ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Circa 85% dintre companii cred că ating rezultatul aşteptat din investiţiile lor în Inteligenţa Artificială (studiu)

15 Mai 2024   |   Agerpres

Conform cercetării "Accenture Pulse of Change pentru CxO", 38% dintre liderii companiilor anticipează o creştere puternică pentru organizaţiile lor, comparativ cu 26% acum şase luni, procentajul liderilor care prevăd orice creştere a scăzut cu 20%.

 
 
Aproximativ 85% dintre reprezentanţii companiilor consideră că organizaţiile lor îşi vor recupera investiţiile în IA Generativă pe parcursul anului 2024, indică un raport de specialitate, publicat miercuri.

Conform cercetării "Accenture Pulse of Change pentru CxO", 38% dintre liderii companiilor anticipează o creştere puternică pentru organizaţiile lor, comparativ cu 26% acum şase luni, procentajul liderilor care prevăd orice creştere a scăzut cu 20%.

"Potenţialul imens al inteligenţei artificiale generative de a schimba modul în care funcţionează companiile este tot mai evident, iar acest lucru este reflectat în creşterea optimismului liderilor de afaceri. Cu toate acestea, pentru a profita pe deplin de această oportunitate, este esenţial ca organizaţiile să investească nu doar în tehnologie, ci şi în recalificarea forţei lor de muncă. Accenture are capacitatea de a sprijini companiile în această călătorie, oferind soluţii inovatoare şi personalizate de inteligenţă artificială generativă, alături de programe de dezvoltare a talentelor", a declarat Raluca Burghelea, country managing director Accenture România.


Studiul relevă că 78% dintre organizaţii intenţionează să îşi crească uşor investiţiile în tehnologie ca procent din venituri în 2024.

"În mod remarcabil, se pune accentul pe investiţiile în inteligenţa artificială generativă, 85% dintre organizaţii acordând prioritate unor astfel de investiţii şi 60% concentrându-se pe consolidarea nucleului lor digital. Cu toate acestea, directorii executivi îşi exprimă îngrijorarea cu privire la adaptarea la progresele tehnologice pentru 2024", se mai precizează în comunicat.

În prezent, doar 10% dintre organizaţii au reuşit să adopte pe scară largă inteligenţa artificială generativă în întreaga lor companie, iar doar 13% dintre acestea îşi exprimă "încrederea maximă" în strategia lor de date şi în capacităţile digitale.

Aproximativ 60% dintre organizaţii implementează tehnologii emergente, cum ar fi inteligenţa artificială generativă, pentru a stimula productivitatea angajaţilor, însă cu toate acestea, doar 33% sunt în proces de recalificare a forţei de muncă pentru a sprijini această creştere.

Studiul Accenture Pulse of Change penru CxO a fost realizat online, adunând răspunsuri de la peste 2.800 de directori executivi. Sondajul a avut loc în perioada 8 februarie - 5 martie 2024, acoperind 20 de ţări, 19 industrii şi diverse funcţii corporative. Scopul său a fost de a evalua percepţia directorilor asupra schimbării şi de a analiza impactul perturbării afacerilor.

Accenture este o companie globală de servicii profesionale care ajută companii, guverne şi alte organizaţii să îşi construiască nucleul digital, să îşi optimizeze operaţiunile, să accelereze creşterea veniturilor şi să îmbunătăţească serviciile pentru cetăţeni - creând rapid valoare tangibilă. Suntem o companie axată pe talent şi inovaţie, cu 742.000 de oameni care deservesc clienţi din peste 120 de ţări.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2155 / 19037
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
NNDKP dezvoltă una dintre cele mai solide practici locale de Dreptul Mediului, cu mandate de impact în industrii cheie, consultanță sofisticată și reprezentare în litigii complexe, gestionate de o echipă specializată | Mădălina Vasile, coordonatoarea practicii: ”Oferirea de asistență personalizată, adaptată realităților juridice și identificarea unor soluții practice și fezabile pentru problemele clienților vor rămâne prioritare”
Schoenherr a asistat Hellman & Friedman în legătură cu investiția sa, alături de CVC, în Mehiläinen. Mădălina Neagu (partner) a coordonat echipa care a oferit consultanță juridică în România și Serbia
Exim Banca Românească participă la un credit sindicalizat de 110 mil. € atras de Moov Leasing. Filip & Company a asistat juridic băncile
Women Lawyers | Adela Nuță, Managing Associate BACIU PARTNERS, spune că un loc este modelat de oamenii care îl compun, la fel cum oamenii sunt influențați de spiritul locului. „Iar atunci când această dinamică este construită pe curaj, agilitate și dorința de a atinge excelența, profesia devine mai mult decât o carieră, devine o modalitate de a înțelege, influența și transforma realitatea din jur”
Filip & Company a asistat Amstar Management în vânzarea hotelurilor Duke Romană și Duke Armenească din București. Ioana Roman (partener) a coordonat echipa
Cum lucrează avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații în proiectele de obținere și implementare a ajutoarelor de stat și cum îi pot ajuta pe clienții care solicită asistență | Șansele unui proiect depind de caracteristicile sale intrinseci, de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și de corectitudinea cu care sunt colectate documentele necesare depunerii dosarului. De vorbă cu Raluca Vasilache (Partener) și Andreea Oprișan (Partener) despre pașii care trebuie urmați și aspectele sensibile de care companiile trebuie să țină cont
Women Lawyers | De vorbă cu Angela Porumb (Partener Mușat & Asociații), avocat o carieră de peste 20 de ani în avocatura de business, care a ales această firmă din dorința clară de a evolua: ”Pasul spre Mușat & Asociații a fost definitoriu pentru maturizarea și împlinirea mea ca avocat. Am avut în acest fel avantajul de a intra în dosare complexe, cu rezonanță juridică, cauze ce, dincolo de pregătirea teoretică, au implicat creativitate maximă și obligatoriu efort de echipă”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
Filip & Company a asistat BT Pensii în preluarea fondului BRD Medio, care devine Pensia Mea Plus. Vânzătorii au lucrat cu avocații PNSA
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...