ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Reţeaua mondială International Mergers & Acquisitions Partners intră în România printr-un parteneriat exclusiv cu BICF

29 August 2022   |   Agerpres

IMAP este prezentă în 43 de ţări din întreaga lume, prin intermediul a peste 60 de firme partenere de consultanţă, care îndeplinesc standardele de profesionalism cerute de organizaţie. Deşi cei mai mulţi parteneri sunt din Europa şi America de Nord, reţeaua are parteneri şi în marile pieţe din Asia şi America Latina, precum şi în statele mai dezvoltate din Africa.

 
 
Reţeaua mondială International Mergers & Acquisitions Partners (IMAP) intră în România printr-un parteneriat exclusiv cu BICF, conform unui comunicat de presă al companiei.
 
Acest parteneriat va permite firmelor din România să aibă acces la consultanţi în fuziuni şi achiziţii din întreaga lume, ceea ce le va asigura o diversificare a potenţialilor parteneri, atât în ceea ce priveşte atragerea de investitori, cât şi extinderea pe pieţele externe a companiilor locale.
 
IMAP este prezentă în 43 de ţări din întreaga lume, prin intermediul a peste 60 de firme partenere de consultanţă, care îndeplinesc standardele de profesionalism cerute de organizaţie. Deşi cei mai mulţi parteneri sunt din Europa şi America de Nord, reţeaua are parteneri şi în marile pieţe din Asia şi America Latina, precum şi în statele mai dezvoltate din Africa.
 
Anul trecut, partenerii IMAP au intermediat tranzacţii cu o valoare totală de 27 de miliarde de dolari, ceea ce plasează organizaţia în top 10 intermediari de fuziuni şi achiziţii la nivel mondial pe middle-market, clasament unde se regăseşte de aproape 10 ani.
 
La numai şase ani de la înfiinţarea de către Bogdan Iliescu, fost director al diviziei Corporate Finance al BRD Societe Generale, BICF a fost cooptată în reţeaua IMAP pe baza rezultatelor obţinute în această perioadă, a recunoaşterii profesionalismului din partea clienţilor locali şi internaţionali şi a experienţei cumulate a membrilor echipei băncii de investiţii locale, cu tranzacţii de M&A şi piaţă de capital în valoare totală de peste 2 miliarde de euro.
 
"BICF a început în urmă cu şase ani ca o companie orientată cu precădere spre antreprenorii români, dar la scurt timp, datorită mai multor tranzacţii transfrontaliere de succes, am devenit un consultant preferat de fuziuni şi achiziţii şi pentru companiile internaţionale. Acum, alăturarea unei organizaţii de fuziuni şi achiziţii de renume internaţional va permite BICF nu doar să îşi consolideze accesul la investitorii internaţionali, ci şi să îmbunătăţească calitatea serviciilor sale, urmărind să fie consultantul numărul unu de fuziuni şi achiziţii din România", a declarat Bogdan Iliescu, managing partner BICF.
 
Lui Bogdan Iliescu i s-a alăturat ca partener Alin Pop, fost director al Diviziei de Investment Banking Unicredit România, cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniul financiar bancar, de la împrumuturi sindicalizate, la fuziuni şi achiziţii şi piaţă de capital.
 
În ultimii doi ani, BICF a intermediat tranzacţii de peste 250 de milioane de euro, dintre care amintim preluarea Adeplast de către elveţienii de la Sika, una din cele mai mari tranzacţii realizate de un antreprenor român.
 
Compania şi-a consolidat apoi poziţia de consultant M&A pe piaţa materialelor de construcţii prin consilierea Saint Gobain la achiziţia Duraziv. Cele mai recente tranzacţii relevante au fost preluarea Şantierul Naval ATG Giurgiu de către grupul francez Piriou şi vânzarea pachetului majoritar la Eco Euro Doors, achiziţionat de Roca Industry.
 
IMAP are o prezenţă puternică în Europa Centrală şi de Est, cu parteneri importanţi în Polonia, Cehia, Croaţia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Bosnia sau Ungaria.
 
"Prin parteneriatul cu BICF, experţi locali în fuziuni şi achiziţii, ne consolidăm poziţia pe o piaţă insuficient deservită, dar din ce în ce mai atractivă. Investitorii strategici rămân jucători dominanţi şi vedem un potenţial pentru creşterea activităţii de fuziuni şi achiziţii, lucrând împreună cu BICF pentru a oferi noi oportunităţi clienţilor noştri", a spus Jurgis Oniunas, preşedintele IMAP.
 
IMAP este un parteneriat global în creştere şi dinamic, care reuneşte un grup de antreprenori independenţi lideri în M&A şi Corporate Finance, firme de consultanţă care operează pe middle-market sub o singură organizaţie globală de marcă IMAP, cunoscută pentru calitatea înaltă a serviciilor, cu scopul de a îmbunătăţi oportunităţile de afaceri pentru fiecare firmă membră. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6653 / 17349
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Bondoc și Asociații SCA anulează un proces-verbal al ANPC de sancționare pentru practici comerciale incorecte în domeniul publicității și audiovizualului | Proiect gestionat de Ioana Katona (Partener) și Anca Radu (Associate)
Clifford Chance Badea a asistat PPC Group în acordul privind achiziția a 629MW de energie regenerabilă de la o companie din portofoliul Macquarie. Nadia Badea (Partener) și Loredana Ralea (Counsel) au coordonat echipa
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
RTPR, alături de OX2 la vânzarea unui parc eolian de 99MW, într-o tranzacție de 214 milioane euro, prima în România a grupului suedez | Echipa locală a fost coordonată de Mihai Ristici (Partner) și Vlad Stamatescu (Counsel). Colaborare cu echipa A&O Shearman condusă de Kamil Jankielewicz
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Filip & Company asistă Digi Portugalia la achiziția Nowo Communications, al patrulea cel mai mare operator de telecomunicații mobile și fixe din Portugalia
Schoenherr a asistat fondurile BlackPeak Capital și Catalyst Romania Fund II în runda de finanțare Seria B de 10 milioane EUR pentru Leanpay. Partenerul Mădălina Neagu a coordonat echipele din 5 jurisdicții
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
Filip & Company a asistat Simtel Team cu privire la transferul acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
NNDKP a asistat Globant în legătură cu fuziunea a două filiale din România, în cadrul unui proces de reorganizare la nivel global. Echipa a fost coordonată de partenerul Răzvan Vlad
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...