ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministerul Energiei a semnat 22 de noi contracte de finanţare pentru investiţii din Fondul pentru Modernizare

02 August 2024   |   Agerpres

Proiectele contractate vizează sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum.

 
 
Ministerul Energiei a semnat 22 de noi contracte de finanţare pentru investiţii din Fondul pentru Modernizare, primării şi universităţi din România primind finanţare pentru instalarea de panouri fotovoltaice, a anunţat vineri ministerul.

"Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat ieri, 1 august 2024, 22 de contracte de finanţare în cadrul apelului din Fondul pentru Modernizare: Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie şi stocarea energiei. Ceremonia de semnare a avut loc atât în format fizic, cât şi electronic, reunind primari şi reprezentanţi ai entităţilor beneficiare", se menţionează într-un comunicat al ministerului.

Potrivit sursei citate, proiectele contractate vizează sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum.


Valoarea totală a contractelor semnate se ridică la 71,5 milioane lei (14,37 milioane euro), din care 66,55 milioane lei (13,37 milioane euro) reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată prin Fondul pentru Modernizare.

Capacitatea totală instalată prin aceste proiecte va fi de 10,29 MW, precizează sursa citată.

"Semnarea acestor contracte reprezintă un nou pas important în direcţia tranziţiei energetice şi a atingerii obiectivelor asumate de România. Investiţiile în surse regenerabile de energie vor contribui la reducerea poluării şi vor asigura în viitorul apropiat facturi mai mici pentru administraţiile locale şi pentru universităţi. Aceste proiecte sunt esenţiale pentru a ne asigura că fiecare comunitate din România poate beneficia de energie curată şi accesibilă. Până acum, doar în cadrul acestui apel prin Fondul pentru Modernizare, am reuşit să ajutăm peste 140 de comunităţi locale să investească în capacităţi de producere a energiei electrice pentru autoconsum, cu o valoare totală de peste 390 de milioane de lei, din care 330 de milioane de lei fonduri nerambursabile. Puterea totală instalată finanţată până în prezent este de peste 50 MW. În plus, toate aceste fonduri europene nerambursabile vor crea noi locuri de muncă în comunităţile locale. Ministerul Energiei va continua să dezvolte şi să sprijine programe care susţin energia sigură, la un preţ corect şi cât mai verde, pentru toţi cetăţenii", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, citat în comunicat.

Prin semnarea contractelor de finanţare, entităţile publice beneficiare vor putea produce energie electrică pentru propriul consum, astfel vor reuşi să-şi reducă costurile cu utilităţile, iar banii economisiţi vor putea fi folosiţi pentru alte investiţii în comunităţile locale.

Pe lista beneficiarilor contractelor de finanţare încheiate se află: comuna Jirlău, judeţul Brăila, Universitatea de Vest Timişoara, judeţul Timiş, Municipiul Galaţi, judeţul Galaţi, comuna Gusoeni, judeţul Vâlcea, comuna Sintea Mare, judeţul Arad, comuna Măicăneşti, judeţul Vrancea, comuna Bozovici, judeţul Caraş Severin, Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava, judeţul Suceava, comuna Hărău, judeţul Hunedoara, comuna Dobroeşti, judeţul Bihor, comuna Cristeşti, judeţul Mureş, comuna Vânători-Neamţ, judeţul Neamţ, comuna Şoimi, judeţ Bihor, comuna Vladimirescu, judeţ Arad. Printre beneficiari mai sunt: judeţul Neamţ, comuna Căuaş, judeţul Satu Mare, comuna Negreni, judeţ Cluj, comuna Zvoriştea, judeţ Suceava, comuna Deleni, judeţ Iaşi, municipiul Rădăuţi, judeţul Suceava, comuna Teregova, judeţ Caraş-Severin, comuna Foieni, judeţ Satu Mare.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2 / 17328
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat Simtel Team cu privire la transferul acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
NNDKP a asistat Globant în legătură cu fuziunea a două filiale din România, în cadrul unui proces de reorganizare la nivel global. Echipa a fost coordonată de partenerul Răzvan Vlad
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Organizatorii Transylvania Open au cumpărat licența turneului WTA de la Associazione Sportiva Dilettantistica Country Time Club. PNSA a fost alături de cumpărător, cu o echipă coordonată de partenerul Bogdan C. Stoica
RTPR, alături de Innova Capital la vânzarea Optical Investment Group. Echipa de proiect a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
LegiTeam | We are looking for a competition lawyer (2-5 years of experience) to join RTPR
LegiTeam | We are looking for corporate ̸ M&A lawyers (2-4 years of experience) to join RTPR
RTPR, consultant local pentru Aramco în tranzacția condusă de A&O Shearman privind investiția Aramco în HORSE Powertrain Limited, joint venture-ul înființat de Renault Group și Geely. Costin Taracilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate) au coordonat echipa
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...