ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

BERD şi Endeavor Romania lansează a doua ediţie a programului ‘Women on Boards in România’

05 Septembrie 2024   |   Agerpres

În România, femeile deţin 27,2% din totalul locurilor din Consiliile de Administraţie, puţin peste media actuală a Uniunii Europene.

 
 
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), în parteneriat cu Endeavor Romania, au lansat cea de-a doua ediţie a programului "Women on Boards in Româƒnia", ce oferă training personalizat pentru femei cu experienţă în afaceri, precum şi pentru femei antreprenor care conduc întreprinderi mici şi mijlocii (IMM), cu scopul de a le ajuta să preia cu încredere roluri în Consilii de Administraţie, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei financiare, transmis joi AGERPRES.

Studiile arată că firmele care au Consilii de Administraţie diverse au mai multe şanse să depăşească firmele concurent şi au rezultate mai bune în afaceri, procese de luarea deciziilor mai eficiente şi inovaţie sporită. Directiva Uniunii Europene privind prezenţa femeilor în Consiliile de Administraţie prevede că, până în iunie 2026, companiile cotate public să aibă 40% dintre funcţiile de director non-executiv ocupate de femei, sau 33% reprezentare feminină în total.


Programul BERD Women on Boards din România se înscrie în efortul de a atinge aceste obiective, promovând în acelaşi timp standarde mai bune de guvernanţă pentru comunitatea locală de IMM.

În România, femeile deţin 27,2% din totalul locurilor din Consiliile de Administraţie, puţin peste media actuală a Uniunii Europene.

Participarea la Programul "Women on Boards" este gratuită, dar este necesară înregistrarea prealabilă, până pe data de 5 septembrie 2024, pe un link dedicat (https://rom3.ebrdevents.com/).

"Suntem foarte mândri să lansăm a doua ediţie a Programului Women on Boards în România. Atingerea parităţii de gen în consiliile de administraţie ale companiilor va duce la îmbunătăţirea performanţei companiilor respective, la creşterea inovaţiei şi, în cele din urmă, la creşterea valorii companiilor şi a randamentului pentru acţionari. România are o comunitate de femei în afaceri foarte puternică şi dinamică, iar noi suntem foarte bucuroşi să sprijinim acest ecosistem cu oportunităţi relevante de împărtăşire a cunoştinţelor", a declarat, în comunicatul citat, Victoria Zinchuk, director pentru România în cadrul BERD.

Programul constă într-un training online, "Managing Dynamics in the Boardroom", pe 10 septembrie, urmat de un eveniment hibrid, "Advisory Boards", la Bucureşti, pe 6 noiembrie.

"Antreprenoriatul este întotdeauna susţinut de o fundaţie solidă de guvernanţă corporativă şi suntem încântaţi să evidenţiem experienţa globală a Endeavor în abordarea unui subiect de leadership care include atât de multe provocări. Prin crearea unui ecosistem de sprijin pentru ca femeile să avanseze în roluri de conducere în Consilii, adresăm lacunele actuale în reprezentare şi facilităm un viitor în care ideea de leadership divers şi incluziv devine normă în toate companiile", a spus, la rândul său, Mihnea Crăciun, managing director la Endeavor România.

"Women on Boards din România" este finanţat de EBRD's Small Business Impact Fund (Ireland, Italy, Japan, South Korea, Luxembourg, Norway, Switzerland, Sweden, US, TaiwanBusiness - EBRD Technical Cooperation Fund) şi susţinut de Banca Transilvania, Deloitte România, PWN România şi Envisia.

BERD este o instituţie financiară internaţională care sprijină proiecte în peste 30 de ţări din Europa, Asia şi Africa. Misiunea sa este de a promova creşterea durabilă şi incluzivă prin investiţii în proiecte care contribuie la dezvoltarea economică.

Până în prezent, BERD a investit 11 miliarde de euro în 547 de proiecte din România.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 251 / 17737
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
Mega-proiectul Neptun Deep din Marea Neagră merge înainte, dau asigurări reprezentanții OMV Petrom, dar și arbitrajul cu statul român pentru modificarea legii offshore continuă | Avocații LDDP asigură apărarea în litigiul de la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris
GDPR | Avocații specializați în practica de Data Protection de la Reff & Asociații - Deloitte Legal spun că preocuparea pentru conformare excedează domeniul protecției datelor. Silvia Axinescu, Senior Managing Associate: ”Abordăm fiecare proiect într-o manieră holistică și recunoaștem că protecția datelor, deși foarte importantă, este doar o piesă a puzzle-ului”
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat” | Înscrierile se fac până pe 10 octombrie
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
Avocații noii generații | De vorbă cu Mihnea Orjan, avocat cu 5 ani experiență și recent laureat al Premiului de Excelență „Sarmiza Bilcescu-Alimănișteanu”, despre avocatură ca vocație, activitatea de cercetare, implicare și crez profesional: „Misiunea este pentru mine clară: să devin cel mai bun în ceea ce fac. Nu este o aroganță, este doar o înțelegere a faptului că trebuie să țintești spre Lună ca să ai șansa de a atinge o stea. Plănuiesc să fac ceea ce am făcut și până acum: să lupt pentru ceea ce cred și pentru cei care mă cheamă să îi apăr”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Cum se redactează o clauză compromisorie (Powered by ZRVP)
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci care a intermediat emisiunea de obligațiuni prin care Romgaz a atras 500 mil. € de pe piețele internaționale | Olga Niță (partener) a coordonat echipa
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...