile specializate World Trademark Review, Managing Intellectual Property, IAM Patent 1000, Chambers & Partners și Legal 500 EMEA.

ZRVP și-a adjudecat în anul 2019 titlul Firma de proprietate intelectuală a anului din România la MIP EMEA Awards. Societatea reprezintă clienți din arii diverse precum pharma și sănătate, construcții, energie, servicii financiare, retail, cosmetice, media și telecom.

Printre mandatele recente ale firmei se numără reprezentarea unei companii farmaceutice în contestarea anulării certificatului suplimentar de protecție, consultanță privind probleme de reglementare în ceea ce privește protecția datelor pentru o firmă de biotehnologie de top sau reprezentarea clientului într-un litigiu privind respingerea unor pretenții de valori foarte mari derivate din pretinsa încălcare a unor brevete în materia oil & gas. Un proiect de succes recent a fost derulat pentru Atelierele Pegas, producător al celui mai cunoscut brand de biciclete din România, reprezentat de ZRVP în litigiul împotriva companiei germane ZEG, proprietar al mărcii Pegasus, având ca obiect acțiunea în anularea mărcii naționale PEGAS și interzicerea comercializării bicicletelor sub această denumire. Litigiul a fost soluționat în favoarea brandului românesc.

Despre Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners
Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners (ZRVP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business, al insolvenței, al dreptului penal al afacerilor și al consultanței fiscale.
ZRVP are o echipă de 65 de avocați, dintre care 17 asociaţi: Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi și Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strîmbei, Cătălin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Băjenaru, Cosmin Cojocaru, Marina Crenguța Florea, Ovidiu Șerban, Violeta Saranciuc și Alexandru Iorgulescu (asociați), și Robert Oancea (of counsel).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 28 / 1716
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...