ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Consiliul UE a adoptat o nouă lege pentru mai multe staţii de reîncărcare şi de realimentare în întreaga Europă

25 Iulie 2023   |   Agerpres

În plus, staţii de realimentare cu hidrogen care deservesc atât autoturisme, cât şi camioane trebuie instalate începând cu 2030 în toate nodurile urbane şi la fiecare 200 km de-a lungul reţelei centrale TEN-T.

 
 
Ca urmare a adoptării, marţi, a Regulamentului privind infrastructura pentru combustibili alternativi (RICA), în Europa vor fi instalate, în următorii ani, mai multe staţii de reîncărcare şi de realimentare cu combustibili alternativi, ceea ce va permite sectorului transporturilor să îşi reducă în mod semnificativ amprenta de carbon, informează un comunicat de presă al Consiliului UE.

"Noua lege reprezintă o etapă importantă a politicii noastre "Pregătiţi pentru 55", care prevede o capacitate publică de reîncărcare mai mare pe străzile oraşelor şi de-a lungul autostrăzilor din întreaga Europă. Suntem optimişti că, în viitorul apropiat, cetăţenii îşi vor putea încărca autoturismele electrice la fel de uşor ca în prezent în staţiile de benzină tradiţionale", a declarat ministrul spaniol al Transporturilor, Raquel Sanchez Jimenez.


Printre principalele obiective specifice de implementare care vor trebui îndeplinite în 2025 sau 2030 se numără acela că, începând din 2025, trebuie instalate staţii de reîncărcare rapidă de cel puţin 150 kW pentru autoturisme şi camionete la fiecare 60 km de-a lungul principalelor coridoare de transport ale UE, aşa-numita "reţea transeuropeană de transport (TEN-T)". De asemenea, staţiile de reîncărcare pentru vehicule grele cu o putere de ieşire de minimum 350 kW trebuie instalate la fiecare 60 km de-a lungul reţelei centrale TEN-T şi la fiecare 100 km în reţeaua globală TEN-T mai mare începând cu 2025, cu o acoperire completă a reţelei până în 2030.

În plus, staţii de realimentare cu hidrogen care deservesc atât autoturisme, cât şi camioane trebuie instalate începând cu 2030 în toate nodurile urbane şi la fiecare 200 km de-a lungul reţelei centrale TEN-T.

Similar, porturile maritime care primesc un număr minim de nave mari de pasageri sau nave-container trebuie să furnizeze energie electrică de la mal pentru astfel de nave până în 2030 iar aeroporturile trebuie să furnizeze energie electrică aeronavelor staţionate până în 2025 şi la toate poziţiile de staţionare la distanţă până în 2030.

Utilizatorii de vehicule electrice sau pe bază de hidrogen trebuie să poată plăti cu uşurinţă la punctele de reîncărcare sau de realimentare cu carduri de plată sau dispozitive fără contact, fără a fi nevoie de abonament şi în condiţii de transparenţă deplină a preţurilor. La rândul lor, operatorii punctelor de reîncărcare sau de realimentare trebuie să furnizeze consumatorilor informaţii complete prin mijloace electronice cu privire la disponibilitatea, timpul de aşteptare sau preţul la diferite staţii.

În urma adoptării oficiale de astăzi de către Consiliu, noul regulament va fi publicat în Jurnalul Oficial al UE după vară şi va intra în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării. Noile norme se vor aplica începând cu şase luni de la intrarea în vigoare a regulamentului.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3011 / 17349
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Bondoc și Asociații SCA anulează un proces-verbal al ANPC de sancționare pentru practici comerciale incorecte în domeniul publicității și audiovizualului | Proiect gestionat de Ioana Katona (Partener) și Anca Radu (Associate)
Clifford Chance Badea a asistat PPC Group în acordul privind achiziția a 629MW de energie regenerabilă de la o companie din portofoliul Macquarie. Nadia Badea (Partener) și Loredana Ralea (Counsel) au coordonat echipa
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
RTPR, alături de OX2 la vânzarea unui parc eolian de 99MW, într-o tranzacție de 214 milioane euro, prima în România a grupului suedez | Echipa locală a fost coordonată de Mihai Ristici (Partner) și Vlad Stamatescu (Counsel). Colaborare cu echipa A&O Shearman condusă de Kamil Jankielewicz
Filip & Company asistă Digi Portugalia la achiziția Nowo Communications, al patrulea cel mai mare operator de telecomunicații mobile și fixe din Portugalia
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
Filip & Company a asistat Simtel Team cu privire la transferul acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
NNDKP a asistat Globant în legătură cu fuziunea a două filiale din România, în cadrul unui proces de reorganizare la nivel global. Echipa a fost coordonată de partenerul Răzvan Vlad
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...