ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ADR: România a înfiinţat şi operaţionalizat primul Laborator Digital pentru Politici Publice

21 Noiembrie 2023   |   Agerpres

Proiectul intitulat "Cadrul strategic pentru adoptarea şi utilizarea de tehnologii inovative în administraţia publică 2021-2027 - soluţii pentru eficientizarea activităţii" s-a derulat pe parcursul a trei ani, timp în care activităţile desfăşurate au vizat mai multe paliere de intervenţie, cu atenţie pe administraţia publică, în mod special ministerele cu atribuţii în gestionarea serviciilor publice electronice şi, implicit, cu iniţiative în acţiuni de transformare digitală, în contextul unei dinamici continue a schimbărilor din societate.

 
 
Digital Policy Lab reprezintă primul Laborator Digital pentru Politici Publice din România, înfiinţat şi operaţionalizat în cadrul unui proiect co-finanţat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020, se arată într-un comunicat de presă al Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR), transmis marţi AGERPRES.
 
Proiectul intitulat "Cadrul strategic pentru adoptarea şi utilizarea de tehnologii inovative în administraţia publică 2021-2027 - soluţii pentru eficientizarea activităţii" s-a derulat pe parcursul a trei ani, timp în care activităţile desfăşurate au vizat mai multe paliere de intervenţie, cu atenţie pe administraţia publică, în mod special ministerele cu atribuţii în gestionarea serviciilor publice electronice şi, implicit, cu iniţiative în acţiuni de transformare digitală, în contextul unei dinamici continue a schimbărilor din societate.
 
Potrivit sursei citate, în cadrul conferinţei de închidere a proiectului european, organizată marţi, au fost prezentate activităţile şi rezultatele obţinute, respectiv elaborarea documentelor strategice pentru tehnologii avansate: Blockchain, Centre de Inovare Digitală, European Open Science Cloud, High Performance Computing, a rapoartelor de cercetare care au abordat, din perspectivă europeană, digitalizarea unor domenii de interes, precum agricultura, industria 4.0, sănătatea şi cultura.
 
Un document important al acestui parcurs este elaborarea Cadrului strategic naţional pentru inteligenţă artificială, care va sta la baza primei Strategii Naţionale pentru Inteligenţă Artificială.
 
De asemenea, o realizare majoră a proiectului este înfiinţarea şi operaţionalizarea primului Laborator Digital pentru Politici Publice din România - Digital Policy Lab - un spaţiu experimental pentru teste şi demonstraţii detaliate ale abordării strategice şi procesului operaţional de elaborare politici publice în etapele sale avansate.
 
"Acest proiect reprezintă pentru ADR un model de succes în abordarea de problematici complexe ale transformării digitale, cu stakeholder-i multipli şi o diversitate de livrabile cu caracter strategic. ADR acţionează ca orchestrator al cunoaşterii şi promovării de tehnologii inovative pentru identificarea de soluţii cu care se confruntă administraţia publică în demersurile de modernizare, implementare de politici publice bazate pe dovezi şifurnizare de servicii publice către cetăţeni şi mediul de afaceri. Participarea UTCN a asigurat un parteneriat cu o componentă majoră a mediului academic şi de cercetare, al cărui rol este critic pentru adopţia şi dezvoltarea tehnologiilor inovative în economia şi societatea românească", a declarat preşedintele ADR, Dragoş Cristian Vlad, la conferinţa organizată în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN).
 
La rândul său, prorectorul UTCN, Daniela Popescu, a punctat că proiectul derulat cu ADR a oferit "o platformă pentru o mai bună mapare a perspectivei strategice a utilizării tehnologiilor inovative în administraţia publică, astfel încât cadrul strategic să reflecte corect şi complet potenţialul utilizării acestora în furnizarea de servicii publice".
 
Autoritatea pentru Digitalizarea României este o instituţie creată în anul 2020 pentru a realiza obiectivele Guvernului României în sfera transformării digitale a societăţii româneşti. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1884 / 17356
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Baciu Partners anunță extinderea echipei de leadership: Andrei Cosma și Corina Roman sunt promovați în poziția de partener
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
Dispute Resolution | Echipa Stratulat Albulescu este implicată atât mandate cu elemente de extraneitate, cât și în proiecte care pun în discuție mai multe arii de practică. Firma are o activitate intensă pe plan local și a căpătat vizibilitate externă tot mai mare prin prisma mandatelor gestionate, listării în ghidurile juridice și prezenței la evenimentele de profil internaționale
Bondoc și Asociații SCA anulează un proces-verbal al ANPC de sancționare pentru practici comerciale incorecte în domeniul publicității și audiovizualului | Proiect gestionat de Ioana Katona (Partener) și Anca Radu (Associate)
Clifford Chance Badea a asistat PPC Group în acordul privind achiziția a 629MW de energie regenerabilă de la o companie din portofoliul Macquarie. Nadia Badea (Partener) și Loredana Ralea (Counsel) au coordonat echipa
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
RTPR, alături de OX2 la vânzarea unui parc eolian de 99MW, într-o tranzacție de 214 milioane euro, prima în România a grupului suedez | Echipa locală a fost coordonată de Mihai Ristici (Partner) și Vlad Stamatescu (Counsel). Colaborare cu echipa A&O Shearman condusă de Kamil Jankielewicz
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...