ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dependenţa noastră de tehnologiile avansate ne-a dat noi probleme şi vulnerabilităţi în online (secretar de stat)

27 Octombrie 2022   |   Agerpres

Oficialul a făcut referire, totodată, la fondurile alocate domeniului securităţii cibernetice, atât la nivel european, cât şi de România.

 
 
Dependenţa noastră de tehnologiile avansate ne-a dat noi probleme şi vulnerabilităţi în online, iar hackerii dezvoltă constant metode pentru a declanşa atacuri din ce în ce mai complexe, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Cercetării, Inovaţiei şi Digitalizării Bogdan Dumea, la conferinţa internaţională BucharestCybersecurityConference.
 
"Tehnologiile avansate fac parte acum din viaţa noastră de zi cu zi (...) Cum ar fi să vă cer să trăiţi fără Internet, fără gadgeturi, fără reţele sociale, fără cumpărături online şi fără alte tehnologii pe care le avem la dispoziţie? Vorbesc despre sentimentul de panică pe care îl am atunci când am mai puţin de 10% din bateria telefonului, deci îmi este greu să-mi imaginez ce am face dacă toate acestea ar dispărea într-o clipă fără ca cineva să ne spună sau să ne anunţe. Avantajul tehnologic este disponibil pentru noi toţi. În acelaşi timp, dependenţa noastră de tehnologiile avansate ne-a dat noi probleme şi noi vulnerabilităţi. Atacurile cibernetice pot perturba sau pot salva vieţi mai mult ca niciodată şi asta pentru că vieţile oamenilor sunt acum aşezate şi dependente. Odată cu aceste tehnologii avansate, hackerii dezvoltă constant noi metode pentru a declanşa atacuri din ce în ce mai complexe. Aceste atacuri pot genera daune semnificative nu doar financiare, ci şi probleme legate de securitate naţională. De aceea, transformarea digitală a instituţiilor statului este inevitabilă şi extrem de importantă pentru noi toţi. În acest sens, cloud-ul guvernamental şi interoperabilitatea instituţiilor publice au fost finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă", a afirmat Dumea.
 
Oficialul a făcut referire, totodată, la fondurile alocate domeniului securităţii cibernetice, atât la nivel european, cât şi de România.
 
"Următorul punct despre care vreau să vorbesc este că România va găzdui foarte curând Centrul european de competenţă în domeniul securităţii cibernetice, un punct de referinţă pentru securitatea cibernetică de la nivel european. Peste 600 de astfel Centre de expertiză în securitate cibernetică din toate statele membre se vor afla sub o singură umbrelă, aici în Bucureşti. Vorbim despre securitate cibernetică, despre un ecosistem industrial interconectat la nivel european chiar aici, în România. Securitatea cibernetică este principala prioritate în cadrul Uniunii Europene şi de aceea au fost alocate fonduri semnificative pentru acest scop. În Programul 'Europa Digitală' avem mai mult de şapte miliarde de euro pentru a proteja economia digitală europeană, societatea şi democraţiile. Cercetarea în cybersecurity şi inovaţie va fi sprijinită în continuare prin Programul 'Horizon Europe'. De asemenea, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, România are alocate 25 de milioane de euro pentru noile scheme digitale în domeniul securităţii cibernetice", a precizat reprezentantul Ministerului Cercetării, Inovaţiei şi Digitalizării.
 
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) organizează, pe 27 şi 28 octombrie, conferinţa internaţională BucharestCybersecurityConference, la care vor fi prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor şi specialişti în tehnologie şi securitate cibernetică.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6527 / 18033
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q3 2024) | Piața de M&A a continuat să se redreseze în primele nouă luni și a înregistrat creșteri de 18,8% la nivel global și de 23% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Schoenherr și Wolf Theiss, număr mare de tranzacții asistate în Europa Centrală și de Est
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
UniCredit Bank a încheiat cu succes cea mai mare emisiune a sa pe piaţa locală de obligațiuni corporative negarantate, în valoare de 750 mil. lei. Clifford Chance Badea a asigurat consultanța juridică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Global Regulatory Lead – Accenture, profesionist al Dreptului antrenat în proiecte complexe, care coordonează azi o echipă de avocați în reglementări globale: ”În carieră, îmi respect clienții și echipa, tratând fiecare provocare cu profesionalism și empatie. Aspirația mea este să ocup o poziție de conducere în cadrul unei organizații care valorizează inovația și responsabilitatea socială, unde să pot influența pozitiv modul în care se practică dreptul și cum se integrează tehnologia în procesele juridice”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Andreea Zvâc, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Wolf Theiss, despre mediul în care s-a împlinit profesional, implicare și valori: “În avocatură ai posibilitatea de a fi creativ și nu te plictisești niciodată. Pentru o evoluție sustenabilă și coerentă a unui avocat, munca și pasiunea ar trebui să fie pe primul loc”
(VIDEO) INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: ”Am avut privilegiul de a fi implicați în câteva dintre tranzacțiile esențiale din economie. Cifrele arată foarte bine, am învățat ce trebuie să facem pentru a merge odată cu curentul, dar și împotriva acestuia, când este cazul”
BeeFast primește o nouă finanțare în valoare de 450.000 USD pentru extinderea internațională și dezvoltare. Avocații Baciu Partners, în tranzacție, cu o echipă coordonată de Corina Roman (Partener)
LegiTeam | MITEL & ASOCIAȚII recrutează avocat cu experiență (Real Estate)
LegiTeam: Voicu & Asociații is looking for business lawyers
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
GDPR | Echipa Mitel & Asociații a fost implicată în mai multe proiecte complexe, printre cele mai solicitante fiind cele legate de tranzacții de tip M&A, dezvoltarea unor aplicații și implementarea unor soluții de conformitate la scară largă, în industrii cu volume mari de date cu caracter personal. Mădălina Mitel, Partener: ”Anticipăm o creștere semnificativă a cererii pentru servicii de consultanță în domenii emergente precum AI, procese automatizate și date biometrice, pe măsură ce reglementările devin mai stricte și aplicarea normelor devine mai riguroasă”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Iulian Gânju, Head of Legal - Iulius Group: „Mi-a plăcut foarte mult această zonă de ‘in-house’ deoarece presupune o centrare pe respectarea legislației și corectitudine în procesele de business, idee care rezonează foarte mult și cu principiile și valorile la care mă raportez în fiecare zi”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...