ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Comisia Europeană consultă din nou statele membre cu privire la prelungirea şi ajustarea cadrului temporar de criză

27 Octombrie 2022   |   Agerpres

Această acţiune urmează unei prime consultări a statelor membre, lansată la 5 octombrie 2022.

 
 
Comisia Europeană consultă din nou statele membre cu privire la prelungirea şi ajustarea cadrului temporar de criză pentru ajutoarele de stat de sprijinire a economiei în contextul războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei; acest cadru a fost adoptat de Comisie la 23 martie 2022 şi modificat pentru prima dată la 20 iulie 2022, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.
 
Această acţiune urmează unei prime consultări a statelor membre, lansată la 5 octombrie 2022.
 
Având în vedere agresiunea prelungită a Rusiei împotriva Ucrainei şi efectele sale directe şi indirecte asupra economiei şi asupra situaţiei energetice, Comisia a consultat deja statele membre, printre altele, cu privire la posibila prelungire a cadrului temporar de criză şi la adăugarea de noi instrumente menite să sprijine reducerea cererii de energie electrică.
 
Ţinând seama de feedbackul primit deja de la statele membre şi având în vedere recentul regulament privind o intervenţie de urgenţă pentru abordarea problemei preţurilor ridicate la energie ["Regulamentul (UE) 2022/1854"] şi propunerea Comisiei privind un nou regulament de urgenţă, în prezent Comisia consultă din nou statele membre, în special cu privire la posibile modificări referitoare la o ajustare specifică pentru a extinde posibilitatea ca statele membre să ofere garanţii publice întreprinderilor energetice pentru a acoperi garanţiile financiare aferente activităţilor lor de tranzacţionare, având în vedere preţurile actuale de pe piaţă şi volatilitatea.
 
De asemenea, sunt vizate ajustări suplimentare pentru a permite statelor membre să ofere sprijin întreprinderilor afectate de preţurile ridicate ale energiei. Principalul obiectiv al propunerii este de a spori şi mai mult flexibilitatea pentru un sprijin mai rapid şi mai eficace acordat întreprinderilor care se confruntă cu creşteri semnificative ale costurilor lor cu energia, protejând în acelaşi timp condiţiile de concurenţă echitabile pe piaţa unică.
 
Modificările propuse completează Regulamentul (UE) 2022/1854. Datorită acestor modificări, cadrul temporar de criză va continua să le permită statelor membre să ofere sprijin necesar şi proporţional economiei, asigurând, în acelaşi timp, condiţii de concurenţă echitabile.
 
Comisia intenţionează să adopte cadrul temporar de criză revizuit până la sfârşitul lunii octombrie, ţinând seama de feedbackul primit din partea statelor membre şi, după caz, de elementele propunerii Comisiei privind un nou regulament de urgenţă pentru a aborda preţurile ridicate ale gazelor în UE şi pentru a asigura securitatea aprovizionării în această iarnă. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6528 / 18033
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q3 2024) | Piața de M&A a continuat să se redreseze în primele nouă luni și a înregistrat creșteri de 18,8% la nivel global și de 23% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Schoenherr și Wolf Theiss, număr mare de tranzacții asistate în Europa Centrală și de Est
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
UniCredit Bank a încheiat cu succes cea mai mare emisiune a sa pe piaţa locală de obligațiuni corporative negarantate, în valoare de 750 mil. lei. Clifford Chance Badea a asigurat consultanța juridică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Global Regulatory Lead – Accenture, profesionist al Dreptului antrenat în proiecte complexe, care coordonează azi o echipă de avocați în reglementări globale: ”În carieră, îmi respect clienții și echipa, tratând fiecare provocare cu profesionalism și empatie. Aspirația mea este să ocup o poziție de conducere în cadrul unei organizații care valorizează inovația și responsabilitatea socială, unde să pot influența pozitiv modul în care se practică dreptul și cum se integrează tehnologia în procesele juridice”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Andreea Zvâc, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Wolf Theiss, despre mediul în care s-a împlinit profesional, implicare și valori: “În avocatură ai posibilitatea de a fi creativ și nu te plictisești niciodată. Pentru o evoluție sustenabilă și coerentă a unui avocat, munca și pasiunea ar trebui să fie pe primul loc”
(VIDEO) INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: ”Am avut privilegiul de a fi implicați în câteva dintre tranzacțiile esențiale din economie. Cifrele arată foarte bine, am învățat ce trebuie să facem pentru a merge odată cu curentul, dar și împotriva acestuia, când este cazul”
BeeFast primește o nouă finanțare în valoare de 450.000 USD pentru extinderea internațională și dezvoltare. Avocații Baciu Partners, în tranzacție, cu o echipă coordonată de Corina Roman (Partener)
LegiTeam | MITEL & ASOCIAȚII recrutează avocat cu experiență (Real Estate)
LegiTeam: Voicu & Asociații is looking for business lawyers
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
GDPR | Echipa Mitel & Asociații a fost implicată în mai multe proiecte complexe, printre cele mai solicitante fiind cele legate de tranzacții de tip M&A, dezvoltarea unor aplicații și implementarea unor soluții de conformitate la scară largă, în industrii cu volume mari de date cu caracter personal. Mădălina Mitel, Partener: ”Anticipăm o creștere semnificativă a cererii pentru servicii de consultanță în domenii emergente precum AI, procese automatizate și date biometrice, pe măsură ce reglementările devin mai stricte și aplicarea normelor devine mai riguroasă”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Iulian Gânju, Head of Legal - Iulius Group: „Mi-a plăcut foarte mult această zonă de ‘in-house’ deoarece presupune o centrare pe respectarea legislației și corectitudine în procesele de business, idee care rezonează foarte mult și cu principiile și valorile la care mă raportez în fiecare zi”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...