ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

9 din 10 executivi europeni cred că organizațiile lor vor trece prin procese de transformare pana în 2030 (Arthur Hunt și Bona Fide)

21 Februarie 2024   |   BizLawyer

• 91% din 200 de lideri europeni, care au participat recent la un sondaj realizat de grupul Arthur Hunt si compania Bona Fide din Franta, considera ca organizatiile lor vor trece prin transformari moderate si majore pana in 2030*. • Nevoia de integrare accelerata a tehnologiilor in organizatii este principala ingrijorare pentru 84% dintre executivi, in timp ce 80% considera ca vor avea provocari in a relationa cu noile generatii din echipa, care nu isi mai iau angajamente pe termen lung si doresc mai multa flexibilitate de program si de contract. • “Un mindset adecvat poate face diferenta, in aceste vremuri incerte, intre succes si esec”, declara Sorin Roibu, Managing Partner Arthur Hunt Romania.

 
 
91% din 200 de lideri europeni, care au participat recent la un sondaj realizat la nivel european de grupul de consultanta in HR Arthur Hunt si compania Bona Fide din Franta, considera ca organizatiile lor vor trece prin transformari moderate si majore pana in 2030*. Doar 1% dintre ei au declarat ca nu vor face nicio transformare in cadrul companiilor pe care le conduc in urmatorii sase ani.

In fata unui mediu economic dinamic si imprevizibil, liderii sunt nevoiti sa isi ajusteze structura organizationala si strategiile de business, pentru a-si consolida rezilienta in fata provocarilor economice actuale.

Schimbarile actuale fac referire la optimizarea proceselor interne pentru a eficientiza resursele si a scadea costurile, la investitiile in inovatie pentru asigurarea stabilitatii intr-o perioada volatila, la cresterea focusului pe client si nevoile acestuia, dezvoltarea si consolidarea parteneriatelor strategice, sau adaptarea la modificarile legislative (de exemplu: taxa pe zahar, constrangeri in ce priveste abordarea sustenabila etc). Mai mult, unele companii s-au extins strategic sau si-au mutat bazele de productie in alte tari pentru a ramane competitive pe piata.


Pe de alta parte, potrivit aceluiasi sondaj, nevoia de integrare accelerata a tehnologiilor in organizatii este principala ingrijorare pentru 84% dintre executivi, in timp ce 80% considera ca vor avea provocari in a relationa cu noile generatii din echipa, care nu isi mai iau angajamente pe termen lung si doresc mai multa flexibilitate de program si de contract.

In tot acest context, marile organizatii investesc in pregatirea liderilor viitorului si in abilitatile lor de a conduce, mai puncteaza specialistii Arthur Hunt Romania.

“Liderii viitorului trebuie sa fie in primul rand agili, sa se adapteze cu usurinta provocarilor de pe piata si sa conduca in medii imprevizibile. Pe de alta parte, inteligenta emotionala este o alta abilitate esentiala pentru manageri: ei au nevoie sa isi inteleaga corect si sa isi gestioneze atat propriile emotii, cat si pe ale celor din jur, mai ales atunci cand trebuie sa ia decizii sau sa dezvolte parteneriate strategice. Dezvoltarea inteligentei emotionale ar trebui sa fie prioritara pentru orice lider in momentul de fata. Mindset-ul adecvat poate face diferenta, in aceste vremuri incerte, intre succes si esec”, declara Sorin Roibu, Managing Partner Arthur Hunt Romania.

Potrivit unui studiu Harvard Business School, in 4 din 10 companii globale, focusul principal se pune pe pregatirea managerilor de a dobandi abilitati prin care pot gestiona viitoarele provocari competitive si strategice** reprezentate de: globalizare, gestionarea riscului, lipsa talentelor, raspunsurile la schimbarile de pe piata sau adaptarea la schimbarile climatice.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3169 / 19531
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...