Livrările de petrol kazah nu sunt afectate de tensiunile din Marea Neagră
25 Iulie 2023
AgerpresKazahstanul încearcă acum să îşi majoreze livrările via rute alternative.
Livrările de petrol din Kazahstan via Rusia, din care majoritatea se îndreaptă spre un terminal de la Marea Neagră, continuă în mod normal în pofida escaladării tensiunilor după ruperea acordului referitor la exporturile de cereale ale Ucrainei via coridorul din Marea Neagră, a declarat marţi ministrul kazah al Energiei, Almasadam Satkaliyev, transmite Reuters.
Rusia şi Ucraina au avertizat fiecare că vor considera navele care se îndreaptă spre porturile celeilalte ţări drept potenţiale transporturi de încărcături militare şi, implicit, potenţiale ţinte militare.
Oleoductul Caspian Pipeline Consortium (CPC) este una dintre cele mai mari conducte de ţiţei din lume şi transportă petrol din Kazahstan, până în portul rusesc Novorossiisk de la Marea Neagră.
Rusia şi Ucraina au avertizat fiecare că vor considera navele care se îndreaptă spre porturile celeilalte ţări drept potenţiale transporturi de încărcături militare şi, implicit, potenţiale ţinte militare.
Oleoductul Caspian Pipeline Consortium (CPC) este una dintre cele mai mari conducte de ţiţei din lume şi transportă petrol din Kazahstan, până în portul rusesc Novorossiisk de la Marea Neagră.
"Nu sunt probleme cu conducta CPC astăzi", le-a spus Almasadam Satkaliyev jurnaliştilor.
Peste 90% din petrolul kazah ajunge pe pieţele de export via oleoductul Caspian Pipeline Consortium (CPC) şi reţeaua controlată de Transneft, compania care deţine monopolul asupra conductelor petroliere din Rusia. Kazahstanul încearcă acum să îşi majoreze livrările via rute alternative.
Samruk, fondul suveran de investiţii din Kazahstan, este cel mai mare acţionar la JSC NC KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze a Republicii Kazahstan, cu activităţi de explorare, producţie, rafinare şi transport de hidrocarburi din Kazahstan, care reprezintă interesele statului în industria de petrol şi gaze, fiind o companie integrată vertical cu ciclu complet de upstream, transport şi prelucrare, până la furnizarea de servicii specializate în industria de profil.
KazMunayGas este acţionarul majoritar de la KMG International, o companie care deţine şi desfăşoară operaţiuni importante în domeniul rafinării, petrochimiei, retail şi trading pe mai multe pieţe internaţionale. Reţeaua de retail a KMG International cuprinde peste 1.100 de puncte de alimentare carburanţi în România, Georgia, Bulgaria şi Republica Moldova.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 4084 / 18413 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
CMS a asistat DRI cu privire la cele mai mari acorduri de achiziție directă de energie încheiate în România cu OMV Petrom | Varinia Radu (partener), coordonatoarea echipei de proiect: ”Această tranzacție este una dintre cele mai complexe PPA-uri din Europa Centrală și de Est de până acum, ceea ce subliniază gradul tot mai ridicat de sofisticare al pieței de energie din România”
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
Sun Wave Pharma România, la vânzare. Jefferies consiliază exitul LetterOne, fond de investiții legat de doi oligarhi ruși
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...