Circa 90% dintre candidaţi preferă să contacteze direct angajatorul, prin Whatsapp sau telefon (platformă de recrutare)
19 Noiembrie 2024
BizLawyerConform eJobs.ro, nevoia rapidă de a se angaja, dar şi faptul că nu au un CV deja creat îi determină pe mai mult de 90% dintre candidaţii de pe iajob.ro să aplice prin intermediul telefonului sau al Whatsapp-ului.
Peste 70.000 de joburi au fost disponibile în ultimele cinci luni pe iajob.ro, platforma de locuri de muncă lansată de eJobs.ro şi dedicată candidaţilor care îşi doresc să se angajeze rapid, fără a mai trece prin paşii tradiţionali ai unui proces de recrutare, precum crearea unui CV sau aplicarea fără a avea un contact direct cu angajatorul.
Conform eJobs.ro, nevoia rapidă de a se angaja, dar şi faptul că nu au un CV deja creat îi determină pe mai mult de 90% dintre candidaţii de pe iajob.ro să aplice prin intermediul telefonului sau al Whatsapp-ului.
"Cei mai mulţi apelează la aceste metode pentru că vor să discute direct cu angajatorul şi speră să obţină un răspuns imediat, cred că îi pot convinge mai uşor astfel, dar sunt şi candidaţi care vor să treacă peste pasul realizării unui CV, pas care încă pune probleme în special pentru cei care intră în segmentul entry-level sau blue collar (candidaţi care nu au studii superioare)", a afirmat Bogdan Badea, CEO eJobs.ro, citat în comunicat.
Conform eJobs.ro, nevoia rapidă de a se angaja, dar şi faptul că nu au un CV deja creat îi determină pe mai mult de 90% dintre candidaţii de pe iajob.ro să aplice prin intermediul telefonului sau al Whatsapp-ului.
"Cei mai mulţi apelează la aceste metode pentru că vor să discute direct cu angajatorul şi speră să obţină un răspuns imediat, cred că îi pot convinge mai uşor astfel, dar sunt şi candidaţi care vor să treacă peste pasul realizării unui CV, pas care încă pune probleme în special pentru cei care intră în segmentul entry-level sau blue collar (candidaţi care nu au studii superioare)", a afirmat Bogdan Badea, CEO eJobs.ro, citat în comunicat.
Potrivit datelor transmise marţi de platforma de recrutare eJobs.ro, peste 8.500 dintre joburi au fost pentru Bucureşti, aproape 4.000 pentru Cluj-Napoca, 3.000 pentru Timişoara, 1.700 pentru Piteşti şi 1.500 pentru Ploieşti.
"Oraşele mari sunt, desigur, de departe cei mai activi angajatori, însă faptul că mecanismul de recrutare se bazează pe o interacţiune mult mai directă cu candidaţii, respectiv posibilitatea de a fi contactaţi prin telefon sau Whatsapp a generat o reacţie foarte bună de răspuns din partea angajatorilor din oraşe foarte mici sau chiar din comune. Tocmai pentru că se adresau unor comunităţi restrânse, până acum, aceştia obişnuiau să recruteze prin metode precum recomandările, anunţurile de angajare afişate la sediu sau prin ANOFM. Însă faptul că acum candidaţii pot ajunge foarte rapid la ei, lucru pe care şi ei şi-l doresc, i-a determinat să schimbe modul de abordare a angajărilor şi să intre în circuitul recrutării online. Vedem, astfel, anunţuri postate de angajatori din localităţi precum Popeşti Leordeni, Floreşti, Ştefăneşti ori Câmpina", a afirmat Bogdan Badea.
Din numărul total de joburi postate până acum, 55% se adresează candidaţilor care au liceul absolvit, 30% celor care au studii superioare, 14% muncitorilor necalificaţi şi aproximativ 1% absolvenţilor de master sau celor care au studii doctorale. Cele mai multe anunţuri vin din partea angajatorilor din retail, horeca, logistică sau industria alimentară.
"Observăm şi faptul că, deşi aproape 80% dintre joburile postate pe iajob.ro sunt destinate segmentului entry-level, aproape la fel de multe (76%) nu au salariul afişat în anunţul de angajare. Vorbim despre o categorie de candidaţi foarte sensibilă la salariu şi care iau o decizie de angajare în primul rând pe baza acestui criteriu. În aceste condiţii, este de aşteptat să crească numărul celor care sunt transparenţi din acest punct de vedere pentru a putea atrage mai repede candidaţii doriţi", a adăugat Bogdan Badea.
În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile 24.000 de locuri de muncă. Alte 12.000 de joburi sunt deschise pe iajob.ro. Pentru recrutori şi angajatori, eJobs oferă acces la o bază de peste 5 milioane de CV-uri.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 207 / 18216 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...