ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

EY Entrepreneur Of The Year România: Mihai Pohonţu, CEO Amber, este Antreprenorul anului 2022 în România

17 Martie 2023   |   BizLawyer

În cadrul galei celei de a 6-a ediții a EY Entrepreneur Of The Year România™, Cristian Tudor, fondator Ultragreens, a primit titlul EY Emerging Entrepreneur Of The Year In Technology, iar premiul de excelență acordat unei afaceri de familie de succes, Family Business Award, i-a revenit familiei Ruxandra și Alexandru Melcovich, care conduc Merlins Beverages.

 
 
Mihai Pohonţu, CEO Amber, a fost desemnat aseară câștigătorul competiției EY Entrepreneur Of The Year™ – România 2022. Antreprenorul a concurat pentru marele titlu alături de alți 56 de lideri de business și va reprezenta România în finala mondială EY World Entrepreneur Of The Year™, din iunie 2023.

Amber este o agenție creativă ce oferă o paletă largă de soluții de dezvoltare de jocuri video de la livrarea de produse complete la co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations și servicii de suport. Compania a fost înființată în 2013 în București și are în prezent peste 1.200 de specialiști și birouri în San Francisco, Los Angeles, Botoșani, Guadalajara, Montreal, Varșovia și Kiev.

Business-ul bucureștean a lucrat și încă lucrează cu brand-uri de renume mondial în industria de gaming precum Amazon, King, Big Fish Games, Disney, Warner Media și That Game Company. În lista de jocuri dezvoltate de Amber se numără hit-uri ca Tetris Beat, Super Spy Ryan, PositronX, Wild Things și Link Twin, dar și contribuții precum Sky: Children of Light sau Nascar Heat 5. Jocul pentru telefoane mobile Cinderella Free Fall, dezvoltat pentru Disney, a fost descărcat de peste 8 milioane de oameni din întreaga lume.

În 2021, Amber a înregistrat o cifră de afaceri record de 30 de milioane de USD, o creștere cu 56% față de anul precedent. În noiembrie 2022, Amber a primit o investiție de 20 de milioane de USD. Acțiunea a avut o evaluare post-investiție de 190 de milioane de USD cu scopul accelerării dezvoltării globale a companiei.

În cadrul galei celei de a 6-a ediții a EY Entrepreneur Of The Year România™, Cristian Tudor, fondator Ultragreens, a primit titlul EY Emerging Entrepreneur Of The Year In Technology, iar premiul de excelență acordat unei afaceri de familie de succes, Family Business Award, i-a revenit familiei Ruxandra și Alexandru Melcovich, care conduc Merlins Beverages.

Pentru Ultragreens, securitatea sistemului alimentar este una dintre cele mai presante provocări, prezente şi viitoare. Agricultura sustenabilă a fost ridicată la nivel de artă în cadrul departamentului de cercetare și dezvoltare, iar obiectivele principale sunt soluțiile care fac față efectelor încălzirii globale și crearea unui sistem alimentar pregătit pentru a susține o populație mondială în creștere.

Tehnologia folosita astăzi de Ultragreens în unitățile sale de producţie consumă cu 95% mai puțină apă față de agricultura clasică, cultivarea pe verticală economisește spațiu agricol, iar GreenHub-urile construite în proximitatea platformelor logistice reduc considerabil amprenta de carbon generată de transport.

Noua seră Ultragreens, complet automatizată, unică în România, va fi dotată cu un sistem de inteligență artificială ce va eficientiza și mai mult procesele agricole, iar misiunea companiei, de a crea o sursă de hrană proaspătă, curată și locală, 365 de zile pe an, se extinde internațional. Primul pas a fost făcut către Bulgaria, unde s-a demarat construcția unui nou GreenHub.

Ruxandra și Alexandru Melcovich formează o echipă puternică atât acasă, cât și în afaceri. Cei doi antreprenori și-au dat seama de abilitățile lor profesionale complementare și în 2015 și-au unit forțele pentru a fonda Merlins Beverages, un business care încurajează viața sănătoasă și se remarcă drept un adevărat trendsetter pe piața de băuturi răcoritoare. 


