ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Reţeaua mondială International Mergers & Acquisitions Partners intră în România printr-un parteneriat exclusiv cu BICF

29 August 2022   |   Agerpres

IMAP este prezentă în 43 de ţări din întreaga lume, prin intermediul a peste 60 de firme partenere de consultanţă, care îndeplinesc standardele de profesionalism cerute de organizaţie. Deşi cei mai mulţi parteneri sunt din Europa şi America de Nord, reţeaua are parteneri şi în marile pieţe din Asia şi America Latina, precum şi în statele mai dezvoltate din Africa.

 
 
Reţeaua mondială International Mergers & Acquisitions Partners (IMAP) intră în România printr-un parteneriat exclusiv cu BICF, conform unui comunicat de presă al companiei.
 
Acest parteneriat va permite firmelor din România să aibă acces la consultanţi în fuziuni şi achiziţii din întreaga lume, ceea ce le va asigura o diversificare a potenţialilor parteneri, atât în ceea ce priveşte atragerea de investitori, cât şi extinderea pe pieţele externe a companiilor locale.
 
IMAP este prezentă în 43 de ţări din întreaga lume, prin intermediul a peste 60 de firme partenere de consultanţă, care îndeplinesc standardele de profesionalism cerute de organizaţie. Deşi cei mai mulţi parteneri sunt din Europa şi America de Nord, reţeaua are parteneri şi în marile pieţe din Asia şi America Latina, precum şi în statele mai dezvoltate din Africa.
 
Anul trecut, partenerii IMAP au intermediat tranzacţii cu o valoare totală de 27 de miliarde de dolari, ceea ce plasează organizaţia în top 10 intermediari de fuziuni şi achiziţii la nivel mondial pe middle-market, clasament unde se regăseşte de aproape 10 ani.
 
La numai şase ani de la înfiinţarea de către Bogdan Iliescu, fost director al diviziei Corporate Finance al BRD Societe Generale, BICF a fost cooptată în reţeaua IMAP pe baza rezultatelor obţinute în această perioadă, a recunoaşterii profesionalismului din partea clienţilor locali şi internaţionali şi a experienţei cumulate a membrilor echipei băncii de investiţii locale, cu tranzacţii de M&A şi piaţă de capital în valoare totală de peste 2 miliarde de euro.
 
"BICF a început în urmă cu şase ani ca o companie orientată cu precădere spre antreprenorii români, dar la scurt timp, datorită mai multor tranzacţii transfrontaliere de succes, am devenit un consultant preferat de fuziuni şi achiziţii şi pentru companiile internaţionale. Acum, alăturarea unei organizaţii de fuziuni şi achiziţii de renume internaţional va permite BICF nu doar să îşi consolideze accesul la investitorii internaţionali, ci şi să îmbunătăţească calitatea serviciilor sale, urmărind să fie consultantul numărul unu de fuziuni şi achiziţii din România", a declarat Bogdan Iliescu, managing partner BICF.
 
Lui Bogdan Iliescu i s-a alăturat ca partener Alin Pop, fost director al Diviziei de Investment Banking Unicredit România, cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniul financiar bancar, de la împrumuturi sindicalizate, la fuziuni şi achiziţii şi piaţă de capital.
 
În ultimii doi ani, BICF a intermediat tranzacţii de peste 250 de milioane de euro, dintre care amintim preluarea Adeplast de către elveţienii de la Sika, una din cele mai mari tranzacţii realizate de un antreprenor român.
 
Compania şi-a consolidat apoi poziţia de consultant M&A pe piaţa materialelor de construcţii prin consilierea Saint Gobain la achiziţia Duraziv. Cele mai recente tranzacţii relevante au fost preluarea Şantierul Naval ATG Giurgiu de către grupul francez Piriou şi vânzarea pachetului majoritar la Eco Euro Doors, achiziţionat de Roca Industry.
 
IMAP are o prezenţă puternică în Europa Centrală şi de Est, cu parteneri importanţi în Polonia, Cehia, Croaţia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Bosnia sau Ungaria.
 
"Prin parteneriatul cu BICF, experţi locali în fuziuni şi achiziţii, ne consolidăm poziţia pe o piaţă insuficient deservită, dar din ce în ce mai atractivă. Investitorii strategici rămân jucători dominanţi şi vedem un potenţial pentru creşterea activităţii de fuziuni şi achiziţii, lucrând împreună cu BICF pentru a oferi noi oportunităţi clienţilor noştri", a spus Jurgis Oniunas, preşedintele IMAP.
 
IMAP este un parteneriat global în creştere şi dinamic, care reuneşte un grup de antreprenori independenţi lideri în M&A şi Corporate Finance, firme de consultanţă care operează pe middle-market sub o singură organizaţie globală de marcă IMAP, cunoscută pentru calitatea înaltă a serviciilor, cu scopul de a îmbunătăţi oportunităţile de afaceri pentru fiecare firmă membră. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8844 / 19540
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...