
Ministerul Energiei a semnat 22 de noi contracte de finanţare pentru investiţii din Fondul pentru Modernizare
02 August 2024
AgerpresProiectele contractate vizează sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum.
Ministerul Energiei a semnat 22 de noi contracte de finanţare pentru investiţii din Fondul pentru Modernizare, primării şi universităţi din România primind finanţare pentru instalarea de panouri fotovoltaice, a anunţat vineri ministerul.
"Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat ieri, 1 august 2024, 22 de contracte de finanţare în cadrul apelului din Fondul pentru Modernizare: Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie şi stocarea energiei. Ceremonia de semnare a avut loc atât în format fizic, cât şi electronic, reunind primari şi reprezentanţi ai entităţilor beneficiare", se menţionează într-un comunicat al ministerului.
Potrivit sursei citate, proiectele contractate vizează sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum.
"Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat ieri, 1 august 2024, 22 de contracte de finanţare în cadrul apelului din Fondul pentru Modernizare: Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie şi stocarea energiei. Ceremonia de semnare a avut loc atât în format fizic, cât şi electronic, reunind primari şi reprezentanţi ai entităţilor beneficiare", se menţionează într-un comunicat al ministerului.
Potrivit sursei citate, proiectele contractate vizează sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum.
Valoarea totală a contractelor semnate se ridică la 71,5 milioane lei (14,37 milioane euro), din care 66,55 milioane lei (13,37 milioane euro) reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată prin Fondul pentru Modernizare.
Capacitatea totală instalată prin aceste proiecte va fi de 10,29 MW, precizează sursa citată.
"Semnarea acestor contracte reprezintă un nou pas important în direcţia tranziţiei energetice şi a atingerii obiectivelor asumate de România. Investiţiile în surse regenerabile de energie vor contribui la reducerea poluării şi vor asigura în viitorul apropiat facturi mai mici pentru administraţiile locale şi pentru universităţi. Aceste proiecte sunt esenţiale pentru a ne asigura că fiecare comunitate din România poate beneficia de energie curată şi accesibilă. Până acum, doar în cadrul acestui apel prin Fondul pentru Modernizare, am reuşit să ajutăm peste 140 de comunităţi locale să investească în capacităţi de producere a energiei electrice pentru autoconsum, cu o valoare totală de peste 390 de milioane de lei, din care 330 de milioane de lei fonduri nerambursabile. Puterea totală instalată finanţată până în prezent este de peste 50 MW. În plus, toate aceste fonduri europene nerambursabile vor crea noi locuri de muncă în comunităţile locale. Ministerul Energiei va continua să dezvolte şi să sprijine programe care susţin energia sigură, la un preţ corect şi cât mai verde, pentru toţi cetăţenii", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, citat în comunicat.
Prin semnarea contractelor de finanţare, entităţile publice beneficiare vor putea produce energie electrică pentru propriul consum, astfel vor reuşi să-şi reducă costurile cu utilităţile, iar banii economisiţi vor putea fi folosiţi pentru alte investiţii în comunităţile locale.
Pe lista beneficiarilor contractelor de finanţare încheiate se află: comuna Jirlău, judeţul Brăila, Universitatea de Vest Timişoara, judeţul Timiş, Municipiul Galaţi, judeţul Galaţi, comuna Gusoeni, judeţul Vâlcea, comuna Sintea Mare, judeţul Arad, comuna Măicăneşti, judeţul Vrancea, comuna Bozovici, judeţul Caraş Severin, Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava, judeţul Suceava, comuna Hărău, judeţul Hunedoara, comuna Dobroeşti, judeţul Bihor, comuna Cristeşti, judeţul Mureş, comuna Vânători-Neamţ, judeţul Neamţ, comuna Şoimi, judeţ Bihor, comuna Vladimirescu, judeţ Arad. Printre beneficiari mai sunt: judeţul Neamţ, comuna Căuaş, judeţul Satu Mare, comuna Negreni, judeţ Cluj, comuna Zvoriştea, judeţ Suceava, comuna Deleni, judeţ Iaşi, municipiul Rădăuţi, judeţul Suceava, comuna Teregova, judeţ Caraş-Severin, comuna Foieni, judeţ Satu Mare.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 2168 / 19493 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Țuca Zbârcea & Asociații câștigă pentru Silcotub un litigiu major privind recalcularea prețului energiei electrice în lumina Ordonanței de urgență nr. 27 ̸ 2022
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...