Portofoliul Merlins Beverages include în prezent cinci game de băuturi răcoritoare premium: Vitamin aqua, Vitamin aqua zero, LEMONADE, Pop Cola, VITANIMIX și o gamă de apă plată la tetra pack, MONTANA, prima apă îmbuteliată în ambalaj cu adevărat sustenabil din România. Deși toate gamele Merlin’s și-au găsit rapid un public loial în piață, Vitamin aqua este unul dintre cele mai de succes brand-uri ale companiei și produsul care a format de la zero piața de ape cu vitamine din România.

Pentru Merlin’s, anul 2022 s-a închis cu o cifră de afaceri de aproximativ 16 milioane de Euro, în creștere cu 35% față de anul precedent, brandul vitamin aqua fiind lider detașat de categorie cu peste 80% cotă de piață.

Ediția 2022 a competiției EY Entrepreneur Of The Year Romania a inclus şi o categorie specială dedicată femeilor extraordinare care inspiră şi motivează echipe şi comunităţi.

Premiul Inspiring Woman Award i-a fost acordat Irinei Arsene, MindIT.

Irina Arsene s-a lansat în antreprenoriat cu Mindit Consulting, prima companie de background screening din România. Mindit.io este a doua companie a antreprenoarei și activează pe piața de product engineering ce oferă servicii personalizate de software end to end (software personalizat, business intelligence, integrare, m&s) către companii de tip enterprise din Elveția, Germania, Franța și SUA. Compania a crescut exponenţial în fiecare an cu peste 40%, cu servicii furnizate preponderent pentru piaţa internaţională.

Autenticitatea, o valoare importantă a companiei, e susţinută prin promovarea diversităţii şi a egalităţii de şanse (51% din persoanele cu funcţie de conducere sunt femei). Ambiția mindit.io este de a implementa proiecte cu impact pe termen lung care să remodeleze sectorul IT atât la nivel național, cât și global.

„Actuala ediţie EY Entrepreneur Of The Year™ România marchează cel mai mare număr de antreprenori înscriși în această competiţie de la lansarea acesteia în 2014, ceea ce ne arată dezvoltarea unui puternic ecosistem antreprenorial, conectat la piaţa globală. Totodată, ne bucurăm să vedem integrarea tehnologiei şi inovaţiei în tot mai multe companii, investiţii importante în tehnologii nepoluante, dar şi accesarea unor instrumente de finanţare din ce în ce mai complexe. Concurenţii din acest an sunt cu siguranţă exemple de succes, care au depăşit graniţele României şi constituie adevărate surse de inspirație pentru viitorii antreprenori”, a spus Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România și Chief Operating Officer pentru EY Europa Centrală și de Sud-Est și Regiunea Asiei Centrale.

Juriul EY Entrepreneur Of The Year™ – România 2022

Pentru selectarea câştigătorilor, juriul a examinat fiecare aplicaţie pe baza a patru criterii: spiritul antreprenorial, scopul şi direcţia strategică, impactul asupra comunităţii şi capacitatea de creştere.

Juriul independent a fost alcătuit din executivi de top: Iulian Stanciu, Executive Chairman eMAG,  (Președintele juriului), Christina Verchere, CEO OMV Petrom, Adrian Mihai, CEO & CO-founder FAN Courier, Vargha Moayed, Business Advisor & Ex UiPath Chief Strategy Officer, Zdenek Romanek President & CEO Raiffeisen Bank România și Fady Chreih, CEO Regina Maria.

Antreprenorii care au concurat în competiția EY Entrepreneur Of The Year™ – România 2022

Această ediție a adus în competiție 57 de antreprenori, care au generat în 2021 afaceri de peste 1,54 miliarde Euro și au în total aproape 11.000 de angajați.

