ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Eurostat: Preţurile locuinţelor şi chiriile au crescut în UE, în trimestrul doi din 2024

03 Octombrie 2024   |   AGERPRES

Faţă de trimestrul doi din 2023, preţurile locuinţelor şi chiriile în cele 27 de state membre ale UE au crescut cu 2,9% şi, respectiv, 3%.

 
 
Preţurile locuinţelor în Uniunea Europeană au crescut cu 1,9%, iar chiriile cu 0,7% în trimestrul doi din 2024, comparativ cu precedentele trei luni, conform datelor publicate joi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Faţă de trimestrul doi din 2023, preţurile locuinţelor şi chiriile în cele 27 de state membre ale UE au crescut cu 2,9% şi, respectiv, 3%.

Între 2010 şi trimestrul doi din 2011, preţurile locuinţelor şi chiriile în UE au urmat căi similare, dar acum evoluează diferit: în timp ce chiriile au crescut semnificativ, preţurile locuinţelor au fluctuat considerabil. Între 2010 şi trimestrul doi din 2024, preţurile locuinţelor au urcat cu 52%, iar chiriile cu 25%.

Comparând trimestrul doi din 2024 cu 2010, în rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, preţurile locuinţelor au crescut mai mult decât chiriile în 20 de ţări. Preţurile locuinţelor au crescut semnificativ în Estonia (232%), Ungaria (218%), Lituania (178%), Letonia (146%), Cehia (131%), Austria (111%), Portugalia (106%), Luxemburg (103%) şi Bulgaria (102%). Preţurile locuinţelor nu s-au modificat Cipru şi au scăzut cu 5% în Italia. În România, creşterea a fost de peste 20%.

În cazul chiriilor, preţurile au crescut în 26 state membre UE şi au scăzut în Grecia (minus 18%). Cele mai mari creşteri au fost în Estonia (203%), Lituania (178%), Irlanda (106%) şi Ungaria (2104%). În România, creşterea a fost de peste 40%.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1 / 17688
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Mușat & Asociații a asistat Naxxar Renewable Energy cu privire la vânzarea pachetului rămas de 40% din Naxxar Wind Farm Four către grupul polonez Polenergia. Mandat complex care a cuprins, printre altele, aspecte de M&A, finanțări și navigarea prin reglementările sofisticate specifice sectorului energetic
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat” | Înscrierile se fac până pe 10 octombrie
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Voichița Crăciun, Head of legal and compliance - PAID România, profesionist 20 de ani experiență, care a acordat servicii de asistență juridică și reprezentare în proiecte complexe, unor companii interne și internaționale, în diferite domenii de activitate: ”Planurile de viitor sunt strâns legate de cele ale companiei pentru care lucrez și unde doresc să continui să aduc un plus de valoare prin activitatea mea și a departamentului pe care îl coordonez”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Tranzacțiile în arbitraj (Powered by ZRVP)
Avocații din practica de Protecția Datelor de la NNDKP spun că există în continuare prevederi neclare în legislație și „pete albe” de reglementare | Iurie Cojocaru (Partener): “De foarte multe ori, clienții se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește ștergerea datelor sau oferirea unor răspunsuri adecvate la solicitările de exercitare de drepturi, în condițiile în care legislația, ghidurile și jurisprudența oferă prea puțin spațiu de manevră”
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...