
Facilitarea accesului la finanţare europeană pentru zonele rurale datorită setului de instrumente pentru mediul rural al UE
06 Februarie 2024
AGERPRESSetul de instrumente pentru mediul rural reuneşte oportunităţi de finanţare din 26 fonduri diferite ale UE, de la politica agricolă comună la fondurile de coeziune, Orizont Europa şi Mecanismul de redresare şi rezilienţă. În doar câteva click-uri, antreprenorii din mediul rural şi autorităţile locale pot găsi cele mai bune fonduri disponibile pentru a-i ajuta să îşi dezvolte proiectul.
Comisia Europeană a lansat, marţi, un nou ghid interactiv care cartografiază toate oportunităţile de finanţare disponibile la nivelul UE pentru zonele rurale, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.
Setul de instrumente pentru mediul rural reuneşte oportunităţi de finanţare din 26 fonduri diferite ale UE, de la politica agricolă comună la fondurile de coeziune, Orizont Europa şi Mecanismul de redresare şi rezilienţă. În doar câteva click-uri, antreprenorii din mediul rural şi autorităţile locale pot găsi cele mai bune fonduri disponibile pentru a-i ajuta să îşi dezvolte proiectul.
Acest portal cuprinzător lansat recent către iniţiativele de finanţare şi de sprijin ale UE disponibile pentru zonele rurale din UE urmăreşte să le ofere solicitanţilor cunoştinţele şi instrumentele necesare pentru a răspunde nevoilor locale. Beneficiarii pot fi autorităţi locale, instituţii, întreprinderi, asociaţii şi persoane fizice.
Setul de instrumente pentru mediul rural reuneşte oportunităţi de finanţare din 26 fonduri diferite ale UE, de la politica agricolă comună la fondurile de coeziune, Orizont Europa şi Mecanismul de redresare şi rezilienţă. În doar câteva click-uri, antreprenorii din mediul rural şi autorităţile locale pot găsi cele mai bune fonduri disponibile pentru a-i ajuta să îşi dezvolte proiectul.
Acest portal cuprinzător lansat recent către iniţiativele de finanţare şi de sprijin ale UE disponibile pentru zonele rurale din UE urmăreşte să le ofere solicitanţilor cunoştinţele şi instrumentele necesare pentru a răspunde nevoilor locale. Beneficiarii pot fi autorităţi locale, instituţii, întreprinderi, asociaţii şi persoane fizice.
"Salut călduros lansarea setului de instrumente pentru mediul rural al UE, care face ca finanţarea UE să fie deschisă, accesibilă şi practică pentru comunităţile rurale. Utilizând acest set de instrumente, cetăţenii din mediul rural pot elibera noi resurse şi pot debloca noi oportunităţi pentru comunităţile lor. Încurajez toate autorităţile locale, grupurile comunitare şi liderii mediului de afaceri din zonele noastre rurale să colaboreze cu acest set de instrumente şi să exploreze modul în care UE îşi poate finanţa viitorul", a declarat comisarul pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski.
Noul instrument oferă traduceri automate în toate limbile UE. Un dispozitiv interactiv de identificare a finanţării le permite utilizatorilor să filtreze schemele existente pe baza mai multor criterii: rolul sau organizarea acestora; activitatea pe care doresc să o pună în aplicare (de exemplu, îmbunătăţirea infrastructurii, abordarea provocărilor societale, consolidarea economiei locale, sporirea rezilienţei la schimbările climatice şi a durabilităţii); tipul de sprijin pe care îl caută: granturi, instrumente financiare (cum ar fi împrumuturi şi garanţii) sau asistenţă tehnică servicii de consiliere similare, formare, programe de mentorat, reţele de sprijin etc.
După restrângerea alegerii la opţiunile cele mai relevante, informaţiile-cheie privind programele şi iniţiativele actuale sunt disponibile imediat în fişele informative care pot fi tipărite. Acestea explică modul în care fiecare opţiune este relevantă pentru zonele rurale şi includ detalii practice, linkuri către cereri de propuneri şi puncte de contact relevante.
