Consiliul UE a adoptat o nouă lege pentru mai multe staţii de reîncărcare şi de realimentare în întreaga Europă
25 Iulie 2023
AgerpresÎn plus, staţii de realimentare cu hidrogen care deservesc atât autoturisme, cât şi camioane trebuie instalate începând cu 2030 în toate nodurile urbane şi la fiecare 200 km de-a lungul reţelei centrale TEN-T.
Ca urmare a adoptării, marţi, a Regulamentului privind infrastructura pentru combustibili alternativi (RICA), în Europa vor fi instalate, în următorii ani, mai multe staţii de reîncărcare şi de realimentare cu combustibili alternativi, ceea ce va permite sectorului transporturilor să îşi reducă în mod semnificativ amprenta de carbon, informează un comunicat de presă al Consiliului UE.
"Noua lege reprezintă o etapă importantă a politicii noastre "Pregătiţi pentru 55", care prevede o capacitate publică de reîncărcare mai mare pe străzile oraşelor şi de-a lungul autostrăzilor din întreaga Europă. Suntem optimişti că, în viitorul apropiat, cetăţenii îşi vor putea încărca autoturismele electrice la fel de uşor ca în prezent în staţiile de benzină tradiţionale", a declarat ministrul spaniol al Transporturilor, Raquel Sanchez Jimenez.
"Noua lege reprezintă o etapă importantă a politicii noastre "Pregătiţi pentru 55", care prevede o capacitate publică de reîncărcare mai mare pe străzile oraşelor şi de-a lungul autostrăzilor din întreaga Europă. Suntem optimişti că, în viitorul apropiat, cetăţenii îşi vor putea încărca autoturismele electrice la fel de uşor ca în prezent în staţiile de benzină tradiţionale", a declarat ministrul spaniol al Transporturilor, Raquel Sanchez Jimenez.
Printre principalele obiective specifice de implementare care vor trebui îndeplinite în 2025 sau 2030 se numără acela că, începând din 2025, trebuie instalate staţii de reîncărcare rapidă de cel puţin 150 kW pentru autoturisme şi camionete la fiecare 60 km de-a lungul principalelor coridoare de transport ale UE, aşa-numita "reţea transeuropeană de transport (TEN-T)". De asemenea, staţiile de reîncărcare pentru vehicule grele cu o putere de ieşire de minimum 350 kW trebuie instalate la fiecare 60 km de-a lungul reţelei centrale TEN-T şi la fiecare 100 km în reţeaua globală TEN-T mai mare începând cu 2025, cu o acoperire completă a reţelei până în 2030.
În plus, staţii de realimentare cu hidrogen care deservesc atât autoturisme, cât şi camioane trebuie instalate începând cu 2030 în toate nodurile urbane şi la fiecare 200 km de-a lungul reţelei centrale TEN-T.
Similar, porturile maritime care primesc un număr minim de nave mari de pasageri sau nave-container trebuie să furnizeze energie electrică de la mal pentru astfel de nave până în 2030 iar aeroporturile trebuie să furnizeze energie electrică aeronavelor staţionate până în 2025 şi la toate poziţiile de staţionare la distanţă până în 2030.
Utilizatorii de vehicule electrice sau pe bază de hidrogen trebuie să poată plăti cu uşurinţă la punctele de reîncărcare sau de realimentare cu carduri de plată sau dispozitive fără contact, fără a fi nevoie de abonament şi în condiţii de transparenţă deplină a preţurilor. La rândul lor, operatorii punctelor de reîncărcare sau de realimentare trebuie să furnizeze consumatorilor informaţii complete prin mijloace electronice cu privire la disponibilitatea, timpul de aşteptare sau preţul la diferite staţii.
În urma adoptării oficiale de astăzi de către Consiliu, noul regulament va fi publicat în Jurnalul Oficial al UE după vară şi va intra în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării. Noile norme se vor aplica începând cu şase luni de la intrarea în vigoare a regulamentului.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 4004 / 18342 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS Emerging Europe M&A 2024 ̸ 25 | Piața de M&A din Europa emergentă se redresează, ajungând la cele mai ridicate niveluri din 2018 până în prezent. Horea Popescu, Partener CMS România: „Optimismul pare să devină marca anului 2025”
Meet the Professionals | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director - Bergenbier SA, avocat ”antrenat” în multinaționale și cu o bogată experiență dobândită în gestionarea unor tranzacții de referință pe piața locală: ”Oamenii pe care i-am întâlnit au făcut diferența și au contribuit la dezvoltarea și la evoluția mea, atât colegi din business, din interiorul echipelor din care am făcut parte, cât și liderii care mi-au servit drept model”
Filip & Company devine prima firmă de avocatură independentă din CEE care adoptă Harvey, platformă de IA generativă de ultimă generație care s-a remarcat prin precizie, securitate și versatilitate | Cristina Filip (managing partner): ”Este un pas transformator care îmbunătățește, mai degrabă decât înlocuiește, experiența și contribuția umană”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Garanția la plata cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...