ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Silcotub, proiect de producţie a energiei din surse regenerabile solare de 19,8 MW în Călăraşi

19 Februarie 2024   |   AGERPRES

Titlul proiectului ce vizează dezvoltarea din Călăraşi este: Dezvoltarea sustenabilă a SILCOTUB SA prin realizarea de investiţii performante pe segmentul energiei din surse regenerabile, contract de finanţare nr.: 173/30.12.2023.

 
 
Silcotub SA a demarat un proiect de producţie a energiei din surse regenerabile solare cu o putere nominală de 19,8 MW, respectiv 21,216 MWp în Călăraşi, în valoare de 96,943 milioane lei cu TVA, conform unui comunicat al companiei.

Din totalul investiţiei, valoarea maximă nerambursabilă este de 29,088 milioane de lei fara TVA, iar contribuţia proprie se ridică la 67,854 milioane de lei. Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, între decembrie 2023 şi decembrie 2024.

Obiectivul general al proiectului este producţia de energie din surse regenerabile solare, prin instalarea de noi capacităţi de producere a energiei din surse regenerabile (capacitate cu o putere nominală de 19,8 MW, respectiv 21,216 MWp).


Obiectivele specifice ale proiectului sunt următoarele: realizarea unei capacităţi operaţionale suplimentare instalate de producere a energiei din surse regenerabile cu o putere nominală de 19,8 MW / capacitate instalată de 21,216 MWp, în cadrul unui amplasament proprietate a SC SILCOTUB SA (amplasament alcătuit din două loturi lipite, respectiv: Teren Intravilan, Adresa: Loc. Călăraşi, Jud. Călăraşi, T79, P4, identificat prin Număr cadastral 31239, suprafaţa 25.000 mp şi Teren Intravilan, Adresa: Loc. Călăraşi, Str Ing.Coarna Teodor, Jud. Călăraşi, identificat prin Număr cadastral 23178, suprafaţa din acte: 215.000 mp, măsurată: 211.854 mp); realizarea unei reduceri a gazelor cu efect de seră, respectiv o scădere anuală estimată a gazelor cu efect de seră în cuantum de 18.971,42 echivalent tone de CO2; prin implementarea proiectului, respectiv prin punerea în funcţiune şi operarea noii capacităţi de producere a energiei din surse regenerabile (capacitate cu o putere nominală de 19,8 MW / capacitate instalată 21,216 MWp) se va realiza o producţie brută de energie primară din surse regenerabile în cuantum de 2.64213 mii tep/an; prin implementarea proiectului, respectiv prin punerea in funcţiune şi operarea noii capacităţi de producere a energiei din surse regenerabile (putere nominală de 19,8 MW / capacitate instalată 21,216 MWp), se va realiza o producţie totală de energie electrică din surse regenerabile în cuantum de 30,713 MWh/an, respectiv de 614,260 MWh în 20 ani.

Potrivit comunicatului, prin acest proiect se intenţionează obţinerea mai multor rezultate: Extinderea capacităţii operaţionale suplimentare instalate de producere a energiei din surse regenerabile cu o putere nominală de 19,8 MW / capacitate instalată 21,216 MWp, în cadrul unui amplasament proprietate a SC SILCOTUB SA (amplasament alcătuit din două loturi lipite, respectiv: Teren Intravilan, Adresa: Loc. Călăraşi, Jud. Călăraşi, T79, P4, identificat prin Numar cadastral 31239, suprafata 25.000 mp si Teren Intravilan, Adresa: Loc. Călăraşi, Str Ing.Coarna Teodor, Jud. Călăraşi, identificat prin Număr cadastral 23178, suprafaţa din acte: 215.000 mp, măsurată: 211.854 mp); Reducerea gazelor cu efect de seră, respectiv o scădere anuală estimată a gazelor cu efect de seră în cuantum de 18.971,42 echivalent tone de CO2; Obţinerea unei producţii brute de energie primară din surse regenerabile în cuantum de 2.64213 mii tep/an; Obţinerea unei producţii totale de energie electrică din surse regenerabile în cuantum de 30,713 MWh/an, respectiv de 614,260 MWh în 20 ani.

Titlul proiectului ce vizează dezvoltarea din Călăraşi este: Dezvoltarea sustenabilă a SILCOTUB SA prin realizarea de investiţii performante pe segmentul energiei din surse regenerabile, contract de finanţare nr.: 173/30.12.2023.

Silcotub S.A. este cel mai important producător român de ţevi fără sudură de diametre mici şi, din 2004, este parte a companiei Tenaris - lider mondial în producţia şi furnizarea de produse tubulare şi servicii conexe pentru industria energetică, industria auto, sectorul de petrol şi gaze şi multe alte aplicaţii industriale încă din 2004.

Compania este prezentă în 9 oraşe din România şi operează unităţi de producţie complet integrate, de la colectarea şi pregătirea fierului vechi în Popeşti-Leordeni, Braşov şi Iernut, la elaborarea oţelului în Călăraşi şi realizarea de produse tubulare cu valoare adăugată mare la Zalău. De asemenea, o fabrică de prăjini de pompare în Câmpina şi un centru de servicii în Ploieşti completează portofoliul de produse pentru clienţii din industria de petrol şi gaze.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 898 / 17239
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...