ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ROTSA lansează Romania Startup Awards, competiţia anuală dedicată celor mai inovatoare startup-uri de tehnologie

01 Octombrie 2024   |   Agerpres

Gala de premiere va avea loc pe 26 noiembrie, în Bucureşti. Startup-urile se pot înscrie pentru nominalizări până pe 10 noiembrie pe site-ul ROTSA.

 
 
Organizaţia ROTSA (Romanian Tech Startups Association) lansează Romania Startup Awards, competiţia anuală dedicată recunoaşterii celor mai inovatoare şi cu impact startup-uri la nivel naţional, informează un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Gala de premiere va avea loc pe 26 noiembrie, în Bucureşti. Startup-urile se pot înscrie pentru nominalizări până pe 10 noiembrie pe site-ul ROTSA.

"România avea nevoie de o competiţie naţională prin care să evidenţieze startup-urile româneşti de tehnologie şi performanţa lor. Acesta este scopul lansării Romania Startup Awards şi este o premieră pentru România. Da, startup-urile care se vor înscrie în competiţie vor avea acces la investitori, la oportunităţi de parteneriate şi la o creştere a notorietăţii. Dar principalul avantaj în a fi nominalizat şi a câştiga aceste premii este recunoaşterea în industrie, dar şi de către publicul larg. Avem nevoie ca poveştile antreprenorilor şi contribuţia acestora din punct de vedere economic, tehnologic şi al inovaţiei să treacă dincolo de ecosistem şi să ajungă la cât mai mulţi oameni, să devină modele de succes şi să fie cunoscute chiar şi dincolo de graniţele ţării", a declarat Cristina Ţoncu, director regional al Romanian Tech Startups Association (ROTSA).


Printre avantajele startup-urilor care se înscriu se numără accesul la investitori şi oportunităţi de parteneriate, recunoaştere, credibilitate şi promovare în media, arată sursa citată.

Pot aplica startup-urile early stage (pre-seed, seed) care au un MVP testat deja şi pot dovedi tracţiune prin venituri, parteneriate, interesul clienţilor sau care au ridicat investiţii.

De asemenea, organizatorii vizează businessuri inovatoare care se concentrează pe impact la nivel regional şi internaţional, din domenii competitive precum Inteligenţă Artificială, data automation, enterprise software, servicii financiare, eHealth, proptech, cleantech, edutech & future of work, market places, SaaS, transport şi mobilitate, aerospace & defence, smart-city, securitate cibernetică, gaming, data & analytics şi agtech.

Vor fi analizate viziunea echipei, capacitatea de scalare internaţională, cea de execuţie a strategiei go-to-market şi atragerea de investiţii următoare.

Selecţia premianţilor va fi realizată de reprezentanţi ai celor mai active organizaţii la nivel naţional: investitori de capital de risc, business angels, mentori, acceleratoare, organizaţii de facilitare, incubatoare, agenţii de dezvoltare regională.

Categoriile în care se pot înscrie startup-urile sunt: Agritech & Foodtech Innovator, AI Excellence Award, Cleantech Pioneer, eHealth Innovator, Female-Led Startup of the Year, FinTech Innovator, Most Scalable Startup, Retail & E-Commerce Disruptor, Sustainability Champion, EdTech Leader, Rising Star Award, Young Entrepreneur of the Year, Dual-use Award, R&D Award, Best Startup in Moldova, Best Startup in Romania.

"Ca preşedinte al TechAngels, am spus adesea că îmi doresc să văd mai mulţi oameni care au curaj să devină antreprenori şi mai multe startup-uri româneşti care reuşesc să crească la nivel global. Şi, ştim cu toţii că, pentru a reuşi, oamenii au nevoie de încredere - încredere în ei, dar şi încrederea oferită de cei din jur. Am văzut acest lucru atât din interiorul UiPath, singurul unicorn tech fondat în România, dar şi ca investitor în peste 20 de startup-uri. Astfel, Romanian Startup Awards cred că va aduce o infuzie de curaj şi încredere atât celor care deja s-au aventurat în a crea un business, dar şi celor care se gândesc la a porni pe acest drum", a afirmat Marius Istrate, preşedintele TechAngels, cea mai mare reţea de business angels din România.

De asemenea, Andrei Dudoiu, Managing Partner SeedBlink, a apreciat că ecosistemul nostru de startup-uri este în plină expansiune, iar Romania Startup Awards vine să valideze şi să celebreze acest progres.

"Avem nevoie de eroi locali pentru a inspira următoarea generaţie de antreprenori. Vă invităm să celebrăm împreună succesele antreprenorilor români şi să inspirăm o nouă generaţie de inovatori", a adăugat el.

ROTSA (Romanian Tech Startups Association) este o organizaţie nonprofit care îşi propune să promoveze, să sprijine şi să reprezinte interesele startup-urilor de tehnologie din România. ROTSA, prin colaborarea cu actori ai ecosistemului naţional, realizează maparea naţională a start-up-urilor tech din România, într-un efort de generare de date legat de starea şi evoluţia companiilor de tip start-up tech.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 539 / 18203
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
Țuca Zbârcea & Asociații a oferit asistență juridică în legătură cu obținerea unei facilități de credit în valoare de 29,5 mil. € de către o societate parte a Weerts Group
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...