ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

KIWI Finance a intermediat credite de peste 1,7 miliarde lei în 2021, în creştere cu 50%

21 Martie 2022   |   Agerpres

2021 a fost cel mai bun an din istoria de 18 ani a companiei.

 
 
KIWI Finance, liderul pieţei de brokeraj din România, a încheiat anul 2021 cu un volum de credite intermediate de peste 1,7 miliarde lei (350 milioane euro), în urcare cu 50% faţă de anul anterior şi cu 83% faţă de 2019, conform unui comunicat remis, luni, AGERPRES.

În acelaşi timp, cifra de afaceri a ajuns la 39 milioane lei, cu 57% peste nivelul din 2020 şi cu 80% peste anul 2019, iar profitul net a fost de 8 milioane lei, în creştere cu 62%, respectiv cu 83%.

Pe segmente, creditele ipotecare standard au reprezentat 86% din totalul creditelor intermediate, urmate de creditele de nevoi personale cu o pondere de 11%, în timp ce creditele "Noua Casă" şi creditele pentru IMM-uri au avut o cotă de 3%. Creditul ipotecar standard a fost principalul factor de creştere, consemnând un avans puternic atât ca volum, cu 48% faţă de anul precedent, cât şi ca număr de clienţi, cu 31% peste nivelul din 2020. Comparativ cu anul pre-pandemic 2019, volumul creditelor ipotecare standard practic s-a dublat.


"2021 a fost cel mai bun an din istoria de 18 ani a companiei. În cei 2 ani de pandemie apetitul şi interesul clienţilor pentru achiziţii imobiliare a crescut foarte mult, pe fondul dobânzilor foarte mici şi al preţurilor atractive, şi s-a concretizat anul trecut prin volume tranzacţionate aproape duble faţă de anul 2019. La aceste creşteri accelerate a contribuit, de asemenea, implementarea şi lansarea primei platforme digitale de brokeraj - eKIWI, care a adus la o eligibilitate extinsă şi o dublare a eficienţei", a declarat Anca Bidian, CEO KIWI Finance.

Dezvoltarea KIWI Finance va continua şi în 2022 pe cele trei direcţii majore prezente in strategia companiei din ultimii trei ani: digitalizarea serviciilor KIWI Finance, consolidarea prezenţei la nivel naţional şi un portofoliu complet de produse de creditare, coroborat cu concentrarea pe creşterea educaţiei şi informării în domeniul imobiliar şi bancar prin analizele şi studiile privind piaţa imobiliară şi bancară.

"Vedem deja că acest an este agresat de câţiva stimuli majori: războiul din Ucraina, sancţiunile din Rusia, asaltul inflaţiei, griparea sau stoparea rutelor şi lanţurilor de aprovizionare şi aparenta deocamdată recalibrare economică. În acest context orice fel de previziune pare lipsită de fundament, dar putem lucra pe câteva scenarii într-o dinamică mare totuşi. În toată această furtună, România are câţiva piloni de stabilitate economică atât în regiune cât şi extins la spaţiul european, ceea ce până acum a însemnat printre altele o creştere a dobânzilor mai lentă decât în regiune şi o stabilitate remarcabilă a cursului de schimb. În acelaşi timp, de la izbucnirea conflictului din Ucraina şi până azi, cererea măsurată de intenţii de cumpărare în scop locativ nu a scăzut pe segmentul clienţilor aflaţi în proces de achiziţie sau a celor care luaseră deja decizia de cumpărare. Singurul segment unde am înregistrat scăderi este cel de investiţii în imobiliare, însă acesta are şi cea mai rapidă revenire în piaţă când lucrurile se liniştesc", a subliniat Anca Bidian.

KIWI Finance, companie de intermediere credite înfiinţată în anul 2003, a adus pentru prima dată în România serviciile de asistenţă şi intermediere în obţinerea creditelor bancare, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, în orice locaţie convenabilă clientului, fără niciun cost suplimentar. În 18 ani de activitate, KIWI Finance a intermediat credite de peste 2 miliarde de euro, fiind prezentă în 35 de oraşe ale României. Din 2020 Kiwi Finance face parte din OLX Group.

KIWI Finance este membru-fondator al Asociaţiei Române a Brokerilor de Credite (ARBC).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

    ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


     

    Ascunde Reclama
     
     

    POSTEAZA UN COMENTARIU


    Nume *
    Email (nu va fi publicat) *
    Comentariu *
    Cod de securitate*







    * campuri obligatorii


    Articol 9053 / 17793
     

    Ascunde Reclama
     
    BREAKING NEWS
    ESENTIAL
    Studiu Refinitiv | CMS și DLA Piper rămân printre cele mai active firme de avocați care au acordat consultanță în tranzacțiile de M&A din primele nouă luni ale anului 2024. Filip & Company strălucește în Europa Estică, iar Clifford Chance se remarcă pe ‘Bătrânul continent’. Activitatea de fuziuni și achiziții continuă să crească la nivel global și scade pe piețele emergente
    ZRVP câștigă în primă instanță un dosar cu miza de peste 27,5 mil. RON pentru Premier Energy, pe piața gazelor naturale. Andrei Dumitrescu (partener) și Eugen Tudose (managing associate), în prim plan
    Filip & Company a asistat AGISTA în vânzarea întregii sale participații deținute în cadrul Dendrio Solutions și creșterea participației în Fort. Echipa, coordonată de Alexandru Bîrsan (partener, M&A)
    Reff & Asociații și Deloitte România au asistat fondul de investiții SARMIS Capital în preluarea pachetului majoritar al producătorului de hârtie MG-Tec Industry
    Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alice Radu, General legal counsel Romania – Bulgaria | Robert Bosch: ”Rolul de avocat in-house se redefinește constant. Trebuie să ai deschiderea să înveți domenii noi, să poți și să vrei să îți asumi riscuri, să inovezi constant ceea ce livrezi către clienții interni”
    Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
    LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
    Dr. Cosmin Vasile devinde membru al “Europe Task Force” creat de Institute for Transnational Arbitration
    Mușat & Asociații și Hogan Lovells au asistat Romgaz în prima emisiune de obligațiuni din sectorul gazelor naturale, un proiect istoric pe piața de capital, care a generat un interes uriaș din partea investitorilor internaționali. Mandatul a implicat o echipă multidisciplinară, condusă de Gheorghe Mușat (Senior Partner), Paul Buta (Managing Partner) și Răzvan Stoicescu (Deputy Managing Partner)
    Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
    Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
    Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
     
    Citeste pe SeeNews Digital Network
    • BizBanker

    • BizLeader

        in curand...
    • SeeNews

      in curand...