Comisia Europeană a lansat “Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene”, ediţia 2023
19 Ianuarie 2023
AgerpresPotrivit sursei citate, prin această iniţiativă, DG Piaţă Internă, Industrie, Antreprenoriat şi IMM-uri doreşte să răsplătească iniţiativele care facilitează afacerile, în special prin recunoaşterea importanţei antreprenoriatului.
Comisia Europeană a lansat "Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene", ediţia 2023, iar candidaţii din România pot depune solicitări până în data de 9 iunie, informează Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT).
Potrivit sursei citate, prin această iniţiativă, DG Piaţă Internă, Industrie, Antreprenoriat şi IMM-uri doreşte să răsplătească iniţiativele care facilitează afacerile, în special prin recunoaşterea importanţei antreprenoriatului.
"Premiile pentru promovarea întreprinderilor europene identifică şi recunosc cei mai de succes promotori ai întreprinderii şi antreprenoriatului în Europa, expun cele mai bune politici şi practici antreprenoriale, sporesc conştientizarea valorii adăugate de antreprenoriat, încurajează şi inspiră potenţialii antreprenori", se arată în comunicatul MAT transmis miercuri AGERPRES.
Entităţile eligibile cuprind organizaţii naţionale, localităţi, oraşe, regiuni şi comunităţi, precum şi parteneriate public-private între autorităţi publice şi întreprinzători, programe educaţionale şi organizaţii de afaceri. Pentru categoria antreprenoriatului responsabil şi favorabil incluziunii, entităţile private care se încadrează în definiţia IMM-urilor, astfel cum este prevăzută în definiţia IMM-urilor (europa.eu), sunt eligibile să aplice, cu condiţia ca proiectul care urmăreşte să intre în concurenţă să nu fie activitatea de bază a IMM-ului. Principalii factori care determină dacă o întreprindere este un IMM sunt fie numărul de angajaţi, fie cifra de afaceri, fie totalul bilanţului.
Există şase categorii de premii: promovarea spiritului antreprenorial (recunoaşte iniţiativele la nivel naţional, regional sau local, care promovează spiritul antreprenorial în special în rândul tinerilor şi al femeilor), investiţii în competenţele antreprenoriale (recunoaşte iniţiativele la nivel naţional, regional sau local de îmbunătăţire a competenţelor antreprenoriale, manageriale şi ale angajaţilor), sprijinirea tranziţiei digitale (care permite companiilor să dezvolte, să comercializeze şi să utilizeze tehnologii, produse şi servicii digitale de orice fel), îmbunătăţirea mediului de afaceri şi sprijinirea internaţionalizării întreprinderilor (recunoaşte politicile şi iniţiativele inovatoare la nivel naţional, regional sau local, care fac din Europa cel mai atractiv loc pentru a începe o afacere, a o exploata, a o face să se dezvolte şi a o extinde pe piaţa unică, pentru a simplifica procedurile legislative şi administrative pentru întreprinderi şi pentru a pune în aplicare principiul "a gândi mai întâi la scară mică" în favoarea întreprinderilor mici şi mijlocii), sprijinirea tranziţiei durabile (recunoaşte politicile şi iniţiativele de la nivel naţional, regional sau local care sprijină tranziţia durabilă şi aspectele de mediu, cum ar fi economia circulară, neutralitatea climatică, energia curată, utilizarea eficientă a resurselor sau biodiversitatea, de exemplu prin dezvoltarea durabilă a competenţelor şi stabilirea de contacte, precum şi prin finanţare), premiul pentru antreprenoriat responsabil şi global (recunoaşte acţiunile naţionale, regionale şi locale ale autorităţilor sau parteneriatelor public-private care promovează responsabilitatea socială în cadrul întreprinderilor mici şi mijlocii).
Marele premiu al juriului poate fi ales din orice categorie şi va fi acordat candidatului care prezintă iniţiativa considerată cea mai creativă şi plină de inspiraţie din Europa.
Se vor accepta şi nominalizări comune din partea mai multor ţări în cazul iniţiativelor transfrontaliere, atât timp cât acestea sunt sprijinite de toate ţările implicate.
