ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cadariu: O veste bună pentru antreprenorii din HoReCa-toţi beneficiarii vor fi plătiţi până la sfârşitul lunii

28 Ianuarie 2022   |   Agerpres

"O veste foarte bună pentru antreprenorii din sectorul HoReCa, care au aplicat cu succes pentru schema de ajutor de stat dedicată lor, este că sumele au început să le fie virate în conturi! Banii au ajuns la băncile partenere şi, până la sfârşitul acestei luni, toţi beneficiarii vor fi plătiţi! Este vorba de a doua prorată în valoare de peste 1,2 miliarde de lei, care închide, astfel, programul", a spus Constantin-Daniel Cadariu.

 
 
Antreprenorii din HoReCa care au aplicat cu succes pentru schema de ajutor de stat vor fi plătiţi până la finele acestei luni, banii ajungând la băncile partenere, a anunţat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.
 
"O veste foarte bună pentru antreprenorii din sectorul HoReCa, care au aplicat cu succes pentru schema de ajutor de stat dedicată lor, este că sumele au început să le fie virate în conturi! Banii au ajuns la băncile partenere şi, până la sfârşitul acestei luni, toţi beneficiarii vor fi plătiţi! Este vorba de a doua prorată în valoare de peste 1,2 miliarde de lei, care închide, astfel, programul", a spus Constantin-Daniel Cadariu.
 
Conform unui comunicat al MAR remis, joi, AGERPRES, ministerul publică listele celor 39.498 de beneficiari plătiţi în total până la data de 27 ianuarie a.c. pentru cele trei măsuri gestionate şi implementate. Mai exact, este vorba despre 17.368 de beneficiari pentru prima sesiune a Măsurii 1 (Microgranturi), 13.836 pentru Măsura 2 (Granturi pentru capital de lucru) şi alţi 8.294 pentru HoReCa.
 
"Etapele de înscriere, interogarea automată a bazelor de date, verificarea şi evaluarea, apoi etapele de contractare, decontare, plată şi raportare, toate au fost duse la bun sfârşit datorită echipelor din cadrul instituţiei şi Agenţiilor pentru IMM, Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului, ale partenerilor din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi, nu în ultimul rând, eforturilor susţinute ale partenerilor bancari. Concret, preverificarea şi evaluarea electronică au fost realizate pentru un volum total de 122.952 de aplicanţi, dintre care: 29.250 la prima sesiune a Măsurii 1, 22.226 pentru Măsura 2, 27.736 la fosta Măsura 3, preluată acum de către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, pentru care s-a efectuat înscrierea şi preverificarea electronică, 33.555 în ceea ce priveşte cea de-a doua sesiune a Măsurii 1 şi 10.185 pentru HoReCa", se menţionează în comunicat.
 
În continuare, ministerul îşi propune definitivarea cât mai rapidă a măsurilor aflate încă în plată, inclusiv pentru cei 2.885 de aplicanţi admişi ai Măsurii 2 care nu şi-au primit încă granturile şi pentru care, prin Legea Bugetului de Stat, au fost solicitate 570 milioane lei. Un alt deziderat este urgentarea deschiderii noilor instrumente de sprijin bugetate pentru anul curent, care vor contribui la înfiinţarea şi dezvoltarea întreprinderilor româneşti, subliniază sursa citată.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 9308 / 17371
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băiculescu & Asociații își consolidează echipa | Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție se alătură pe poziția de Counsel și va coordona practica de Contencios Administrativ și Fiscal
Cariere în Drept | Andrea Roxana Chihaia, printre cei mai buni zece absolvenți ai generației sale, acum stagiară, a intrat în profesie cu emoție și entuziasm. Ea spune că performanța nu se întreține singură, ci trebuie susținută. ”Trebuie să începem ca societate să credem în tineri, în potențialul lor și să le oferim oportunități pe măsură”
A nouăsprezecea ediție a Școlii de vară la NNDKP | Internship-ul include, pe lângă componenta practică, o serie de training-uri generale care facilitează integrarea în firmă și mai multe cursuri de specialitate. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai performante echipe de avocați și care sunt așteptările NNDKP legate de viitorii profesioniști care vor contribui la succesul firmei
RTPR și Schoenherr, alături de Romcim la achiziția Tehno World. Vânzătorul a lucrat cu avocații PNSA
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...