ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Preţul mediu de vânzare al apartamentelor din Bucureşti a crescut 5% în acest an (platformă imobiliare)

20 Februarie 2024   |   AGERPRES

Potrivit analizei citate, cumpărătorii care au un buget limitat şi vor să beneficieze de cele mai bune preţuri trebuie să-şi îndrepte căutările spre arealul Militari - Gorjului - Lujerului - Uverturii.

 
 
Preţul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare în Bucureşti, indiferent de vechimea imobilelor în care se află acestea, a ajuns la începutul anului 2024, la 1.634 euro/mp util, cu 5% peste valoarea din 2023, conform unei analize de specialitate, publicată marţi.

Indicele Imobiliare.ro evidenţiază faptul că oferta actuală include zone, precum Aviaţiei sau Unirii, unde garsonierele se vând cu aproape 90.000 de euro, dar şi cartiere la nivelul cărora apartamentele cu două camere ajung să coste peste 200.000 euro, cum ar fi Herăstrău sau Aviatorilor-Kiseleff.

"Proprietăţile mai spaţioase sunt, de multe ori, scoase la vânzare cu preţuri atât de mari încât puţini sunt cei care îşi permit să le cumpere. La limita de sus a ofertei găsim, în zone precum Floreasca, Herăstrău sau Primăverii, locuinţe cu 3 camere pentru care trebuie să plăteşti, în medie, între 300.000 şi 495.000 euro. Preţul celor mai scumpe apartamente din Bucureşti scoase la vânzare pe Imobiliare.ro atinge, însă, la ora actuală pragul de 8 milioane de euro. Graţie ofertei variate, găsim în Capitală şi cartiere cu preţuri mult mai accesibile. Acestea sunt localizate, în general, în sudul şi în vestul oraşului. Spre exemplu, un cumpărător va plăti 42.000 euro pentru o garsonieră în Militari, 53.000 euro pentru un apartament cu 2 camere în Ferentari şi mai puţin de 75.000 euro pentru o locuinţă cu 3 camere în zona Giurgiului", susţin consultanţii în imobiliare.


Potrivit analizei citate, cumpărătorii care au un buget limitat şi vor să beneficieze de cele mai bune preţuri trebuie să-şi îndrepte căutările spre arealul Militari - Gorjului - Lujerului - Uverturii. Astfel, în aceste zone, o garsonieră dintr-un bloc poate fi achiziţionată, în medie, cu 41.950 de euro.

De asemenea, preţuri accesibile pot fi găsite în zona Moşilor - Foişorul de Foc - Traian, unde o garsonieră are un preţ mediu de 46.900 de euro.

O altă variantă accesibilă ca preţ poate fi cartierul Apărătorii Patriei, unde locuitorii au acces la metrou, la hipermarketuri şi au un mall în apropierea casei. Aici, o garsonieră poate fi cumpărată cu 48.000 de euro.

Consultanţii Imobiliare.ro menţionează că, pe baza unui buget de până în 50.000 de euro, se poate achiziţiona o garsonieră în zone precum Rahova, Pantelimon şi Berceni.

Pe segmentul apartamentelor cu două camere, la începutul acestui an, proprietarii şi dezvoltatorii au scos la vânzare astfel de locuinţe la cele mai accesibile preţuri în Ferentari (53.000 de euro).

"Puţin mai la est, în zona Giurgiului, o proprietate similară se vinde cu 60.900 euro, în timp ce în arealul Militari-Gorjului-Lujerului-Uverturii preţul mediu solicitat pentru un apartament cu 2 camere creşte la 63.000 euro. Apartamentele intrate în piaţă, în ultimul timp, pe segmentul nou din Vitan-Bârzeşti au poziţionat media zonei în jurul valorii de 66.000 euro. Marele avantaj al celor care se mută aici este apropierea de Delta Văcăreşti, o adevărată oază de verdeaţă. Găseşti o serie de magazine mari la doi paşi de casă, dar nu ai o legătură directă la reţeaua de transport prin subteran. Cartierul Berceni din sectorul 4 se menţine printre cele mai ieftine din Bucureşti şi în cazul cumpărătorilor interesaţi de apartamentele cu 2 camere, nu doar în cazul celor care vor să achiziţioneze garsoniere. Preţul mediu solicitat de proprietari şi dezvoltatori ajunge la 67.850 euro", notează sursa citată.

În cazul apartamentelor cu trei camere, analiza de specialitate arată că, în zona Giurgiului, locuinţele de acest tip s-au vândut, în medie, cu 74.990 de euro, în ianuarie 2024, iar în Militari - Apusului - Păcii, costul mediu este de 75.000 de euro. Totodată, cu 85.000 de euro se poate cumpăra o locuinţă similară în Drumul Taberei, în timp ce cumpărătorii care vor să-şi limiteze căutările la pragul de 90.000 euro se mai pot orienta şi spre cartiere, precum Rahova sau Pantelimon, se precizează în cercetare.

Imobiliare.ro este site-ul de imobiliare din România cu oferte pentru locuinţe dedicate cumpărătorilor şi chiriaşilor. În plus, platforma este principalul furnizor de date şi statistici imobiliare, prin publicare de analize, rapoarte şi indici despre evoluţia pieţei imobiliare.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 874 / 17226
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Industria farmaceutică, o ramură strategică pentru reindustrializarea României, este sprijintă prin implicarea moleculară a avocaților de la Bulboacă & Asociații în tranzacțiile de finanțare și refinanțare a unui lider din domeniul farmaceutic
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...