ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bittnet Systems intenţionează să lanseze două sau trei emisiuni de obligaţiuni în 2024

02 Februarie 2024   |   AGERPRES

Bittnet Systems (simbol bursier BNET), prima companie din sectorul IT listată pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a listat, vineri, o nouă emisiune de obligaţiuni la bursă, în valoare de 10 milioane de lei, conform unui comunicat al Bursei.

 
 
Bittnet Systems intenţionează să lanseze două sau trei emisiuni de obligaţiuni în 2024, cu caracteristici similare celei listate vineri la Bursa de Valori Bucureşti, a anunţat Mihai Logofătu, directorul general al Bittnet.

"Mi-am pus pălăria de vânzător între timp şi am spus: vă rog să urmăriţi Bittnet fiindcă şi în decursul anului 2024 intenţionăm să mai pregătim probabil două sau trei emisiuni de obligaţiuni în aceleaşi caracteristici de dobândă atractivă, de plată trimestrială, de listare a acestora pe piaţa de capital, astfel încât oamenii să poată să aleagă ce să facă cu ele", a declarat Logofătu, la evenimentul de listare a unei emisiuni de obligaţiuni la BVB.

Bittnet Systems (simbol bursier BNET), prima companie din sectorul IT listată pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a listat, vineri, o nouă emisiune de obligaţiuni la bursă, în valoare de 10 milioane de lei, conform unui comunicat al Bursei.


Instrumentele noi emise de Bittnet se vor tranzacţiona pe Piaţa Reglementată a BVB, sub simbolul BNET28. Alături de emisiunea de obligaţiuni listată astăzi, Bittnet mai are listate încă două emisiuni de obligaţiuni la BVB denominate în euro şi monedă naţională (simboluri: BNET26E şi BNET27A). Cele trei emisiuni de obligaţiuni au o valoare cumulată de aproximativ 25 de milioane de lei.

Emisiunea de obligaţiuni a fost realizată în urma unei oferte publice de vânzare desfăşurată în perioada 27 noiembrie - 12 decembrie 2023.

Bittnet Systems a emis 100.000 de obligaţiuni corporative, negarantate, denominate în lei, cu valoare nominală de 100 lei, maturitate de 4 ani şi 6 luni şi scadenţă pe 15 iunie 2028. Similar cu mecanismul ofertei precedente BNET27A şi pentru oferta de obligaţiuni BNET28, investitorii au putut subscrie în interval de preţ, între 94 şi 106 lei, similar cu mecanismul de price discovery de la ofertele de acţiuni, iar Emitentul a decis închiderea ofertei la preţul egal cu valoarea sa nominală.

Rata dobânzii este fixă, de 9,6% pe an, plătibilă trimestrial prin Depozitarul Central. Fondurile vor fi utilizate pentru asigurarea nevoilor generale de finanţare ale grupului.

"Bittnet Systems a fost prima companie din sectorul IT listată la Bursa de Valori Bucureşti în anul 2015, iar în ultimii nouă ani a devenit emitentul care a accesat periodic instrumentele de finanţare pe care piaţa de capital din România le pune la dispoziţie pentru dezvoltare, creşterea vizibilităţii şi extindere. De la o capitalizare de 8 milioane de lei la debutul tranzacţionării, Bittnet Systems are astăzi o evaluare din partea investitorilor de 174 milioane de lei, iar acţiunile sale sunt incluse în indicii FTSE Global Micro Cap ai furnizorului internaţional de indici FTSE Russell", a afirmat Adrian Tănase, directorul general al BVB.

Emisiunea de obligaţiuni listată vineri a fost realizată prin intermediul BRK Financial Group.

