ANOFM: Rata şomajului a scăzut în România la 2,85%, în septembrie
02 Noiembrie 2023
AgerpresPe medii de rezidenţă, numărul şomerilor la finele lunii septembrie se prezintă astfel: 68.041 şomeri provin din mediul urban şi 161.248 şomeri provin din mediul rural.
Rata şomajului la nivel naţional a ajuns în septembrie la 2,85%, în scădere cu 0,03% faţă de perioada similară din anul anterior, conform Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, transmis joi AGERPRES, numărul total de şomeri, la finele lunii septembrie 2023, a fost de 229.289 de persoane, cu 1.256 de persoane mai mic în comparaţie cu datele înregistrate la finele lunii anterioare.
Din totalul şomerilor înregistraţi, 40.889 au fost indemnizaţi şi 188.400 neindemnizaţi. În acest context, numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 658 de persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a scăzut cu 1.914 de persoane faţă de luna precedentă.
Pe medii de rezidenţă, numărul şomerilor la finele lunii septembrie se prezintă astfel: 68.041 şomeri provin din mediul urban şi 161.248 şomeri provin din mediul rural.
La date de 30 septembrie 2023, numărul şomerilor femei era de 111.280 de persoane, în timp ce numărul şomerilor bărbaţi era de 118.009 de persoane.
Conform ANOFM, cei mai mulţi şomeri aveau între 40 şi 49 de ani (53.290), urmaţi de cei cu vârsta de peste 55 ani (43.438). La polul opus se află persoanele între 25 şi 29 de ani (14.661).
În ceea ce priveşte structura şomajului, în funcţie de nivelul de instruire, şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele ANOFM (28,6%). Şomerii cu nivel de instruire gimnazial reprezintă 31,9% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 4,99%.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 3203 / 18425 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...