![ZRP](/banners/zrvp_bigad03.gif)
Nicio persoană sau organizaţie nu poate atinge un nivel de securitate cibernetică de 100% (experţi)
15 Decembrie 2023
AgerpresPe acest fond, specialiştii au recomandat inclusiv o colaborare mai strânsă între autorităţi, organizaţii şi firmele specializate pe cybersecurity pentru a dezvolta un sistem redutabil de apărare, capabil să facă faţă celor mai abile şi sofisticate atacuri.
Evoluţia Inteligenţei Artificiale (AI), Machine Learning, precum şi intensificarea utilizării dispozitivelor IoT prezintă tot mai multe oportunităţi de atacuri din partea hackerilor şi, în acest context, nicio persoană sau organizaţie nu poate atinge un nivel de securitate cibernetică de 100%, este una dintre concluziile experţilor prezenţi la DefCamp 2023, cea mai relevantă conferinţă regională de securitate cibernetică şi hacking.
Pe acest fond, specialiştii au recomandat inclusiv o colaborare mai strânsă între autorităţi, organizaţii şi firmele specializate pe cybersecurity pentru a dezvolta un sistem redutabil de apărare, capabil să facă faţă celor mai abile şi sofisticate atacuri.
"Protocoalele de autentificare de tip zero-knowledge, securitatea tehnologiilor cloud, a echipamentelor şi dispozitivelor smart sau din industria de telecomunicaţii şi impactul automatizării în strategiile de apărare au fost printre cele mai importante subiecte abordate de specialişti la DefCamp 2023. O temă de discuţie la fel de importantă şi abordată într-o serie de prezentări a fost reprezentată de vulnerabilităţile infrastructurilor critice, mai ales într-un context geopolitic tensionat, în care părţile combatante pot apela la atacuri asupra acestor zone esenţiale pentru buna funcţionare a economiei unei ţări (...) Una dintre cele mai importante concluzii ale ediţiei din acest an a fost că nicio persoană sau organizaţie nu poate atinge un nivel de securitate de 100%, dar oricine poate lua măsuri adecvate, cu ajutorul specialiştilor, pentru a-şi dezvolta rezilienţa în faţa ameninţărilor cibernetice. Specialiştii au subliniat însă că acest obiectiv nu poate fi atins decât printr-un efort comun al tuturor părţilor implicate", se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor DefCamp 2023, transmis vineri AGERPRES.
Potrivit sursei citate, nivelul de pregătire al participanţilor la DefCamp 2023 a fost unul extrem de ridicat, iar mai mult de un sfert au funcţia de Security/DevSecOps, aproape 20% Engineer/Architect, iar aproximativ 15% Senior/Expert/Head în domeniul cybersecurity.
De asemenea, peste 800 de concurenţi au intrat în competiţii la Hacking Village pentru a-şi testa cunoştinţele de hacking şi securitate cibernetică. Astfel, activităţile cu scop educativ sau competiţiile de tip Capture the Flag (CTF) au atras numeroşi concurenţi, iar locul 1 a fost ocupat de echipa internaţională PTB_WTL, locul 2 de LuckyLucian (echipă internaţională), iar locul 3 a de The Few Chosen, o echipă locală care a câştigat şi premiul "cea mai bună echipă din România".
La ediţia din acest an a DefCamp au participat peste 540 de companii. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România (CCSIR), powered by Orange România şi a beneficiat de sprijinul Bit Sentinel, Booking Holdings, Keysight Technologies România şi Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Informatică - ICI Bucureşti în calitate de parteneri Gold, Pentest-Tools.com, MSD, TwelveSec, OPSWAT, FORT, Bitdefender şi KPMG în calitate de parteneri Silver, precum şi CyberEDU.
Din 2011 până în prezent, DefCamp a reuşit să atragă la Bucureşti aproape 13.000 de participanţi din peste 60 de ţări şi 150 de oraşe, pasionaţi de securitate cibernetică, ethical hacking, vulnerabilităţi cibernetice şi interesaţi să-şi dezvolte abilităţile tehnice.
DefCamp 2023, cea mai relevantă conferinţă regională de securitate cibernetică şi hacking, a fost organizată la Bucureşti, pe 23 şi 24 noiembrie 2023.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 2697 / 18478 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |
![](/banners/musatad01.gif)
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Înalta Curte de Casație a decis în premieră restituirea TVA aferentă taxei clawback | Victoria obținută de avocații Băncilă, Diaconu și Asociații împreună cu EY România pentru grupul Roche va avea implicații pentru toată industria farmaceutică
Cum văd coordonatorii departamentelor juridice din companiile mari industriile în care activează și provocările anului 2025 | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director Bergenbier SA: ”Echipele noastre colaborează strâns pentru a preveni riscurile ce vin cu toate schimbările legislative. Vom continua acțiunile de conformare la modificările legislative și pe cele de prevenție. Menținem focusul pe strategia de sustenabilitate și continuăm să investim în dezvoltarea echipei”
MergerMarket League Tables - Full Year 2024 | Piața de M&A a cunoscut o redresare prudentă anul trecut și a înregistrat o creștere de 8 % la nivel global. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Schoenherr și Wolf Theiss, număr mare de tranzacții asistate în Europa Centrală și de Est
Wolf Theiss a asistat fondatorii Embryos Fertility Clinic cu privire la vânzarea pachetului majoritar de părţi sociale către Integral Capital Group, alături de care a stat RTPR | Ce avocați au fost în cele două echipe
Practica de protecție a datelor este o componentă strategică a firmei Wolf Theiss, existând o cerere crescătoare în acest domeniu. Viitorul acestei arii este unul promițător, având în vedere majorarea volumului de date prelucrate și evoluțiile tehnologice rapide, spun avocații | Flavius Florea - Counsel: „Un aspect cheie este legat de avansul tehnologic, cum ar fi utilizarea tot mai frecventă a inteligenței artificiale și provocările aferente respectării principiilor GDPR”
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...