ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Clienții NN au beneficiat de 444 mil. lei din asigurări și pensii private în prima jumătate din 2023

29 August 2023   |   BizLawyer

În segmentul pensiilor private facultative administrate de NN Asigurări de Viață, compania a plătit în total 32 de milioane de lei participanților la fondurile NN Activ și NN Optim care au îndeplinit condițiile pentru a beneficia de pensia lor Pilon III, în creștere cu 13,2% față de aceeași perioadă din 2022.

 
 
NN a plătit clienților de asigurări și participanților la fondurile de pensii private administrate beneficii totale de 444 de milioane de lei în prima jumătate din 2023, în creștere cu 24% față de aceeași perioadă a anului trecut. NN a continuat astfel să ofere clienților sprijin financiar real în situațiile neprevăzute cu care s-au confruntat, dar și un venit în plus la momentul pensionării, și a încheiat prima jumătate a anului cu o situație financiară solidă și evoluții pozitive pe toate liniile de business.

În segmentul asigurărilor de viață și sănătate, NN Asigurări de Viață a plătit clienților beneficii totale de 282 de milioane de lei pentru situații neprevăzute asigurate și polițe ajunse la finalul perioadei contractuale în prima jumătate din 2023, cu 8,6% mai mult față de aceeași perioadă a anului precedent. Sumele au acoperit cheltuieli neplanificate pentru clienții care au avut nevoie de spitalizare și intervenții chirurgicale, au asigurat sprijin financiar familiilor în caz de deces și au acoperit lipsa venitului pentru clienții care nu au mai putut lucra.


„O asigurare este o soluție reală prin care oamenii pot trece mai ușor financiar peste situațiile neprevăzute din viață. Cu un cost care pornește de la numai 5 lei pe zi, clienții NN știu că se pot baza pe sume importante de bani pentru cheltuielile care apar în situațiile acoperite de asigurarea lor și, astfel, pot să se concentreze pe ce contează cu adevărat pentru ei. Iar prin investițiile pe care le facem în soluții personalizate și în digitalizarea interacțiunii cu soluțiile de asigurare și pensie privată, beneficiază de experiențe excelente în orice punct al călătoriei lor”, a spus Kuldeep Kaushik, CEO NN.

Primele brute subscrise de NN Asigurări de Viață au depășit pragul de 500 de milioane de lei în prima jumătate din 2023, în creștere cu 4% față de aceeași perioadă a anului anterior, iar activele financiare sub administrare s-au cifrat la 4,6 miliarde de lei, cu 8% peste prima jumătate din 2022, conform rezultatelor financiare neauditate. Compania a încheiat prima jumătate a anului cu un profit brut în valoare de 63 de milioane de lei, conform rezultatelor financiare neauditate, în creștere cu 6,7%, și a plătit contribuții totale de aproximativ 37 de milioane de lei la bugetul de stat, cu 22% mai mult față de prima jumătate a anului trecut.

În segmentul pensiilor private facultative  administrate de NN Asigurări de Viață, compania a plătit în total 32 de milioane de lei participanților la fondurile NN Activ și NN Optim care au îndeplinit condițiile pentru a beneficia de pensia lor Pilon III, în creștere cu 13,2% față de aceeași perioadă din 2022. Activele nete administrate de NN Asigurări de Viață au crescut cu 26% până la 2,3 miliarde de lei la finalul lunii iunie 2023, cumulat pentru fondurile NN Activ și NN Optim, reprezentând o cotă de 55,8% din piață potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară. Cele două fonduri au depășit cumulat 312.000 de participanți la finalul lunii iunie 2023, echivalentul a 46,9% din numărul total de participanți la Pilonul III, iar NN Asigurări de Viață a obținut în beneficiul acestora un câștig de 7,76% pentru fondul NN Activ și de 7,07% pentru fondul NN Optim în prima jumătate a anului, conform calculelor bazate pe datele ASF.

În același timp, în segmentul pensiilor private obligatorii  administrate de NN Pensii, compania a plătit 130 de milioane de lei participanților care au îndeplinit în prima jumătate din 2023 condițiile pentru a beneficia de banii din contul lor Pilon II, cu 83,6% peste nivelul din aceeași perioadă a anului anterior. NN Pensii a administrat active nete administrate de 37,5 de miliarde de lei la finalul lunii iunie 2023, cu aproape 25% peste aceeași perioadă din 2022, reprezentând o cotă de 34,1% din piață, conform datelor Autorității de Supraveghere Financiară. Fondul administrat de NN Pensii a încheiat semestrul cu 2,1 milioane de participanți, echivalentul a 26% din numărul total de participanți la Pilonul II, iar NN Pensii a generat în beneficiul lor un câștig de 7,76% în prima jumătate din 2023, conform calculelor bazate pe datele ASF.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2792 / 17377
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băiculescu & Asociații își consolidează echipa | Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție se alătură pe poziția de Counsel și va coordona practica de Contencios Administrativ și Fiscal
Cariere în Drept | Andrea Roxana Chihaia, printre cei mai buni zece absolvenți ai generației sale, acum stagiară, a intrat în profesie cu emoție și entuziasm. Ea spune că performanța nu se întreține singură, ci trebuie susținută. ”Trebuie să începem ca societate să credem în tineri, în potențialul lor și să le oferim oportunități pe măsură”
A nouăsprezecea ediție a Școlii de vară la NNDKP | Internship-ul include, pe lângă componenta practică, o serie de training-uri generale care facilitează integrarea în firmă și mai multe cursuri de specialitate. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai performante echipe de avocați și care sunt așteptările NNDKP legate de viitorii profesioniști care vor contribui la succesul firmei
RTPR și Schoenherr, alături de Romcim la achiziția Tehno World. Vânzătorul a lucrat cu avocații PNSA
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...