
Holde Agri Invest raportează o creştere de 193% a veniturilor în primele şase luni din 2021
06 Septembrie 2021
AgerpresÎn prima jumătate a anului, compania a derulat investiţii în valoare totală de 26,1 milioane de lei, finanţate din surse proprii şi capital împrumutat, în modernizarea fermelor existente şi lărgirea suprafeţelor exploatate. Pentru întreg anul 2021, compania estimează o producţie totală de 32.800 de tone, venituri consolidate de 57 de milioane de lei şi un profit net de 7,3 milioane de lei.
Holde Agri Invest SA, o companie românească care exploatează terenuri agricole, raportează venituri de 14,9 milioane de lei în primul semestru din 2021, în creştere cu 193% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui comunicat al companiei.
În prima jumătate a anului, compania a derulat investiţii în valoare totală de 26,1 milioane de lei, finanţate din surse proprii şi capital împrumutat, în modernizarea fermelor existente şi lărgirea suprafeţelor exploatate. Pentru întreg anul 2021, compania estimează o producţie totală de 32.800 de tone, venituri consolidate de 57 de milioane de lei şi un profit net de 7,3 milioane de lei.
"În primele şase luni ale anului am avut parte de o activitate intensă a afacerii noastre. Spre deosebire de anul trecut, când condiţiile meteorologice au fost extrem de dure, cu secetă extremă, în primul semestru din 2021 ne-am aflat la polul opus. Am avut parte de multe ploi, iar din acest punct de vedere credem şi sperăm că va fi un an agricol bun. Veniturile obţinute în această perioadă reprezintă aproape o triplare a rezultatului din aceeaşi perioadă a anului anterior, datorită creşterii suprafeţelor exploatate, precum şi ca urmare a valorificării cotaţiilor favorabile ale produselor agricole pe pieţele internaţionale. Specificul sezonier al activităţii Holde face ca în prima jumătate a anului să fie înregistrate din punct de vedere contabil cu preponderenţă cheltuielile asociate cu formarea culturilor anului agricol şi finanţarea activităţii curente, în timp ce majoritatea veniturilor sunt înregistrate în a doua jumătate a anului. Din această perspectivă, considerăm că rezultatele financiare preliminare la data de 30 iunie 2021 nu trebuie percepute de investitori ca o imagine pro-rată a rezultatelor financiare ale activităţii companiei pe parcursul întregului an financiar 2021", a declarat Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest.
În primul semestru din 2021, compania a investit puternic în cele trei ferme pe care le deţine, prin echiparea acestora cu utilaje moderne, creşterea capacităţilor de stocare şi sisteme de irigaţii. Au fost achiziţionate trei noi combine de mare capacitate, precum şi o serie de alte utilaje necesare activităţii în regim de agricultură de precizie. În luna iunie, au fost demarate lucrările de modernizare şi extindere a silozului Călineşti, deţinut de companie. Lucrările au ca obiectiv creşterea capacităţii de depozitare de la 10.000 de tone la aproximativ 15.000 de tone, precum şi o mai bună gestionare a acesteia, prin implementarea de automatizări şi adăugarea de echipamente pentru curăţarea mărfii înainte de depozitare. În aceeaşi incintă vor mai fi construite o platformă betonată de 4.000 de metri pătraţi şi o hală de 1.000 de metri pătraţi, ce vor servi drept bază de mecanizare pentru utilajele agricole ale fermei Roşiori. Proiectul este planificat să fie finalizat în luna octombrie a acestui an.
De asemenea, în zona fermei Frumuşani, compania a finalizat primul sistem de irigaţii propriu, un proiect pilot pentru o suprafaţă de 125 de hectare, în urma unei investiţii de aproximativ 1,7 milioane de lei. Compania estimează că în anii ce urmează, sistemul alimentat din râul Dâmboviţa va creşte productivitatea la culturile de porumb şi soia.
În prima parte a anului 2021, compania a continuat investiţiile în extinderea suprafeţelor exploatate, iar în luna august Holde a finalizat achiziţia celui de-al treilea nucleu după fermele Roşiori şi Frumuşani, respectiv ferma Videle. Aceasta are o suprafaţă totală de 2.400 de hectare de teren aflate în arendă. Pe lângă terenul exploatat, ferma vine la pachet cu o bază proprie situată în Videle, un număr de 10 angajaţi, dar şi cu un parc de utilaje agricole ce necesită îmbunătăţiri.