Setul de instrumente pentru mediul rural oferă, de asemenea, orientări ample cu privire la modul în care pot fi valorificate la maximum oportunităţile disponibile. Utilizatorii pot fi inspiraţi şi pot explora o gamă largă de exemple şi studii de caz, descoperind modul în care fondurile şi mecanismele de sprijin ale UE au fost deja puse în aplicare cu succes în zonele rurale din întreaga UE. Multe poveşti inspiratoare sunt afişate pe o hartă care poate fi accesată - de exemplu, în România, fondurile UE au cofinanţat înfiinţarea unei fabrici de jucării din lemn care exportă acum în întreaga lume şi a creat mai multe locuri de muncă.
Secţiunea Resurse oferă documente de orientare, rapoarte şi manuale privind oportunităţile de finanţare din partea UE pentru sectoare specifice, inclusiv banda largă, cultura, educaţia, energia, mediul şi turismul. Alte materiale generale pot fi consultate pe paginile "Întrebări frecvente" şi " About".
Zonele rurale ale UE acoperă 83% din teritoriul UE şi găzduiesc 30% din populaţia UE. În 2021, Comisia Europeană şi-a prezentat viziunea pe termen lung pentru zonele rurale ale UE, identificând provocările şi preocupările cu care se confruntă acestea, precum şi numeroasele oportunităţi de care dispun. Pe lângă toate fondurile UE care contribuie la sprijinirea zonelor rurale prospere, viziunea se bazează, pentru punerea sa în aplicare, pe doi piloni care se completează reciproc: planul de acţiune rurală şi Pactul rural. Planul de acţiune propune patru domenii de acţiune pentru ca Comisia Europeană să stimuleze zone rurale ale UE mai puternice, conectate, reziliente şi prospere. Pactul rural este un cadru de cooperare între autorităţile şi părţile interesate care doresc să acţioneze pentru dezvoltarea rurală la nivel european, naţional, regional şi local.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 3222 / 19439 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
NNDKP, alături de Grupul PetStar, în finanțarea de 50 mil. € obținută de la UniCredit Bank. PCF Investment Banking a acționat în calitate de aranjor exclusiv
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile în lei în valoare de 1,5 miliarde de lei. Alexandru Bîrsan (managing partener) a coordonat echipa
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
Women Lawyers | Din vorbă în vorbă cu Andreea Mihalache, Partener în cadrul firmei Popescu & Asociații, profesionist reputat, cu aproape 30 de ani de experiență ca avocat litigant la cel mai înalt nivel: ”Dincolo de oportunitatea de a lucra la dosare complexe, am și sprijinul unei echipe unite, ceea ce face ca fiecare provocare să fie o oportunitate de învățare și evoluție profesională”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Kinstellar asistă Special Flanges pe toate aspectele, tranzacționale și de taxe, în achiziția producătorului industrial român Vilmar SA, cu o echipă pluridisciplinară coordonată de Zsuzsa Csiki (Partener, Co-Head of Corporate M&A) | Skadden, Simmons&Simmons și alte două firme de avocați din România au fost de o parte și de alta în această tranzacție
CMS, alături de Bitdefender la achiziția Mesh Security | Horea Popescu (Managing Partner CMS România) și Mircea Moraru (Senior Counsel), în echipa multidisciplinară coordonată de la Londra, care a oferit consultanță cumpărătorului în toate aspectele tranzacției supusă acum aprobărilor din partea autorităților de reglementare
“Schimbare” este cuvântul de ordine pe piața muncii, spun avocații de Employment de la Mușat & Asociații, fenomenul fiind potențat de avansul tehnologic rapid, evoluția așteptărilor angajaților și necesitatea adaptării la noile realități economice și sociale | Echipa gestionează un număr mare de proiecte care implică restructurări ample ale companiilor multinaționale, creşterea numărului de litigii fiind evidențiată în analiza tendințelor observate. De vorbă cu membrii echipei despre mandatele strategice încredințate de companii lideri în industrii variate și provocările anului 2025
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...