ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministerul Finanţelor: Ajutor de stat de maximum 644,55 milioane lei pentru companiile Grupului Renault

11 Septembrie 2024   |   Agerpres

În prezent, sunt finalizate 5 proiecte de investiţii cu o valoare totală de 1,438 miliarde lei, care au generat un număr de 1.178 locuri de muncă, iar ajutorul de stat acordat este de 436 milioane lei.

 
 
Ministerul Finanţelor a finanţat 7 proiecte de investiţii pentru cele 3 societăţi ale Grupului Renault, în valoare totală de peste 2,242 miliarde lei, care generează 1.478 de noi locuri de muncă, iar ajutorul de stat acordat este în valoare totală de maximum 644,55 milioane lei, informează instituţia, printr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, proiectele generează contribuţii directe la dezvoltarea regională prin plata de taxe şi impozite de peste 1,247 miliarde lei. În prezent, sunt finalizate 5 proiecte de investiţii cu o valoare totală de 1,438 miliarde lei, care au generat un număr de 1.178 locuri de muncă, iar ajutorul de stat acordat este de 436 milioane lei.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a efectuat marţi o vizită de lucru la Centrul Tehnic Titu al Grupului Renault, una dintre cele mai importante platforme de cercetare şi dezvoltare ale companiei în Europa.


"Trebuie să fim mereu atenţi la nevoile mediului de afaceri şi la măsurile concrete care generează progres. În acest sens, le-am dat o veste bună. După discuţii cu ACAROM, CONCORDIA, AHK şi CCIFER, am pregătit un act normativ prin care propunem o măsură de sprijin pentru acest domeniu strategic, prin aplicarea deducerii fiscale pentru cheltuielile de cercetare-dezvoltare, începând cu anul 2024, şi pentru companiile care plătesc impozitul minim pe cifra de afaceri. Sper ca proiectul să fie agreat la nivelul coaliţiei de guvernare şi să ajungă în Guvern cât mai repede", a menţionat Marcel Boloş, citat în comunicat.

Ministrul Finanţelor a discutat cu echipa de management a Grupului Renault despre situaţia industriei auto şi despre viitoarele proiecte de investiţii ale Renault în România, ocazie cu care au fost punctată nevoia unor măsuri suplimentare de stimulare a sectorului de cercetare-dezvoltare, pentru industriile care dezvoltă tehnologii noi şi contribuie la competitivitatea ţării.

"Dacia-Renault este un exemplu de bune-practici şi un investitor important în economia românească. Unul dintre principiile după care mă ghidez, ca ministru al Finanţelor, este acela că investiţiile de anvergură în economie generează, pe lângă locuri de muncă, şi dezvoltarea unui sector foarte important, un efect multiplicator pentru dezvoltarea regională", a subliniat ministrul Finanţelor.

În cadrul întâlnirii, Marcel Boloş a reiterat dorinţa Guvernului să creeze un mediu favorabil pentru dezvoltarea afacerilor şi pentru atragerea de noi investiţii, atât prin politici fiscale echilibrate, cât şi prin susţinerea inovaţiei şi a digitalizării.

Vizita a inclus şi o prezentare a ultimelor inovaţii tehnologice şi a proiectelor de cercetare în curs de dezvoltare la Centrul Tehnic Titu.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 238 / 17756
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR asistă Wolt și DoorDash la achiziția Tazz, Echipa, coordonată de Vlad Stamatescu (Counsel) și Andrei Toșa (Managing Associate), sub supervizarea lui Costin Tărăcilă (Managing Partner)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
Mega-proiectul Neptun Deep din Marea Neagră merge înainte, dau asigurări reprezentanții OMV Petrom, dar și arbitrajul cu statul român pentru modificarea legii offshore continuă | Avocații LDDP asigură apărarea în litigiul de la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris
Rising Stars | Darius Constantin Avrigeanu, șef de promoție al seriei I a generației anului 2023, a decis să se îndrepte spre magistratură: ”Media cu care am terminat facultatea nu reprezintă un simplu număr, ci un întreg set de cunoștințe acumulate pe parcursul studenției și chiar munca depusă în vederea asimilării acestor cunoștințe, acestea din urmă fiind cele care mi-au permis de fapt să ajung, din punct de vedere profesional, acolo unde mi-am propus”
GDPR | Avocații specializați în practica de Data Protection de la Reff & Asociații - Deloitte Legal spun că preocuparea pentru conformare excedează domeniul protecției datelor. Silvia Axinescu, Senior Managing Associate: ”Abordăm fiecare proiect într-o manieră holistică și recunoaștem că protecția datelor, deși foarte importantă, este doar o piesă a puzzle-ului”
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
Avocații noii generații | De vorbă cu Mihnea Orjan, avocat cu 5 ani experiență și recent laureat al Premiului de Excelență „Sarmiza Bilcescu-Alimănișteanu”, despre avocatură ca vocație, activitatea de cercetare, implicare și crez profesional: „Misiunea este pentru mine clară: să devin cel mai bun în ceea ce fac. Nu este o aroganță, este doar o înțelegere a faptului că trebuie să țintești spre Lună ca să ai șansa de a atinge o stea. Plănuiesc să fac ceea ce am făcut și până acum: să lupt pentru ceea ce cred și pentru cei care mă cheamă să îi apăr”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...