ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Electrica va avea o filială care va dezvolta şi opera capacităţi de generare a energiei electrice din surse regenerabile

11 August 2021   |   Agerpres

Conform strategiei pentru perioada 2019-2023, Electrica şi-a propus extinderea în domenii conexe şi obţinerea de sinergii cu domeniile în care activează, precum şi creşterea performanţei şi consolidarea sustenabilităţii rezultatelor economice.

 
 
Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) Electrica SA a aprobat participarea companiei, împreună cu Societatea Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv SA (FISE), la constituirea unei noi persoane juridice - Electrica Producţie Energie SA, care se va ocupa de achiziţia şi dezvoltarea proiectelor de generare a energiei electrice din surse regenerabile, respectiv de operarea capacităţilor de generare de energie.
 
"Electrica Producţie Energie SA este organizată ca societate pe acţiuni, filială a Electrica SA, în care aceasta va deţine un procent de 99,9920% din capitalul social, iar FISE un procent de 0,0080% din capitalul social. Noua filială, Electrica Producţie Energie SA, se va ocupa de achiziţia şi dezvoltarea proiectelor de generare a energiei electrice din surse regenerabile, respectiv de operarea capacităţilor de generare de energie, cumulat cu dezvoltarea şi operarea soluţiilor de stocare independente pe care compania intenţionează să le dezvolte în viitor", se arată într-un comunicat al companiei transmis miercuri AGERPRES.
 
Conform strategiei pentru perioada 2019-2023, Electrica şi-a propus extinderea în domenii conexe şi obţinerea de sinergii cu domeniile în care activează, precum şi creşterea performanţei şi consolidarea sustenabilităţii rezultatelor economice.
 
Pe lângă achiziţia Parcului Fotovoltaic Stăneşti, din judeţul Giurgiu, Grupul Electrica a investit în proiecte de capacităţi de producţie de energie electrică din surse regenerabile, prin implicarea în alte trei companii de proiect care dezvoltă un portofoliu totalizând o capacitate instalată de 207 MW, compusă din două parcuri fotovoltaice în zona Satu Mare şi un parc eolian, care include şi o capacitate de stocare de energie electrică, în zona Dobrogea.
 
Electrica şi-a propus dezvoltarea unui portofoliu de capacităţi de producţie de energie electrică din surse regenerabile cu o capacitate cumulată de 400 MW, în paralel cu capacităţi de stocare de energie electrică cu o capacitate instalată de până la 100 MW.
 
"Rămânem consecvenţi în ceea ce priveşte obiectivul nostru de a crea valoare pe termen mediu şi lung pentru investitori şi, în contextul transformărilor profunde şi rapide din piaţa de energie, am propus acţionarilor noştri înfiinţarea acestei filiale dedicate proiectelor din zona tehnologiilor de generare a energiei electrice din surse regenerabile. Extinderea activităţilor derulate de Electrica în amonte va permite dezvoltarea Grupului pe direcţiile urmărite prin strategia aprobată, precum şi consolidarea veniturilor viitoare obţinute din generarea de energie electrică, cu efecte benefice asupra profitului companiei. În contextul dezvoltărilor privind soluţiile de stocare a energiei electrice, tehnologiile de generare din surse regenerabile reprezintă o soluţie viabilă şi din punct de vedere financiar, mai ales că piaţa de energie din România se confruntă cu un deficit de ofertă", a declarat Corina Popescu, director general Electrica SA.
 
De asemenea, în cadrul AGEA, acţionarii au aprobat înfiinţarea Fundaţiei Electrica, o organizaţie independentă, constituită cu scopul de a se implica în activităţi de responsabilitate socială pe întreg teritoriul României.
 
La şedinţa AGEA au participat personal, prin reprezentant sau prin vot prin corespondenţă, acţionarii înscrişi în registrul acţionarilor ţinut de Depozitarul Central la data de 15 iulie 2021, stabilită ca dată de referinţă, cvorumul fiind de 73,34% din totalul drepturilor de vot.
 
Grupul Electrica oferă servicii pentru circa 3,8 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională - cu o acoperire de 18 judeţe din trei zone geografice pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.
 
Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 11197 / 17371
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băiculescu & Asociații își consolidează echipa | Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție se alătură pe poziția de Counsel și va coordona practica de Contencios Administrativ și Fiscal
Cariere în Drept | Andrea Roxana Chihaia, printre cei mai buni zece absolvenți ai generației sale, acum stagiară, a intrat în profesie cu emoție și entuziasm. Ea spune că performanța nu se întreține singură, ci trebuie susținută. ”Trebuie să începem ca societate să credem în tineri, în potențialul lor și să le oferim oportunități pe măsură”
A nouăsprezecea ediție a Școlii de vară la NNDKP | Internship-ul include, pe lângă componenta practică, o serie de training-uri generale care facilitează integrarea în firmă și mai multe cursuri de specialitate. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai performante echipe de avocați și care sunt așteptările NNDKP legate de viitorii profesioniști care vor contribui la succesul firmei
RTPR și Schoenherr, alături de Romcim la achiziția Tehno World. Vânzătorul a lucrat cu avocații PNSA
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
NNDKP a asistat AAylex One în legătură cu o finanțare de 20 de milioane de euro acordată de CEC Bank și Alpha Bank Romania | Valentin Voinescu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat Senior), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...