ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

DIGI reutilizează integral spectrul de 2100 Mhz pentru noile tehnologii 4G și 5G

29 August 2023   |   BizLawyer

Tranziția de la rețeaua 3G marchează o etapă majoră în evoluția rețelei DIGI, noile tehnologii 4G și 5G fiind astfel aduse în prim plan pentru a asigura servicii performante, acoperire și conectivitate la cele mai avansate standarde.

 
 
DIGI anunță reutilizarea integrală a spectrului de 2100 Mhz pentru 4G și renunțarea la vechea tehnologie 3G.

DIGI, operatorul cu cea mai mare acoperire de voce mobilă din România, conform raportului ANCOM publicat în decembrie 2022, continuă investițiile importante în dezvoltarea și modernizarea rețelelor fixe și mobile din țară, scopul final fiind acela de a le oferi abonaților săi servicii de calitate și tehnologie de ultimă generație.

Astfel, în acest moment, spectrul radio din banda de 2100 Mhz (15 Mhz duplex) este utilizat integral pentru rețelele 4G și 4G+, cu excepția rețelei de metrou (în acest caz, o parte a spectrului este rezervată serviciului de voce clasică, pentru terminalele fără capabilități 4G).


Utilizatorii serviciilor de date mobile DIGI vor beneficia de o experiență superioară de conectivitate, prin folosirea benzilor de 800 Mhz, 2100 Mhz, 2600 Mhz FDD, 2600 Mhz TDD și 3500 Mhz TDD, inclusiv prin cumularea acestora (carrier aggregation, în funcție de zonele din rețea și capabilitățile terminalelor), în tehnologiile 4G și 5G.

Serviciul de voce este disponibil atât prin tehnologia VoLTE (voce peste 4G) , deservind nevoile clienților printr-o calitate net îmbunătățită a apelurilor vocale față de tehnologia 2G/3G, cât și prin rețeaua 2G.

Tranziția de la rețeaua 3G marchează o etapă majoră în evoluția rețelei DIGI, noile tehnologii 4G și 5G fiind astfel aduse în prim plan pentru a asigura servicii performante, acoperire și conectivitate la cele mai avansate standarde.

Pe fondul cerințelor de trafic  în continuă creștere, acoperirea 5G se va dezvolta gradual, pentru a susține capacitățile superioare de acces la internet, o stabilitate mai bună a conexiunii în zonele aglomerate și latență redusă. În mod gratuit, DIGI facilitează tuturor utilizatorilor săi, accesul la tehnologia 5G, acest beneficiu fiind inclus în oferta comercială, indiferent de tipul abonamentului ales.

În plus, compania își menține intenția de a păstra nemodificate planurile tarifare ale pachetelor de servicii fixe și mobile cât mai mult posibil și de a sprijini sustenabil societatea românească prin practicarea, în cei aproape 30 de ani de existență, a celor mai mai accesibile prețuri de pe piață.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2791 / 17377
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băiculescu & Asociații își consolidează echipa | Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție se alătură pe poziția de Counsel și va coordona practica de Contencios Administrativ și Fiscal
Cariere în Drept | Andrea Roxana Chihaia, printre cei mai buni zece absolvenți ai generației sale, acum stagiară, a intrat în profesie cu emoție și entuziasm. Ea spune că performanța nu se întreține singură, ci trebuie susținută. ”Trebuie să începem ca societate să credem în tineri, în potențialul lor și să le oferim oportunități pe măsură”
A nouăsprezecea ediție a Școlii de vară la NNDKP | Internship-ul include, pe lângă componenta practică, o serie de training-uri generale care facilitează integrarea în firmă și mai multe cursuri de specialitate. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai performante echipe de avocați și care sunt așteptările NNDKP legate de viitorii profesioniști care vor contribui la succesul firmei
RTPR și Schoenherr, alături de Romcim la achiziția Tehno World. Vânzătorul a lucrat cu avocații PNSA
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...