ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Granturi fără capitalizare | Mastercard deschide perioada înscrierilor pentru Fondul de Inovare Strive EU

23 Ianuarie 2024   |   AGERPRES

Perioada de înscrieri este deschisă până pe 11 martie 2024, la ora 12:00, ora Europei Centrale. Jurizarea va avea loc în luna iunie, iar beneficiarii finali vor fi anunţaţi în noiembrie 2024

 
 
Mastercard deschide marţi perioada de depunere a cererilor de aplicare pentru Fondul de Inovare Strive EU, o nouă iniţiativă menită să accelereze dezvoltarea soluţiilor pentru susţinerea micilor întreprinderi europene în călătoria lor digitală, a anunţat marţi compania.

Astfel, Fondul de Inovare Strive EU va acorda granturi fără capitalizare de până la 500.000 de euro pentru până la 20 de proiecte din statele membre ale UE, oferind de asemenea asistenţă tehnică şi îndrumare pentru a sprijini accelerarea dezvoltării soluţiilor lor.

Conform sursei citate, înscrierile sunt deschise pentru entităţi de toate dimensiunile - de la startup-uri la companii mai mature, cu condiţia să solicite inovaţii care să ajute comunitatea de mici întreprinderi din Europa să deblocheze capitalul de lucru şi de credit prin finanţare integrată, să facă trecerea în mediul digital în condiţii de siguranţă, consolidând securitatea cibernetică, să navigheze prin preferinţele în continuă evoluţie ale consumatorilor şi aşteptările de reglementare referitoare la sustenabilitatea mediului înconjurător şi să valorifice inteligenţa artificială (IA) pentru a economisi timp şi a genera profit.


Fondul de Inovare este cea mai recentă dezvoltare a programului global Strive derulat de Mastercard şi prima activitate dedicată din cadrul Strive EU, care a fost lansat în noiembrie anul trecut în Parlamentul European şi care va fi implementat de Caribou Digital.

Lansat iniţial în 2021 şi susţinut de Mastercard Center for Inclusive Growth, Strive este un portofoliu de programe filantropice care vizează sprijinirea a peste 10 milioane de întreprinderi mici din întreaga lume pentru a prospera în economia digitală.

"Prin intermediul Strive EU, Mastercard îşi propune să stimuleze în continuare rezilienţa şi creşterea comunităţii întreprinderilor mici din Europa, susţinând noile inovaţii în cadrul UE care ajută întreprinderile mici să obţină capital, să facă tranziţia la mediul digital, să îşi extindă reţeaua şi expertiza", se mai precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, Strive EU se va baza pe punctele forte a două iniţiative deja existente, respectiv Strive Cehia şi Strive UK. De la lansarea în 2021, Strive UK a ajuns la peste un milion de antreprenori, conectându-i la resurse, instruire şi mentori pentru a-i ajuta să navigheze în economia digitală.

Strive Cehia lucrează intens pentru a creşte rapid capacităţile stakeholderilor locali, ajungând la IMM-uri din întreaga ţară cu noi linii de servicii, inclusiv peer shadowing şi asistenţă tehnică, cu scopul de a ajunge la peste 250.000 de IMM-uri.

"Progresele digitale au potenţialul de a servi drept punte pentru a se asigura că toată lumea, în special întreprinderile mici care ne alimentează economiile, dispune de instrumentele necesare pentru a creşte şi a-şi dezvolta afacerile şi pentru a rămâne reziliente. Aşteptăm cu nerăbdare să învăţăm din programele Strive de până acum şi să extindem raza de acţiune şi amploarea în toată Europa", a declarat Payal Dalal, Senior Vice President of Social Impact, International Markets, Mastercard Center for Inclusive Growth.

Pe lângă Fondul de inovare, Mastercard va înfiinţa un Consiliu al Întreprinderilor Mici Strive EU pentru a reuni ecosistemul antreprenorial european şi a încuraja colaborarea. Prezidat de Mark Barnett, consiliul va fi format din 10-15 experţi influenţi, entităţi din sectorul privat şi reprezentanţi ai întreprinderilor mici, care vor fi anunţaţi la începutul lunii februarie.

Consiliul întreprinderilor Mici Strive EU va juca un rol esenţial în selectarea beneficiarilor finali ai Fondului de Inovare, precum şi în sprijinirea câştigătorilor cu bunuri sau servicii şi resurse financiare, inclusiv mentorat pe tot parcursul iniţiativei.

"Adoptarea tehnologiilor şi a inovaţiilor este resortul prin care se atinge sustenabilitatea în afaceri. Dacă corporaţiile şi administraţia publică s-au alăturat acestui trend, întreprinderile mici nu au adoptat încă pe deplin posibilităţile şi impactul noilor tehnologii. Afacerile mici sunt fundamentul comunităţilor noastre şi au un impact economic semnificativ. Cu toate acestea, administrarea unei afaceri mici este mai dificilă şi complicată. Mai mult de 40% dintre IMM-uri au fost expuse riscului de închidere din cauza efectelor legate de pandemie, evidenţiind nevoia de reţele, finanţare, instrumente şi resurse pentru a prospera în economia digitală. Prin Strive EU, avem posibilitatea de a sprijini redresarea şi dezvoltarea durabilă a întreprinderilor mici într-un peisaj economic în continuă schimbare", a declarat Cosmin Vladimirescu, general manager Mastercard România şi Croaţia.

Conform sursei citate, perioada de înscrieri este deschisă până pe 11 martie 2024, la ora 12:00, ora Europei Centrale. Jurizarea va avea loc în luna iunie, iar beneficiarii finali vor fi anunţaţi în noiembrie 2024.

Mastercard este o companie de tehnologie în industria globală de plăţi.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3381 / 19451
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Țuca Zbârcea & Asociații câștigă pentru Silcotub un litigiu major privind recalcularea prețului energiei electrice în lumina Ordonanței de urgență nr. 27 ̸ 2022
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile în lei în valoare de 1,5 miliarde de lei. Alexandru Bîrsan (managing partener) a coordonat echipa
Women Lawyers | Din vorbă în vorbă cu Andreea Mihalache, Partener în cadrul firmei Popescu & Asociații, profesionist reputat, cu aproape 30 de ani de experiență ca avocat litigant la cel mai înalt nivel: ”Dincolo de oportunitatea de a lucra la dosare complexe, am și sprijinul unei echipe unite, ceea ce face ca fiecare provocare să fie o oportunitate de învățare și evoluție profesională”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...