One United Properties, profit net de 228,6 milioane de lei în primul semestru
28 August 2024
AgerpresProfitul brut s-a ridicat la 264,5 milioane de lei în primul semestru.
One United Properties a înregistrat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri consolidată de 699,4 milioane de lei şi un profit net de 228,6 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei, remis marţi AGERPRES.
Profitul brut s-a ridicat la 264,5 milioane de lei în primul semestru.
"Creşterea combinată de 11% a profitabilităţii în cele două segmente principale ale noastre, până la 244 milioane de lei, subliniază puterea şi rezilienţa modelului nostru de afaceri, bazat pe diviziile rezidenţială şi de birouri performante. Dedicarea echipelor noastre de vânzări şi închiriere a fost esenţială pentru obţinerea unor astfel de rezultate solide, ce se vor reflecta în veniturile şi profiturile nete viitoare, în conformitate cu politica noastră de recunoaştere a veniturilor. În ciuda provocărilor din industrie, angajamentul nostru de a oferi spaţii rezidenţiale şi de birouri de cea mai bună calitate rămâne strategia câştigătoare, ce ne permite să ne menţinem o stabilitate financiară puternică şi o perspectivă de viitor pozitivă", a declarat Victor Căpitanu, co-director general al One United Properties.
Profitul brut s-a ridicat la 264,5 milioane de lei în primul semestru.
"Creşterea combinată de 11% a profitabilităţii în cele două segmente principale ale noastre, până la 244 milioane de lei, subliniază puterea şi rezilienţa modelului nostru de afaceri, bazat pe diviziile rezidenţială şi de birouri performante. Dedicarea echipelor noastre de vânzări şi închiriere a fost esenţială pentru obţinerea unor astfel de rezultate solide, ce se vor reflecta în veniturile şi profiturile nete viitoare, în conformitate cu politica noastră de recunoaştere a veniturilor. În ciuda provocărilor din industrie, angajamentul nostru de a oferi spaţii rezidenţiale şi de birouri de cea mai bună calitate rămâne strategia câştigătoare, ce ne permite să ne menţinem o stabilitate financiară puternică şi o perspectivă de viitor pozitivă", a declarat Victor Căpitanu, co-director general al One United Properties.
Veniturile din segmentul rezidenţial au ajuns în primul semestru al anului la 524,1 milioane de lei, o scădere de 13% faţă de anul anterior. Venitul net din proprietăţile rezidenţiale a crescut cu 7%, ajungând la 190,4 milioane de lei. Această creştere a fost determinată de noile dezvoltări iniţiate între 2022 şi prima jumătate a anului 2024, unde avansul semnificativ al lucrărilor de construcţie împreună cu vânzările şi pre-vânzările semnificative de unităţi rezidenţiale au condus la rezultate îmbunătăţite. Marja netă din vânzările rezidenţiale a crescut de la 29,5% în S1 2023 la 36,3% în S1 2024, reflectând impactul construcţiilor aflate în derulare.
Veniturile din chirii, care includ veniturile din divizia comercială şi serviciile pentru chiriaşi, au crescut cu 19%, ajungând la 75 de milioane de lei în S1 2024. Venitul net din chirii a înregistrat o creştere de 26%, ajungând la 53,6 milioane de lei.
În prima jumătate a anului 2024, One United Properties a închiriat şi pre-închiriat cu succes 8.100 de metri pătraţi de spaţii de birouri şi a semnat mai multe prelungiri de contracte care totalizează 6.770 de metri pătraţi. Impactul financiar al acestor noi contracte de închiriere se va reflecta în veniturile viitoare.
"Prima jumătate a anului 2024 a marcat un nivel ridicat de activitate pentru One United Properties, deoarece am reuşit să extindem comunitatea One şi am avansat în proiectele noastre aflate în construcţie. Cu 12 dezvoltări în plină desfăşurare, inclusiv proiectele de restaurare One Athenee şi One Gallery, munca noastră va avea un impact pozitiv pe termen lung asupra oraşului Bucureşti. Deşi piaţa prezintă provocări, amploarea operaţiunilor noastre este fără egal, iar noi suntem încrezători că rezultatele acestui efort imens se vor reflecta în performanţa noastră financiară din următoarele trimestre, pe măsură ce vom începe să livrăm clienţilor noştri alte noi unităţi rezidenţiale şi spaţii de birouri de înaltă calitate", a declarat Andrei Diaconescu, co-director general al One United Properties.
La data de 30 iunie 2024, One United Properties avea 12 dezvoltări în construcţie, care cuprindeau 4.041 de unităţi rezidenţiale şi comerciale şi aproape 45.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri şi comerciale. În ciuda activităţii semnificative de dezvoltare, care a dus la o scădere de 20% a poziţiei de numerar, Grupul a menţinut o rezervă solidă de numerar de 336,1 milioane de lei. La sfârşitul primului semestru al anului 2024 raportul loan-to-value s-a situat la 30%, o creştere de 2 puncte procentuale faţă de sfârşitul anului 2023. Datoria netă a rămas la un nivel scăzut de 848,5 milioane de lei, reprezentând 16% din totalul activelor.
Sumele care urmează să fie încasate în baza contractelor încheiate cu clienţii la data de 30 iunie 2024 vor totaliza 331 de milioane de euro în numerar suplimentar până în anul 2026.
One United Properties este un investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte rezidenţiale, de birouri şi mixte din Bucureşti, România. Compania este tranzacţionată la Bursa de Valori Bucureşti, iar acţiunile sale sunt incluse în mai mulţi indici precum BET, STOXX, MCSI, FTSE, ROTX şi CEEplus.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 766 / 18203 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
Țuca Zbârcea & Asociații a oferit asistență juridică în legătură cu obținerea unei facilități de credit în valoare de 29,5 mil. € de către o societate parte a Weerts Group
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...