"Realizăm alături de Bittnet a 3-a emisiune de obligaţiuni, prin plasament privat sau prin ofertă publică, denominate în Euro sau RON şi de o valoare nominală echivalentă în lei, de aproximativ 25 milioane lei. Totodată este a 3-a emisiune pe care, împreună cu Bittnet, o listăm pe piaţa secundară în ultimele 12 luni. Dacă ne uităm pe volumele de tranzacţionare ale emisiunilor precedente deja listate, BNET26E şi BNET27A, observăm o lichiditate semnificativă a celor două instrumente. Este un semn ca investitorii sunt interesaţi de asemenea instrumente financiare, chiar şi după oferta iniţială", a spus, la rândul său, Monica Ivan, director general al BRK Financial Group.

Bittnet Systems a realizat în anul 2020 transferul pe Piaţa Reglementată a BVB, fiind primul emitent din sectorul IT prezent pe segmentul principal al bursei. În prezent, acţiunile companiei Bittnet Systems sunt incluse în indicii FTSE Global Micro Cap ai furnizorului internaţional de indici, FTSE Russell.

Emisiunea de obligaţiuni care se va tranzacţiona începând de vineri la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul bursier BNET28, este a opta de la listare şi până în prezent pentru companie. Dintre acestea, trei se află la tranzacţionare, celelalte fie fiind răscumpărate anticipat, fie rambursate la maturitate.

Bittnet Group (simbol de tranzacţionare acţiuni: BNET) este o cel mai dinamic grup de tehnologie din România, fiind primul grup de companii IT românesc listat pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), inclus in indicii BET-XT, BET-BK, BETPlus, BET-XT-TR, BET-XT-TRN, dar şi FTSE Russel Micro-Cap şi MSCI Frontier IMI. Bittnet funcţionează ca un integrator de servicii şi soluţii IT&C şi este un lider în domeniul formării profesionale în IT din România. Structura grupului este organizată în patru piloni principali de activitate: Educaţie, Digital& Infrastructură, Securitate cibernetică şi Aplicaţii de business şi software.

BVB, instituţie fundamentală a pieţei de capital, este singurul operator de pieţe de valori mobiliare din România. BVB, companie listată pe propria piaţă din anul 2010, face parte din Grupul BVB care cuprinde şi Depozitarul Central, instituţia responsabilă pentru operaţiunile de registru şi decontare în România, iar în octombrie 2019 a luat fiinţă contrapartea centrală CCP.RO, instituţie care va prelua funcţia de compensare a tranzacţiilor cu valori mobiliare în România şi care va contribui la relansarea pieţei de produse derivate.

BVB administrează două pieţe distincte, Piaţa Reglementată şi Sistemul Multilateral de Tranzacţionare, pe care sunt listate o varietate de instrumente financiare precum acţiuni, obligaţiuni, unităţi de fond, certificate, produse structurate, drepturi de preferinţă.

La finalul anului 2023, pe ambele pieţe ale BVB erau listate 371 de companii cu o capitalizare care a depăşit 300 de miliarde de lei, cel mai mare nivel din istorie. Indicele principal al pieţei, BET, a încheiat anul 2023 cu un avans de aproape 32% şi indicele BET-TR cu un avans de aproape 40% faţă de începutul lui 2023.

Lichiditatea medie zilnică în anul 2023, pentru toate instrumentele financiare, a fost de 154 milioane de lei, o creştere cu 60% faţă de anul precedent şi o valoare record.

O valoare record în anul 2023 a înregistrat şi numărul investitorilor de retail care a ajuns la 168.000 la final de septembrie. Dinamica ultimilor ani demonstrează că BVB poate susţine necesarul de capital pentru antreprenori şi instituţii ale statului. Eforturile BVB şi ale stakeholderilor săi de modernizare şi dezvoltare a pieţei de capital din România au fost recunoscute prin promovarea la statutul de Piaţă Emergentă de către furnizorul global de indici FTSE Russell, în anul 2020. La finalul lunii octombrie a anului trecut, 13 companii româneşti erau incluse în indicii FTSE Russell dedicaţi pieţelor emergente.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1066 / 17257
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...