ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ANCOM a aplicat sancţiuni de peste 2,57 milioane de lei pe piaţa comunicaţiilor electronice şi a serviciilor poştale, în 2024

11 Februarie 2025   |   Agerpres

Pe piaţa comunicaţiilor electronice, au fost desfăşurate 2.350 de acţiuni de control pe piaţa de comunicaţii electronice, în urma cărora contravenienţii au primit 103 notificări, 211 avertismente şi 159 de amenzi, în valoare totală de 1,073 milioane de lei.

 
 
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) aplicat sancţiuni de peste 2,57 milioane de lei, în urma celor 4.241 de controale derulate pe parcursul anului 2024 în domeniul comunicaţiilor electronice şi al serviciilor poştale.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, transmis marţi, pe piaţa comunicaţiilor electronice, au fost desfăşurate 2.350 de acţiuni de control pe piaţa de comunicaţii electronice, în urma cărora contravenienţii au primit 103 notificări, 211 avertismente şi 159 de amenzi, în valoare totală de 1,073 milioane de lei.

Astfel, 83 de amenzi contravenţionale, în cuantum total de 757.500 de lei, au primit furnizorii de servicii de telefonie, cele mai multe pentru nerespectarea regulamentului de roaming, încălcarea obligaţiilor privind încheierea contractelor cu utilizatorii finali, deficienţe în procesul de portare, modalitatea de transmitere a notificării unilaterale ca urmare a modificării contractelor încheiate cu utilizatorii finali. Cea mai mare amendă, de 40.000 de lei, a fost aplicată pentru nerespectarea regulamentului de roaming.


De asemenea, o amendă contravenţională în valoare de 35.000 de lei a fost aplicată de ANCOM unui furnizor de servicii de acces la Internet pentru furnizarea de servicii de comunicaţii electronice fără a avea un contract încheiat cu abonatul în conformitate cu dispoziţiile legale.

În acelaşi timp, trei sancţiuni, cu un total de 20.000 de lei, au vizat furnizorii de servicii de televiziune şi radiodifuziune sonoră (RTV), în principal pentru nerespectarea datelor tehnice, a parametrilor sau a condiţiilor cuprinse în autorizaţiile tehnice.

Totodată, furnizorii de reţele de televiziune prin cablu (CATV) au fost sancţionaţi cu 21 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 134.000 de lei, majoritatea aplicate pentru nerespectarea condiţiilor prevăzute în regimul de autorizare generală. Cea mai mare amendă aplicată în acest sector a fost de 10.000 de lei.

În domeniul radiocomunicaţiilor (RC), ANCOM a aplicat cinci amenzi, de 75.000 de lei, pentru utilizarea unor frecvenţe fără a deţine licenţă sau nerespectarea parametrilor tehnici şi operaţionali ai staţiilor radio. Cea mai mare importantă sancţiune a fost de 50.000 de lei, pentru producerea de interferenţe prejudiciabile asupra unui serviciu de radiocomunicaţii autorizat conform legii, pentru care trebuie asigurată protecţie radioelectrică.

Pe piaţa echipamentelor radio şi compatibilităţii electromagnetice, Autoritatea a efectuat 1.299 de controale, în urma cărora au fost aplicate 410 avertismente şi 239 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 894.000 de lei. Din aceasta, 22.500 de lei a primit un distribuitor, iar motivul a fost punerea pe piaţă a echipamentelor radio fără aplicarea marcajului CE, încălcând cerinţele de conformitate.

Conform ANCOM, în ceea ce priveşte compatibilitatea electromagnetică, o amendă 7.000 de lei a fost aplicată unui producător, pentru nerespectarea obligaţiei de aplicare a marcajului CE.

Pe piaţa serviciilor poştale, arbitrul pieţei locale de telecomunicaţii a efectuat, anul trecut, un număr de 592 de acţiuni de control, în urma cărora a aplicat 204 avertismente şi 92 de amenzi contravenţionale, în valoare cumulată de 610.500 lei. Cele mai frecvente încălcări au vizat nerespectarea obligaţiilor impuse prin regimul de autorizare generală, cea mai mare amendă, în valoare de 25.000 lei, fiind aplicată pentru nerespectarea conţinutului avizelor poştale.

Din totalul controalelor, trei acţiuni au vizat Compania Naţională Poşta Română (CNPR), în calitatea sa de furnizor de serviciu universal. În urma verificărilor, ANCOM a aplicat două avertismente şi o amendă, în valoare de 30.000 de lei. Principalele nereguli identificate au fost legate de nerespectarea modalităţilor de predare a trimiterilor poştale către destinatari, nerespectarea cerinţelor privind datele înscrise în avizele poştale, neprestarea serviciilor poştale şi lipsa inscripţionării/marcării trimiterilor poştale.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1007 / 19458
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Țuca Zbârcea & Asociații câștigă pentru Silcotub un litigiu major privind recalcularea prețului energiei electrice în lumina Ordonanței de urgență nr. 27 ̸ 2022
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...