ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

E.ON a anunţat investiţii în creştere cu 31% anul trecut, la 827 milioane lei

17 Septembrie 2024   |   Agerpres

Cu un număr total de 6.961 angajaţi (prin raportare la normă întreagă de muncă), marcând o creştere de 1,5% faţă de anul precedent, E.ON continuă să fie unul dintre cei mai mari angajatori din România, având un impact semnificativ atât la nivel regional, cât şi naţional.

 
 
Valoarea achiziţiilor companiilor din Grupul E.ON a depăşit 1,22 miliarde de lei (circa 254 milioane euro) anul trecut, în creştere cu circa 4% faţă de 2022, iar investiţiile realizate au totalizat 857 milioane lei (circa 173 milioane euro), în creştere cu 31%, potrivit Raportului de sustenabilitate al E.ON pentru anul 2023.

"Grupul E.ON este un partener important pentru circa 941 de furnizori de produse, servicii şi lucrări, dintre care peste 95% sunt companii din România. Pe întreg lanţul de aprovizionare, E.ON rămâne un partener important pentru aproximativ 2.300 de furnizori direcţi şi indirecţi. Valoarea achiziţiilor companiilor din grup a depăşit 1,22 miliarde de lei (circa 254 milioane euro), în creştere cu circa 4% faţă de 2022. Această sumă nu include valoarea achiziţiilor de electricitate şi gaze naturale destinate celor circa 3,4 milioane de clienţi din România. Anul trecut, 97 de furnizori, reprezentând 58% din totalul furnizorilor noi, au fost selectaţi inclusiv pe baza unor criterii sociale şi de mediu", se precizează în documentul citat.


Totodată, E.ON este unul dintre marii contribuabili din România la bugetul de stat şi bugetele locale, valoarea totală a contribuţiilor depăşind anul trecut 1,87 miliarde de lei (circa 379 milioane euro). În cei 18 ani de prezenţă în România, sumele virate de E.ON sub formă de taxe şi impozite se situează la circa 15,55 miliarde lei (3,4 miliarde euro).

Cu un număr total de 6.961 angajaţi (prin raportare la normă întreagă de muncă), marcând o creştere de 1,5% faţă de anul precedent, E.ON continuă să fie unul dintre cei mai mari angajatori din România, având un impact semnificativ atât la nivel regional, cât şi naţional.

În cursul anului 2023, investiţiile au totalizat 857 milioane lei (circa 173 milioane euro), în creştere cu 31% faţă de anul 2022, acestea fiind direcţionate către dezvoltarea de reţele noi şi modernizarea infrastructurii existente pentru energie electrică şi gaze naturale, precum şi în proiecte de automatizare şi digitalizare, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea serviciilor oferite.

"Modernizarea reţelelor şi digitalizarea activităţilor au înregistrat cele mai importante creşteri ale investiţiilor comparativ cu anul anterior, cu procente de 89%, respectiv 48%, reflectând un accent puternic pe inovaţie şi eficienţă în gestionarea resurselor energetice. Toate acestea contribuie la un viitor mai verde prin reducerea impactului asupra mediului, dar şi la servicii mai bune pentru clienţi. De exemplu, reţelele Delgaz Grid preiau energia de la aproximativ 13.900 de prosumatori conectaţi cu putere instalată până în 184 kW, iar în total peste 1 GW de energie regenerabilă este preluată în reţeaua companiei", se mai arată în comunicatul companiei.

Pentru al treilea an consecutiv, Delgaz Grid s-a situat pe primul loc la calitatea serviciului de distribuţie energie electrică dintre toţi distribuitorii din România, cu cea mai mică durată a întreruperilor neplanificate în alimentarea cu energie electrică. Durata medie a întreruperilor neplanificate în reţea pentru utilizatorii conectaţi la reţeaua Delgaz Grid a scăzut în 2023 la 67,93 de minute, mult sub media pe ţară de 103,92 de minute, precizează sursa citată.

E.ON este atât furnizor de electricitate şi gaze naturale pentru 3,4 milioane de clienţi, cât şi furnizor de soluţii energetice. Compania a instalat anul trecut 400 de sisteme de generare panouri fotovoltaice (PV) la clienţii rezidenţiali. De asemenea, compania este printre liderii pieţei din România în privinţa proiectelor de generare PV pentru companii şi instituţii. Numai anul trecut au fost finalizate şi predate la cheie 161 de centrale, până în prezent 359 fiind finalizate.

În 2023 au fost instalate 172 puncte de încărcare pentru maşini electrice şi am ajuns astfel la un total de 428 de puncte de încărcare în România.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 19 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie de energie electrică şi gaze naturale pentru 3,6 milioane de clienţi, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,5 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit peste 2,3 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4 / 17569
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Imobiliar)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3 - 5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Semne de redresare: CMS European M&A Outlook 2025 | Piața de fuziuni și achiziții din Europa prezintă semne de redresare, ECE înregistrează o creștere în valoarea tranzacțiilor. Horea Popescu, Managing Partner CMS Romania si Coordonator Corporate M&A în ECE: ”Această revenire sugerează că, în ciuda așteptărilor diferite, Europa Centrală și de Est este văzută din ce în ce mai mult ca o piață promițătoare pentru fuziuni și achiziții, cu un puternic potențial de creștere”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
MidEuropa a angajat banca de investiţii Rothschild pentru vânzarea Regina Maria (România) și MediGroup (Serbia). Firma de avocați A&O Shearman, care colaborează pe piața locală cu RTPR, asigură suport juridic în pregătirea tranzacției | Este de așteptat ca unele dintre cele mai importante firme de private equity active în CEE și jucători strategici să își manifeste interesul, dar numai câțiva pretendenți pot susține prețul de 12-13x EBITDA solicitat de MidEuropa
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Reprezentarea părților în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cum s-a desfășurat în această vară programul de internship organizat de Popescu & Asociații pentru studenții de la Drept și cum își alege firma viitorii colaboratori. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai puternice echipe de avocați | Capacitatea de a vedea lucrurile atât per ansamblu, cât și din diverse unghiuri de vedere, de a analiza situații complexe și de a veni cu soluții, combinată cu dorința de a învăța și de a se perfecționa, sunt calități apreciate și căutate la viitorii colegi
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...