ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România

12 August 2024   |   BizLawyer

În total, INVL Renewable Energy Fund I investește în opt parcuri solare în România, având o capacitate totală combinată de 451 MW.

 
 
Firma internațională de avocatură CMS a asistat INVL Renewable Energy Fund I, un fond care investește în proiecte de energie regenerabilă, cu privire la obținerea unui pachet de finanțare de 24,4 milioane EUR de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Eiffel Investment Group prin Fondul de Investiții în Infrastructura Energetică al Eiffel Investment Group din Paris. Fondurile vor fi utilizate pentru construcția unei centrale solare cu o capacitate de 60 MW în județul Dolj, România.

INVL Renewable Energy Fund I, înființat în 2021 de INVL Asset Management - un lider în gestionarea activelor alternative în statele baltice - este dedicat promovării proiectelor de energie regenerabilă. Fondul investește în proiecte de energie regenerabilă solare și eoliene aflate în stadii incipiente și în curs de dezvoltare, incluzând construcția de noi centrale electrice, dezvoltarea și/sau achiziționarea infrastructurii necesare pentru operarea centralelor și managementul eficient al centralelor existente în Uniunea Europeană și în statele membre ale Spațiului Economic European.


Proiectul centralei solare cu o capacitate de 60 MW din judeţul Dolj, România, este al doilea proiect al Fondului. Construcţia centralelor solare cu o capacitate de 51 MW în România se aşteaptă să fie finalizată până la sfârşitul lunii septembrie a acestui an.

În total, INVL Renewable Energy Fund I investește în opt parcuri solare în România, având o capacitate totală combinată de 451 MW.

Liudas Liutkevičius, Managing Partner la INVL Renewable Energy Fund I, declară: „Apreciem foarte mult încrederea și recunoașterea pe care ni le-au arătat BERD și Eiffel Investment Group prin acordarea finanțării pentru construirea cu succes a noii noastre centrale solare din județul Dolj. Suntem foarte recunoscători Katerynei, Dianei și întregii echipe CMS pentru experiența și sprijinul lor continuu în obținerea finanțării necesare pentru continuarea proiectelor noastre.”

Kateryna Chechulina, Counsel calificat în drept englez în cadrul echipei de Finance a CMS Ucraina, declară: „Suntem încântați că am fost alături de INVL în obținerea acestei finanțări semnificative. Investițiile INVL reprezintă un progres real în dezvoltarea capacității de generare a energiei regenerabile din România, contribuind la îndeplinirea angajamentului României față de obiectivul Uniunii Europene de neutralitate climatică până în 2050. Ne bucurăm că am jucat un rol în acest progres împreună cu echipa Capcora, consilierul financiar al INVL.”

Diana Dona, Associate în echipa de Finance a CMS România, adaugă: „Această tranzacție evidențiază colaborarea excepțională dintre toate părțile implicate și suntem mândri că am jucat un rol în susținerea eforturilor INVL de a extinde infrastructura de energie regenerabilă din România. Finalizarea cu succes a acestei finanțări reflectă angajamentul și experiența CMS în asistarea clienților pe măsură ce aceștia avansează în tranziția către un viitor mai verde.”

Echipa CMS a fost coordonată de Kateryna Chechulina (Counsel, Finance, CMS Ucraina), cu sprijinul Dianei Dona (Associate, Finance, CMS România) și al lui Andrei Tercu (Tax Director), care au asistat cu privire la negocierea documentelor de finanțare și a aspectelor fiscale.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2 / 8185
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR și Schoenherr, alături de Romcim la achiziția Tehno World. Vânzătorul a lucrat cu avocații PNSA
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
Baciu Partners anunță extinderea echipei de leadership: Andrei Cosma și Corina Roman sunt promovați în poziția de partener
Dispute Resolution | Echipa Stratulat Albulescu este implicată atât mandate cu elemente de extraneitate, cât și în proiecte care pun în discuție mai multe arii de practică. Firma are o activitate intensă pe plan local și a căpătat vizibilitate externă tot mai mare prin prisma mandatelor gestionate, listării în ghidurile juridice și prezenței la evenimentele de profil internaționale
Bondoc și Asociații SCA anulează un proces-verbal al ANPC de sancționare pentru practici comerciale incorecte în domeniul publicității și audiovizualului | Proiect gestionat de Ioana Katona (Partener) și Anca Radu (Associate)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...