ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Fabrica de Lapte Brașov inaugurează un nou centru logistic automatizat. Investiție de peste 40 mil. €

20 Septembrie 2024   |   BizLawyer

Centrul logistic automatizat inaugurat astăzi găzduiește unul dintre cele mai mari depozite frigorifice high-bay din România, care contribuie semnificativ la reducerea amprentei de carbon a întregului proces logistic și depozitare .

 
 
Fabrica de Lapte Brașov, compania care produce și comercializează gama Olympus și unul dintre cei mai mari producători de lactate din România și din regiune, inaugurează un nou centru logistic, în Hălchiu, județul Brașov, în urma unei investiții de peste 40 de milioane de euro. Centrul logistic are o suprafață totală de 13.500 mp și este proiectat să optimizeze procesele logistice.

Printre numeroase funcționalități, noul centru găzduiește și unul dintre cele mai mari depozite high-bay din România, proiectat cu scopul de a reduce semnificativ consumul de energie. Depozitul high-bay are o capacitate de peste 32.000 de paleți și este prevăzut cu cele mai avansate sisteme de control al temperaturii (2-4ͦo C), complet automatizat, care contribuie la eficientizarea utilizării resurselor și la reducerea amprentei de carbon a întregului proces logistic.


„Pentru Olympus, sustenabilitatea reprezintă o parte integrantă a strategiei noastre de afaceri. Noul centru logistic ne oferă oportunitatea de a ne consolida poziția pe piețele internaționale, în timp ce ne asigurăm că produsele noastre sunt depozitate și livrate într-un mod eficient și ecologic. Vom continua să investim în tehnologii care respectă mediul, oferind clienților noștri produse de cea mai înaltă calitate”, a declarat Athanasios Giannousis, Commercial Manager al Olympus Romania.

„Noul centru logistic din județul Brașov reprezintă o investiție strategică pentru Olympus și, în același timp, un pas major către un viitor mai verde. Suntem dedicați reducerii amprentei noastre de carbon, iar acest proiect reflectă pe deplin angajamentul nostru de a implementa tehnologii sustenabile care să sprijine un mediu mai curat. De la reducerea consumului energetic la optimizarea spațiului, fiecare detaliu a fost conceput pentru a maximiza eficiența și a minimiza impactul asupra mediului”, a adăugat Dimitrios Kelas, Director General Fabrica de Lapte Brașov.

Un depozit de tip high-bay se remarcă în primul rând prin utilizarea eficientă a spațiului. Dezvoltat pe verticală, noul depozit frigorific high-bay Olympus oferă un volum ridicat cu amprentă redusă la sol și este una dintre cele mai mari construcții de acest tip din România. În comparație cu un depozit tradițional, dezvoltat la sol și având aceeași capacitate, depozitul high-bay Olympus ocupă o suprafață de 6 ori mai mică. Acest aspect reprezintă un dublu beneficiu în zona de reducere a impactului asupra mediului înconjurător. În primă fază prin diminuarea spațiul construit și în a doua fază prin reducerea consumului de energie necesar gestionării mărfurilor.

Centrul logistic din Brașov va deservi atât piața locală, cât și toate țările în care sunt exportate produsele lactate Olympus fabricate în România, precum Germania, Italia, Franța, Marea Britanie, Bulgaria sau Serbia. Până la sfârșitul anului 2024, acesta va fi complet funcțional și integrat cu fabrica de lactate a companiei din imediata vecinătate, consolidând astfel poziția Olympus ca lider în industria alimentară și promotor al investițiilor sustenabile. Noul centru face parte din angajamentul Grupului Hellenic Dairies de a dezvolta un business sustenabil în toate țările unde compania este prezentă.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 201 / 17793
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | CMS și DLA Piper rămân printre cele mai active firme de avocați care au acordat consultanță în tranzacțiile de M&A din primele nouă luni ale anului 2024. Filip & Company strălucește în Europa Estică, iar Clifford Chance se remarcă pe ‘Bătrânul continent’. Activitatea de fuziuni și achiziții continuă să crească la nivel global și scade pe piețele emergente
ZRVP câștigă în primă instanță un dosar cu miza de peste 27,5 mil. RON pentru Premier Energy, pe piața gazelor naturale. Andrei Dumitrescu (partener) și Eugen Tudose (managing associate), în prim plan
Filip & Company a asistat AGISTA în vânzarea întregii sale participații deținute în cadrul Dendrio Solutions și creșterea participației în Fort. Echipa, coordonată de Alexandru Bîrsan (partener, M&A)
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat fondul de investiții SARMIS Capital în preluarea pachetului majoritar al producătorului de hârtie MG-Tec Industry
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alice Radu, General legal counsel Romania – Bulgaria | Robert Bosch: ”Rolul de avocat in-house se redefinește constant. Trebuie să ai deschiderea să înveți domenii noi, să poți și să vrei să îți asumi riscuri, să inovezi constant ceea ce livrezi către clienții interni”
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Dr. Cosmin Vasile devinde membru al “Europe Task Force” creat de Institute for Transnational Arbitration
Mușat & Asociații și Hogan Lovells au asistat Romgaz în prima emisiune de obligațiuni din sectorul gazelor naturale, un proiect istoric pe piața de capital, care a generat un interes uriaș din partea investitorilor internaționali. Mandatul a implicat o echipă multidisciplinară, condusă de Gheorghe Mușat (Senior Partner), Paul Buta (Managing Partner) și Răzvan Stoicescu (Deputy Managing Partner)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...