ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

România prezidează Consiliul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor în 2025

17 Iunie 2025   |   Agerpres

Consiliul UIT se desfăşoară în perioada 17 - 27 iunie 2025 la Geneva, sub egida Secretariatului General al organizaţiei.

 
 
România va deţine, în acest an, preşedinţia Consiliului Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT), confirmarea poziţiei de preşedinte având loc marţi, cu prilejul deschiderii reuniunii anuale a organizaţiei.

"La 160 de ani de la înfiinţarea Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT/ITU) şi 80 de ani de la crearea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), România îşi consolidează profilul internaţional în domeniul tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor, reprezentanta ţării noastre fiind aleasă în funcţia de Preşedinte al Consiliului UIT pentru anul 2025. Confirmarea poziţiei de preşedinte al Consiliului UIT a avut loc astăzi cu prilejul deschiderii reuniunii anuale", se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).


Consiliul UIT se desfăşoară în perioada 17 - 27 iunie 2025 la Geneva, sub egida Secretariatului General al organizaţiei.

Potrivit ANCOM, prin exercitarea acestui mandat, România îşi reafirmă angajamentul pentru principiile cooperării internaţionale în sprijinul progresului tehnologic, conectivităţii globale şi dezvoltării digitale incluzive.

"Totodată, Preşedinţia Consiliului UIT 2025 poziţionează România drept partener responsabil în cadrul comunităţii internaţionale, care facilitează şi promovează un mediu propice pentru dialog, consens şi colaborare multilaterală în cadrul celei mai vechi agenţii specializate a Naţiunilor Unite", se precizează în comunicat.

România are o prezenţă constantă şi activă în structurile UIT, participând la Conferinţele Plenipotenţiarilor, la sesiunile Consiliului şi la Conferinţele Mondiale, dar şi la grupuri de lucru, seminare, grupuri de studiu sau alte formate de lucru ale celor trei sectoare ale Uniunii - Radiocomunicaţii, Standardizare şi Dezvoltare în ICT.

În perioada 2018-2024, România a coordonat poziţiile şi propunerile comune europene la Consiliul şi Conferinţele Mondiale ale Uniunii, din poziţia de co-preşedinte CEPT - organizaţia regională de telecomunicaţii pentru Europa recunoscută la UIT.

"Exercitarea Preşedinţiei Consiliului UIT consolidează imaginea României de stat membru proactiv şi profesionist, construită de-a lungul timpului, pe parcursul celor opt mandate consecutive în acest for. Consiliul reuneşte reprezentanţii celor 48 de state membre ale Consiliului, alese din toate regiunile lumii şi este forul responsabil cu supervizarea activităţilor Uniunii în perioada dintre Conferinţele Plenipotenţiarilor, întocmirea de rapoarte privind planificarea strategică şi politică a UIT, coordonarea programelor de lucru şi aprobarea bugetului şi a finanţelor Uniunii", se mai arată în documentul citat.

Înfiinţată în anul 1865, Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor reuneşte în prezent 194 de state membre şi peste 1.000 de organizaţii partenere. În calitate de agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru tehnologiile digitale, aceasta are un rol esenţial în armonizarea utilizării spectrului radio, sateliţilor, infrastructurilor şi standardelor globale de telecomunicaţii. Prin iniţiative precum Connect 2030, UIT îşi propune să asigure incluziunea digitală, inovarea şi accesul universal la servicii digitale. România a devenit membru al organizaţiei încă din 1866, la doar un an de când au fost puse bazele Uniunii. Cu o istorie de 160 de ani, UIT rămâne un reper al inovării şi colaborării, continuând să modeleze un viitor în care tehnologia serveşte tuturor.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituţia care promovează interesele utilizatorilor de servicii de comunicaţii electronice, servicii poştale şi servicii digitale în contextul tranziţiei la societatea Gigabit, prin valorificarea optimă a mixului de instrumente de administrare şi reglementare aflate la dispoziţia Autorităţii.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 163 / 19493
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Țuca Zbârcea & Asociații câștigă pentru Silcotub un litigiu major privind recalcularea prețului energiei electrice în lumina Ordonanței de urgență nr. 27 ̸ 2022
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...