
Nicio persoană sau organizaţie nu poate atinge un nivel de securitate cibernetică de 100% (experţi)
15 Decembrie 2023
AgerpresPe acest fond, specialiştii au recomandat inclusiv o colaborare mai strânsă între autorităţi, organizaţii şi firmele specializate pe cybersecurity pentru a dezvolta un sistem redutabil de apărare, capabil să facă faţă celor mai abile şi sofisticate atacuri.
Evoluţia Inteligenţei Artificiale (AI), Machine Learning, precum şi intensificarea utilizării dispozitivelor IoT prezintă tot mai multe oportunităţi de atacuri din partea hackerilor şi, în acest context, nicio persoană sau organizaţie nu poate atinge un nivel de securitate cibernetică de 100%, este una dintre concluziile experţilor prezenţi la DefCamp 2023, cea mai relevantă conferinţă regională de securitate cibernetică şi hacking.
Pe acest fond, specialiştii au recomandat inclusiv o colaborare mai strânsă între autorităţi, organizaţii şi firmele specializate pe cybersecurity pentru a dezvolta un sistem redutabil de apărare, capabil să facă faţă celor mai abile şi sofisticate atacuri.
"Protocoalele de autentificare de tip zero-knowledge, securitatea tehnologiilor cloud, a echipamentelor şi dispozitivelor smart sau din industria de telecomunicaţii şi impactul automatizării în strategiile de apărare au fost printre cele mai importante subiecte abordate de specialişti la DefCamp 2023. O temă de discuţie la fel de importantă şi abordată într-o serie de prezentări a fost reprezentată de vulnerabilităţile infrastructurilor critice, mai ales într-un context geopolitic tensionat, în care părţile combatante pot apela la atacuri asupra acestor zone esenţiale pentru buna funcţionare a economiei unei ţări (...) Una dintre cele mai importante concluzii ale ediţiei din acest an a fost că nicio persoană sau organizaţie nu poate atinge un nivel de securitate de 100%, dar oricine poate lua măsuri adecvate, cu ajutorul specialiştilor, pentru a-şi dezvolta rezilienţa în faţa ameninţărilor cibernetice. Specialiştii au subliniat însă că acest obiectiv nu poate fi atins decât printr-un efort comun al tuturor părţilor implicate", se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor DefCamp 2023, transmis vineri AGERPRES.
Potrivit sursei citate, nivelul de pregătire al participanţilor la DefCamp 2023 a fost unul extrem de ridicat, iar mai mult de un sfert au funcţia de Security/DevSecOps, aproape 20% Engineer/Architect, iar aproximativ 15% Senior/Expert/Head în domeniul cybersecurity.
De asemenea, peste 800 de concurenţi au intrat în competiţii la Hacking Village pentru a-şi testa cunoştinţele de hacking şi securitate cibernetică. Astfel, activităţile cu scop educativ sau competiţiile de tip Capture the Flag (CTF) au atras numeroşi concurenţi, iar locul 1 a fost ocupat de echipa internaţională PTB_WTL, locul 2 de LuckyLucian (echipă internaţională), iar locul 3 a de The Few Chosen, o echipă locală care a câştigat şi premiul "cea mai bună echipă din România".
La ediţia din acest an a DefCamp au participat peste 540 de companii. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România (CCSIR), powered by Orange România şi a beneficiat de sprijinul Bit Sentinel, Booking Holdings, Keysight Technologies România şi Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Informatică - ICI Bucureşti în calitate de parteneri Gold, Pentest-Tools.com, MSD, TwelveSec, OPSWAT, FORT, Bitdefender şi KPMG în calitate de parteneri Silver, precum şi CyberEDU.
Din 2011 până în prezent, DefCamp a reuşit să atragă la Bucureşti aproape 13.000 de participanţi din peste 60 de ţări şi 150 de oraşe, pasionaţi de securitate cibernetică, ethical hacking, vulnerabilităţi cibernetice şi interesaţi să-şi dezvolte abilităţile tehnice.
DefCamp 2023, cea mai relevantă conferinţă regională de securitate cibernetică şi hacking, a fost organizată la Bucureşti, pe 23 şi 24 noiembrie 2023.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 3770 / 19551 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...