Cei opt finaliști la categoria EY Entrepreneur Of The Year™ au fost:

1)            Mihai Pohonţu, Amber – câștigătorul titlului EY Entrepreneur Of The Year™

2)            Ştefan Vuza, Chimcomplex

3)            Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău, Simtel Team

4)            Cosmin Răileanu, Vindem Ieftin

5)            Daniel Crăciun, Lensa

6)            Voicu Oprean, Arobs Transilvania Software

7)            Cristian și Mihai Logofătu, Bittnet

Cele trei premii din categoria Emerging Entrepreneur Of The Year™ In Technology au fost acordate antreprenorilor:

1)            Cristian Tudor, Ultragreens – câștigător al titlului Emerging Entrepreneur Of The Year™ In Technology

2)            Liviu Drăgan, DRUID – locul al doilea

3)            Ştefan Iarca, RayScape – locul al treilea

Din 2014, competiţia EY Entrepreneur Of The Year™, singura competiţie antreprenorială care se organizează la nivel global, are loc şi în România. EY Entrepreneur of The Year™ se organizează în 60 de ţări de peste 35 de ani şi premiază antreprenorii pentru viziunea şi direcţia strategică cu care îşi cresc afacerile, pentru puterea de a inova, integritatea personală şi, nu în ultimul rând, pentru impactul pozitiv asupra comunităţii.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 102 / 13234
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
PwC și D&B David și Baias au asistat compania Public Power Corporation (PPC) din Grecia în tranzacția de preluare a activelor din România ale grupului Enel
LadyLawyer | Doamnele avocat dau forță echipei Stratulat Albulescu & Asociații, firmă în care dedicarea, creativitatea, perseverența, mediul de lucru și expunerea la proiecte de anvergură clădesc cariere solide. De vorbă cu avocatele firmei despre valori, decizii înțelepte și calități care pavează drumul spre succes
LadyLawyer | Lavinia Nucu, Head of Legal pentru România în cadrul CPI Property Group, avocat cu o carte de vizită impresionantă, trail-blazer pe piața din România în multe tranzacții high-profile din industria de real estate: Orice problemă, indiferent de anvergură, surmontată prin alinierea sinergiilor echipei, este un motiv de satisfacție profesională și întărește sentimentul de apartenență la o organizație de succes
Filip & Company a asistat grupul Digi la încheierea unui contract cu abrdn pentru finanțarea dezvoltării unei rețele de comunicații în sudul Spaniei. Ce avocați au lucrat în proiect
Proprietarii Balvanyos Resort au cumpărat hotelul K+K Elisabeta din centrul Capitalei. Avocații Wolf Theiss au asistat vânzătorul
LegiTeam | Bulboacă & Asociații recrutează avocat (Finance & Banking)
Despre protecția avertizorilor în interes public, garanții și sprijin împotriva represaliilor, dar și despre obligațiile mediului public și privat, pentru efectuarea corectă și rapidă a raportărilor, într-o discuție cu avocații firmei Popescu & Asociații | Circumstanțele în care poate fi clasată o raportare în procedura internă lasă suficient loc de interpretare subiectivă, poate chiar discreționară. Puncte forte și vulnerabilități ale legii
LegiTeam | Voicu & Filipescu is looking for junior lawyers
Corporate & Commercial - Powered by CMS | Impactul factorilor ESG asupra proiectelor de fuziuni și achiziții (M&A)
SIMION & BACIU, reconfirmată ca o firmă-reper în domeniul Proprietății Intelectuale și TMT în ediția 2023 a Chambers and Partners Europe
Legea avertizorilor, jalon în PNRR și un punct central de atenție în perioada următoare, radiografiată de avocații NNDKP | George Trandafir (Managing Associate): Noua lege a avertizorilor se înscrie, din păcate, sub aspectul tehnicii legislative și al suficienței reglementării, într-un trend regresiv al actelor normative. Textul este redactat într-o manieră care face dificilă stabilirea domeniului său de aplicare
Popescu & Asociații intenționează să crească și să consolideze echipa din practica Dreptului Concurenței, care acoperă un volum de 30-35% din activitatea firmei | De vorbă cu partenerele Loredana Popescu și Dana Bivol despre modul în care se lucrează și proiectele de referință din această arie. Activitate preponderent preventivă, prin semnalarea potențialelor probleme de risc și găsirea celor mai bune soluții pentru evitarea sancțiunilor. Avocații cu o vastă experiență formează adevărate echipe cu reprezentanții fiecărui client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...