Sameday, venituri de peste un miliard de lei în 2023
23 Ianuarie 2024
AGERPRESÎn 2023, compania a încheiat al treilea an de activitate în Ungaria şi primul an complet în Bulgaria, piaţă unde a intrat în 2022.
Compania de curierat Sameday a încheiat anul 2023 cu o creştere a veniturilor la nivel de grup de peste 25%, depăşind un miliard de lei, ca urmare a strategiei de investiţii şi a extinderii cotei de piaţă, conform unui comunicat de presă.
Anul trecut, numărul de magazine online care au ales să lucreze cu compania a crescut cu 43% comparativ cu anul precedent, ajungând la peste 24.000.
"Anul 2023 a fost pentru Sameday un capitol important din evoluţia companiei, pentru că am cules roadele investiţiilor pe care le-am făcut în ultima perioadă. Cu mândrie remarcăm o creştere semnificativă în toate sectoarele de activitate, confirmând angajamentul nostru constant faţă de inovaţie, calitate şi îmbunătăţirea experienţei clienţilor. Retrospectiva acestui an abundent în realizări ne motivează să continuăm să definim standardele în industria de curierat şi să oferim soluţii logistice care să sprijine dezvoltarea ecosistemului eCommerce - curierat la nivel de regiune", a declarat Lucian Baltaru, CEO Sameday Group.
Anul trecut, numărul de magazine online care au ales să lucreze cu compania a crescut cu 43% comparativ cu anul precedent, ajungând la peste 24.000.
"Anul 2023 a fost pentru Sameday un capitol important din evoluţia companiei, pentru că am cules roadele investiţiilor pe care le-am făcut în ultima perioadă. Cu mândrie remarcăm o creştere semnificativă în toate sectoarele de activitate, confirmând angajamentul nostru constant faţă de inovaţie, calitate şi îmbunătăţirea experienţei clienţilor. Retrospectiva acestui an abundent în realizări ne motivează să continuăm să definim standardele în industria de curierat şi să oferim soluţii logistice care să sprijine dezvoltarea ecosistemului eCommerce - curierat la nivel de regiune", a declarat Lucian Baltaru, CEO Sameday Group.
La nivel de grup, compania a investit anul precedent peste 100 de milioane de lei, cele mai mari sume fiind direcţionate către implementarea de soluţii tehnologice menite să îmbunătăţească experienţa clienţilor, capacitatea de procesare şi reţeaua easybox. Aceste investiţii au dus la transparenţă sporită şi un control mai mare asupra proceselor logistice.
Începând cu 2023, compania oferă servicii de livrare şi clienţilor persoane fizice, extinzând astfel gama de produse de livrare oferite consumatorilor. În luna noiembrie, compania a lansat serviciul Sameday easyway, cu ajutorul căruia oricine poate trimite colete de la un easybox la altul.
Prin intermediul reţelei easybox, compania a livrat în 2023 peste 41 de milioane de colete, înregistrând astfel o creştere de 47% faţă de anul anterior.
La finalul anului 2023, reţeaua transfrontalieră easybox număra 5.009 unităţi. În România, reţeaua de lockere include 3.903 de unităţi, disponibile în 464 de localităţi, în timp ce în Ungaria sunt 700 de lockere în 281 de localităţi, iar Bulgaria acoperă 61 de localităţi cu 406 lockere.
Potrivit comunicatului, compania a livrat, în 2023, peste 80 de milioane de colete în cele trei ţări. Comparativ cu anul 2022, în 2023 numărul magazinelor online care au optat pentru serviciul de trimiteri crossborder s-a dublat, înregistrând o creştere de 106%.
În 2023, compania a încheiat al treilea an de activitate în Ungaria şi primul an complet în Bulgaria, piaţă unde a intrat în 2022.
În acest an, compania are în plan să investească peste 300 de milioane de lei, iar cei mai mulţi bani vor fi direcţionaţi către extinderea reţelei easybox, tehnologie şi optimizarea capacităţii şi vitezei de procesare şi livrare.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 2186 / 18257 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Filip & Company a asistat grupul Qemetica în vânzarea activelor aferente producției de sodă calcinată și silicați de sodiu din România. Partenerii Alexandru Bîrsan și Eliza Baias au coordonat echipele
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...