Obiectivul Premiilor pentru promovarea întreprinderilor europene este acela de a răsplăti politicile care promovează antreprenoriatul la nivel local, regional sau naţional.
Candidaţii vor fi luaţi în considerare pentru Premiile Europene doar prin finalizarea unei selecţii iniţiale, la nivel naţional. Un juriu format din reprezentanţi de înalt nivel va selecta câştigătorii finali, care vor fi anunţaţi cu ocazia ceremoniei de acordare a premiilor, din luna noiembrie 2023.
Pentru înscrierea la acest concurs trebuie transmis formularul de candidatură coordonatorului naţional pentru a trece de selecţia iniţială care se desfăşoară la nivel naţional.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 5496 / 17963 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | MITEL & ASOCIAȚII recrutează avocat cu experiență (Real Estate)
GDPR | Respectarea legislației în domeniu pare că este mai degrabă formală, lipsind măsurile concrete capabile să asigure o protecție adecvată volumului foarte mare de date prelucrate, spun avocații D&B David și Baias. Daniel Vinerean, coordonatorul practicii de Protecția Datelor: De cele mai multe ori este mai ieftin sa plătești o amendă de până la 3.000 € decât să stabilești un plan concret, să achiziționezi tehnologie sau să angajezi un consultant capabil să conceapă și să implementeze măsuri adecvate
ZRVP câștigă premiul „Firma de Avocatură a Anului din România” la Lexology Index Awards (Who’s Who Legal) 2024, distincție acordată în premieră unei societăți de avocați românești | Cosmin Vasile (managing partner): Premiul, o sumă a excelenței individuale pe diverse arii de practică - îmi place în mod special perspectiva, pentru că este exact filosofia noastră
Schoenherr lansează a patra ediție a concursului de eseuri „law, sweet law‟, cu premii totale de 18.000 lei
Decizie de referință în domeniul energiei regenerabile: Curtea Constituțională admite sesizarea de neconstituționalitate referitoare la supraimpozitarea producătorilor de energie din surse regenerabile
Studenții invitați să se alăture programului de internship oferit de Schoenherr au derulat stagii de practică cu perioadă flexibilă, personalizată atât în funcție de programul lor, cât și de nevoile firmei de avocați | Ana Lupșor, HR manager: „Am avut o vară intensă, cu multe activități desfășurate în comun. Studenții au luat contact nu doar cu activitatea profesională ca avocat într-o firmă internațională de avocatură de afaceri, ci și cu spiritul și cultura echipei Schoenherr”
NNDKP CELF, o nouă soluție de recunoaștere în instanță a dreptului de deducere a TVA aferente cheltuielilor de investiție în cazul abandonului proiectului | Alexandru Aparaschivei (Partener NNDKP CF), Marius Ezer (Partener) și Florentin Nanu (Avocat Senior), în prim plan
Victorie importantă, ce consolidează principiul libertății activității politice | Popescu & Asociații obține achitarea definitivă pentru membrii PNL Timiș, Cosmin Șandru și Nicolae Bitea. Echipa, coordonată de Adrian CHIRVASE (Partner) și Mirel RĂDESCU (Senior Counsel)
Cariere în Drept | De vorbă cu Ramona Andreea Stoica, printre primii absolvenți ai generației care și-a finalizat studiile în 2023, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dreptul este un domeniu frumos, pe care trebuie uneori să ‘îl simți’, însă nu este pentru toți. Cred că media a fost doar o reflectare a efortului depus, iar efortul a fost cel care m-a ajutat și mi-a creat premisele evoluției profesionale ulterioare”
Arbitrajul ICSID cerut de Petrochemical Holding GmbH, legat de rafinări RAFO din Onești, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 836 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
GDPR | Avocații WH Simion & Partners se așteaptă ca practica de protecție a datelor cu caracter personal să devină și mai relevantă, având în vedere că, în următorii ani, reglementările ar putea să evolueze pentru a acoperi noi domenii, cum ar fi inteligența artificială, internetul lucrurilor (IoT) și blockchain-ul. Despre proiectele „flagship” ale echipei, într-o discuție cu Cosmina Simion (Managing Partner) și Petrus Partene (Senior Associate)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...