ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

INS: Aproape 11 milioane de persoane s-au cazat în unităţile turistice din România, în primele nouă luni

02 Noiembrie 2023   |   Agerpres

Potrivit sursei citate, durata medie a şederii în primele nouă luni din 2023, a fost de 2,2 zile la turiştii români, respectiv 2,1 zile la turiştii străini.

 
 
Peste 10,7 milioane de persoane s-au cazat în structurile de primire turistică din România (inclusiv apartamente şi camere de închiriat), în primele nouă luni ale anului, în creştere cu 12,1% faţă de perioada similară din 2022, în timp ce numărul înnoptărilor a consemnat un avans de 11,5%, până la 23,324 milioane persoane, arată datele publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
 
Sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică, în intervalul 1 ianuarie - 30 septembrie 2023, au reprezentat 84,8%, iar cele ale turiştilor străini de au fost de 15,2%. Din numărul total de înnoptări, în perioada analizată, turiştii români au reprezentat 85,1% din totalul raportat, iar turiştii străini - 14,9%.
 
Potrivit sursei citate, durata medie a şederii în primele nouă luni din 2023, a fost de 2,2 zile la turiştii români, respectiv 2,1 zile la turiştii străini.
 
Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare turistică a fost de 31,5% pe total structuri de cazare turistică (inclusiv apartamente şi camere de închiriat), în creştere cu 1,5 puncte procentuale faţă de perioada similară a anului trecut.
 
Pe judeţe, numărul de sosiri ale turiştilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare (inclusiv apartamente şi camere de închiriat) a înregistrat valori mai mari în: Constanţa (1,497 milioane persoane), Municipiul Bucureşti (1,353 milioane) şi Braşov (1,137 milioane), iar înnoptările în aceleaşi tipuri de cazare au consemnat cele mai mari valori în aceleaşi oraşe, respectiv: Constanţa (5,013 milioane perosoane), Municipiul Bucureşti (2,682 milioane) şi Braşov (2,156 milioane).
 
Pe ţări, cele mai multe sosiri ale turiştilor străini cazaţi în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare (inclusiv apartamente şi camere de închiriat) au provenit din: Germania (174.200 persoane), Israel (135.600 persoane) şi Italia (134.000 persoane).
 
Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, la nouă luni, au fost de 11,415 milioane de persoane, în creştere cu 18,8% faţă de perioada similară din 2022.
 
Pe de altă parte, plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost de 14,994 milioane de persoane, în creştere cu 13,3% comparativ cu acceaşi perioadă a anului trecut.
 
Conform datelor INS, la nivelul lunii septembrie, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare inclusiv apartamente şi camere de închiriat au însumat 1,31 milioane persoane (+10,9% faţă de cele din luna septembrie 2022), iar înnoptările au crescut cu 11%, la 2,836 milioane.
 
Din numărul total de sosiri, în luna septembrie 2023, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 83,3%, iar sosirile turiştilor străini 16,7%.
 
Din numărul total de înnoptări, în luna septembrie 2023, înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 84,4%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au înregistrat un procent de 15,6%.
 
Durata medie a şederii în luna septembrie 2023 a fost de 2,2 zile la turiştii români, iar la turiştii străini de 2 zile.
 
Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare turistică, în luna septembrie 2023 a fost de 31,1% pe total structuri de cazare turistică (inclusiv apartamente şi camere de închiriat), în creştere cu 0,1 puncte procentuale faţă de luna septembrie 2022.
 
Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, în luna septembrie 2023, au însumat 1,349 milioane persoane, în creştere cu 15,8% faţă de septembrie 2022, iar plecările vizitatorilor români în străinătate au depăşit 1,849 milioane persoane, în urcare cu 12,5%.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3202 / 18425
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...