În perioada următoare, Holde va începe procesul de modernizare a fermei, investiţiile principale fiind concentrate pe reînnoirea parcului de utilaje agricole şi construirea unui siloz cu o capacitate de 10.000 de tone. Compania se aşteaptă ca ferma să atingă performanţa maximă într-un orizont de doi-trei ani.
"Ne bucurăm că am avut parte de un an agricol mai bun decât 2020 şi am reuşit să demarăm proiecte de modernizare şi optimizare a activităţilor în cadrul fermelor existente. De asemenea, rămânem activi şi în zona de agro-tech. În acest sens menţionăm finanţarea suplimentară de aproximativ 200 de mii lei acordată proiectului AgroCity, convertibilă în acţiuni în cadrul următorului plasament derulat de către acesta, precum şi planurile privind achiziţionarea de participaţii minoritare până la finalul anului, pentru sume cuprinse între 750-1 milion de lei, în două startup-uri axate pe dezvoltarea de tehnologii pentru domeniul agriculturii. Aceste investiţii reprezintă oportunităţi de creare de valoare adăugată suplimentară pentru acţionari prin monetizarea ulterioară a creşterii evaluării acestor participaţii minoritare," a declarat Iulian Cîrciumaru, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Holde Agri Invest.
Tot la capitolul investiţii, în acest moment, Holde se află în proces de negociere pentru achiziţionarea a patru noi ferme până la finalul anului. În urma finalizării acestor tranzacţii, compania va avea integrate patru nuclee în conceptul Holde, după Roşiori, Frumuşani şi Videle. Tranzacţiile privind achiziţionarea celor patru ferme sunt supuse procedurilor de due diligence, care vor fi urmate de încheierea contractelor de achiziţie şi plăţile aferente. Suprafaţa totală vizată este de aproximativ de 3.500 de hectare, dintre care 350 sunt în proprietate, iar restul în arendă. Valoarea tranzacţiilor se ridică la aproximativ 33 de milioane de lei, în acest preţ fiind incluse utilajele fermelor, terenul în arendă, precum şi 2 baze agricole proprii cu dotare specifică. Odată cu preluarea societăţilor, personalul Holde va creşte cu aproximativ 20 de angajaţi.
Finanţarea tranzacţiilor va fi realizată parţial cu contribuţie proprie Holde de 29 milioane de lei, sumă atrasă de la investitorii BVB în urma operaţiunii de majorare a capitalului social desfăşurată în luna iulie a acestui an. Cealaltă contribuţie va fi reprezentată de împrumuturi bancare. Holde se aşteaptă să înceapă exploatarea celor patru ferme parţial în 2021 şi complet în 2022 şi să recolteze primele culturi în vara anului 2022. În ceea ce priveşte investiţiile de modernizare ale acestora, compania are în vedere achiziţionarea de noi utilaje şi construirea de silozuri, iar în măsura în care va fi posibil vor fi realizate şi investiţii în sisteme de irigaţii ale suprafeţelor exploatate.
Dacă toate procedurile de achiziţie a celor patru ferme se vor încheia cu succes, Holde va ajunge să exploateze o suprafaţă totală de 13.000 de hectare şi îşi va îndeplini astfel obiectivul stabilit pentru anul 2021.
Holde Agri Invest este o companie iniţiată de un grup de antreprenori români având ca obiectiv dezvoltarea acesteia pentru a deveni lider în domeniul agriculturii din România. Înfiinţată în 2018, compania exploatează aproximativ 10.000 de hectare de teren, organizate în trei nuclee - ferma Roşiori situată în Roşiori de Vede (judeţul Teleorman), Frumuşani (judeţul Călăraşi) şi Videle (judeţul Teleorman). Începând din octombrie 2020, Holde Agri Invest este o companie publică cotată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti cu simbolul HAI.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 12512 / 18929 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv dreptul muncii | Consultanță
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...