ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Delta Dunării a devenit cel mai mare proiect de investiţii al României (analiză)

06 Septembrie 2021   |   Agerpres

Conform specialiştilor Sierra Quadrant, din fonduri europene provenite din linii de finanţare, precum POIM, POR, PNDR, POCU sau POC, dar şi din investiţii private, au fost finanţate, până în prezent, peste 900 de proiecte în mediul privat şi 123 de proiecte depuse de administraţia publică, în valoare totală de 393 milioane euro.

 
 
Delta Dunării a devenit, în ultimii ani, cel mai mare proiect de investiţii al României, cu un buget din fonduri europene de 1,1 miliarde de euro, potrivit unei analize de specialitate, publicată luni.
 
Conform specialiştilor Sierra Quadrant, din fonduri europene provenite din linii de finanţare, precum POIM, POR, PNDR, POCU sau POC, dar şi din investiţii private, au fost finanţate, până în prezent, peste 900 de proiecte în mediul privat şi 123 de proiecte depuse de administraţia publică, în valoare totală de 393 milioane euro.
 
"Delta Dunării începe să atragă tot mai mulţi investitori în turism, iar acest lucru se vede în creşterea spectaculoasă a numărului turiştilor în 2021. Pe lista celor mai interesante proiecte de investiţii s-a înscris, recent, şi un teren de 15 hectare, scos la licitaţie de Sierra Quadrant. Proprietatea permite amenajarea unui hotel, a unui miniport tip marina, heliport şi a unei zone de glamping & activităţi turistice. Cu un buget din fonduri europene de 1,1 miliarde de euro, Delta Dunării a devenit, practic, în ultimii ani, cel mai mare proiect de investiţii al României. Banii vin din linii de finanţare (POIM, POR, PNDR, POCU, POC etc.), dar şi din investiţii private, care au depăşit 100 de milioane de euro (...)", susţine sursa citată.
 
Pe lista proprietăţilor cu un potenţial investiţional semnificativ se află şi terenul scos la vânzare de Sierra Quadrant, fiind vorba despre un ansamblu compus din 14 loturi de teren învecinate, amplasate în intravilanul comunei Nufăru (judeţul Tulcea), cu suprafaţa totală de 142.812 mp destinat dezvoltării unui proiect imobiliar turistic pe malul Dunării, scos în prezent la vânzare la preţul de 6,75 milioane de lei, fără TVA.
 
Potrivit Sierra Quadrant, este un proiect interesant pentru turism, mai ales că se află într-un cadru natural mirific, cu zone joase şi înalte, pe Braţul Sfântul Gheorghe, între Victoria şi Băltenii de Sus. "În acest punct se află canalul Litcov ce face legătura între Braţul Sfantul Gheorghe şi rezervaţia Deltei Dunării. Terenurile sunt incluse in intravilanul comunei Nufăru, fapt care permite dezvoltarea unui proiect de o asemenea anvergură, în concordanţă cu "Strategia integrată de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării" elaborată de autorităţi. Cu fonduri europene sau cu finanţări private, această proprietate permite obiective de cazare (hotel, vile, bungalouri, zone de agreement multiple, etc). De asemenea, pe amplasament se pot realiza canale de agrement, terenuri pentru diverse activităţi sportive, locuri de promenade, piscine şi chiar heliport.
 
Analiştii susţin că proiectul iniţial a luat în calcul transformarea zonei prin construirea unui hotel de 4 stele, o zonă specifică de căsuţe de vacanţă de 3 stele, o zonă de pensiuni agroturistice cu grad de confort 4 margarete şi o zonă extinsă rezervată agrementului şi sportului. De asemenea au fost luate în considerare realizarea reţelelor de canalizare şi statia de epurare ecologică prevăzută în zona de Nord a proiectului. Braţul Sfântul Gheorge este singurul în care se poate amenaja un chei de acostare a navelor de croaziera fluviale cu traseu definit din Germania.
 
Negocierea directă a proprietăţii, aflată în proprietatea Rombet SA - societate aflată în faliment, se va desfăşura direct sau prin intermediul platformei de licitaţii online Sierra Quadrant, precizează specialiştii.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 10850 / 17266
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...