ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Creșterea cererii de aur pentru investiții, principala tendință pe piața aurului din România, în 2025

26 Martie 2025   |   BizLawyer

Cu noi vârfuri istorice așteptate în 2025, creșterea cererii de aur este influențată de mai mulți factori, între care instabilitatea economică și geopolitică și achizițiile masive ale băncilor centrale, care au continuat să își mărească rezervele de aur și în 2024.

 
 
Piața aurului a înregistrat o tendință ascendentă în ultimii ani, depășind record după record și atingând noi maxime istorice. Astfel, aurul a crescut cu aproximativ 50% în ultimele 12 luni, ajungând la 450 lei/gram. Recorduri se înregistrează și la nivel internațional. Goldman Sachs și-a revizuit recent previziunile, estimând că până la sfârșitul lui 2025 prețul aurului va ajunge până la 3.100 de dolari/uncie troy (31,10 g).

Cu noi vârfuri istorice așteptate în 2025, creșterea cererii de aur este influențată de mai mulți factori, între care instabilitatea economică și geopolitică și achizițiile masive ale băncilor centrale, care au continuat să își mărească rezervele de aur și în 2024. Polonia, Ungaria și India au fost printre principalele țări care au achiziționat cantități semnificative de aur anul trecut.


„Aurul își menține statutul de investiție sigură și lichidă în orice perioadă”, subliniază Cosmin Popovici, CEO MAGNOR, compania cu cea mai diversificată platformă de tranzacționare a aurului, electronicelor și produselor de lux pre-owned. „Interesul clienților pentru aur a fost constant de-a lungul timpului, fiind cel mai tranzacționat activ al companiei noastre. Dar contextul economic și cel geopolitic actual au transformat această valoare într-o alegere strategică de investiții”, mai spune CEO-ul MAGNOR.

MAGNOR estimează vânzări de 150 de kg de aur de investiții în 2025

Ponderea românilor interesați de achiziția aurului de investiții a crescut, iar piața bijuteriilor din aur a rămas la fel de puternică precum în anii precedenți. În paralel, se remarcă o creștere a tranzacțiilor cu bijuterii pre-owned, tendință influențată de sustenabilitatea și accesibilitatea acestor produse.

„Achizițiile directe de aur au crescut semnificativ, pentru că investitorii căută să-și diversifice portofoliile și să se protejeze împotriva riscurilor economice. Sunt interesați de achiziția aurului persoane care vor să își securizeze economiile, să le protejeze de efectele inflației, dar și investitori mai mari. Estimăm vânzări de 150 de kg de aur de investiții în 2025”, afirmă Cosmin Popovici.

Tendințe pe piața aurului din România. Ce se cumpără cel mai mult?

Principalul distribuitor al RAFINOR, liderul industriei de prelucrare a metalelor prețioase din România, MAGNOR comercializează lingouri de aur de investiții care  se disting prin finisare de înaltă calitate și puritate garantată. Acestea sunt certificate de laboratoare acreditate la nivel european, ambalate și controlate individual înainte de expediere. Cele mai solicitate sunt lingourile din aur de 24 K cu gramaje mari.

Pe lângă lingouri, bijuteriile din aur rămân populare, atât ca accesorii, cât și ca investiții pe termen lung. „Deși prețurile au crescut, românii continuă să cumpere bijuterii din aur, atât noi, cât și pre-owned, ca simbol al statutului, al unor momente speciale din viață, dar și ca investiții”, subliniază Cosmin Popovici. Cele mai căutate bijuterii din aur anul acesta sunt cele în tendințe, precum bijuteriile statement, care marchează o revenire în trend a bijuteriilor opulente și îndrăznețe. De asemenea, foarte solicitate sunt cele din metale mixte – aur alb cu aur galben sau roz – și designuri asimetrice sau geometrice, cu aspect modern.   

Compania românescă MAGNOR vine în întâmpinarea interesului crescut al românilor pentru aur prin derularea programelor Buy Back. Cei care vin în magazinele MAGNOR cu o bijuterie veche din aur, pe care vor să o vândă, primesc un voucher cu reduceri de până la 500 de lei, pe care-l pot folosi ca să-și cumpere o bijuterie nouă din aur. Mai mult, cei care schimbă aurul la MAGNOR primesc până la 265 lei/g pentru bijuteriile de aur de 14K și 310 lei/ g pentru cele de 18K.

„Programele Buy Back sunt o facilitate importantă prin care oferim cât mai multor clienți posibilitatea să cumpere bijuterii la prețuri avantajoase. Pe lângă reducerile importante de prețuri, MAGNOR oferă certitudinea unei achiziții sigure, cu autenticitate garantată”, mai spune CEO-ul companiei, Cosmin Popovici.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 193 / 18954
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații, alături de veteranii din Al Doilea Război Mondial
Proprietatea intelectuală sărbătorită de echipa BACIU PARTNERS prin Concursul de Procese Simulate de Dreptul Proprietății Intelectuale, ajuns la cea de-a III-a ediție
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...