ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Circa 85% dintre companii cred că ating rezultatul aşteptat din investiţiile lor în Inteligenţa Artificială (studiu)

15 Mai 2024   |   Agerpres

Conform cercetării "Accenture Pulse of Change pentru CxO", 38% dintre liderii companiilor anticipează o creştere puternică pentru organizaţiile lor, comparativ cu 26% acum şase luni, procentajul liderilor care prevăd orice creştere a scăzut cu 20%.

 
 
Aproximativ 85% dintre reprezentanţii companiilor consideră că organizaţiile lor îşi vor recupera investiţiile în IA Generativă pe parcursul anului 2024, indică un raport de specialitate, publicat miercuri.

Conform cercetării "Accenture Pulse of Change pentru CxO", 38% dintre liderii companiilor anticipează o creştere puternică pentru organizaţiile lor, comparativ cu 26% acum şase luni, procentajul liderilor care prevăd orice creştere a scăzut cu 20%.

"Potenţialul imens al inteligenţei artificiale generative de a schimba modul în care funcţionează companiile este tot mai evident, iar acest lucru este reflectat în creşterea optimismului liderilor de afaceri. Cu toate acestea, pentru a profita pe deplin de această oportunitate, este esenţial ca organizaţiile să investească nu doar în tehnologie, ci şi în recalificarea forţei lor de muncă. Accenture are capacitatea de a sprijini companiile în această călătorie, oferind soluţii inovatoare şi personalizate de inteligenţă artificială generativă, alături de programe de dezvoltare a talentelor", a declarat Raluca Burghelea, country managing director Accenture România.


Studiul relevă că 78% dintre organizaţii intenţionează să îşi crească uşor investiţiile în tehnologie ca procent din venituri în 2024.

"În mod remarcabil, se pune accentul pe investiţiile în inteligenţa artificială generativă, 85% dintre organizaţii acordând prioritate unor astfel de investiţii şi 60% concentrându-se pe consolidarea nucleului lor digital. Cu toate acestea, directorii executivi îşi exprimă îngrijorarea cu privire la adaptarea la progresele tehnologice pentru 2024", se mai precizează în comunicat.

În prezent, doar 10% dintre organizaţii au reuşit să adopte pe scară largă inteligenţa artificială generativă în întreaga lor companie, iar doar 13% dintre acestea îşi exprimă "încrederea maximă" în strategia lor de date şi în capacităţile digitale.

Aproximativ 60% dintre organizaţii implementează tehnologii emergente, cum ar fi inteligenţa artificială generativă, pentru a stimula productivitatea angajaţilor, însă cu toate acestea, doar 33% sunt în proces de recalificare a forţei de muncă pentru a sprijini această creştere.

Studiul Accenture Pulse of Change penru CxO a fost realizat online, adunând răspunsuri de la peste 2.800 de directori executivi. Sondajul a avut loc în perioada 8 februarie - 5 martie 2024, acoperind 20 de ţări, 19 industrii şi diverse funcţii corporative. Scopul său a fost de a evalua percepţia directorilor asupra schimbării şi de a analiza impactul perturbării afacerilor.

Accenture este o companie globală de servicii profesionale care ajută companii, guverne şi alte organizaţii să îşi construiască nucleul digital, să îşi optimizeze operaţiunile, să accelereze creşterea veniturilor şi să îmbunătăţească serviciile pentru cetăţeni - creând rapid valoare tangibilă. Suntem o companie axată pe talent şi inovaţie, cu 742.000 de oameni care deservesc clienţi din peste 120 de ţări.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 23 / 16906
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...