ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

UE alocă 106 milioane euro pentru 18 proiecte noi de protecţie, conservare şi depoluare a apelor

30 Iunie 2023   |   Agerpres

Unul dintre proiecte, care va beneficia de o contribuţie de 8,3 milioane de euro de la UE, este "Restore4Life", coordonat de Centrul de Cercetări în Ecologie Sistemică şi Sustenabilitate din cadrul Universităţii din Bucureşti, şi vizează refacerea zonelor umede în Bazinul Dunării.

 
 
Comisia Europeană a anunţat, vineri, 18 noi proiecte care vor primi peste 106 milioane euro pentru a contribui la misiunea UE "Refacerea oceanelor şi apelor noastre", informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.
 
Proiectele reunesc peste 370 de beneficiari din 36 de ţări, inclusiv România, precum IMM-uri, instituţii de cercetare, autorităţi locale, şcoli şi întreprinderi. Ele vor juca un rol esenţial în realizarea neutralităţii climatice şi în refacerea naturii prin protejarea şi refacerea biodiversităţii în ape, prin reducerea poluării, prin sprijinirea unei economii albastre durabile. Toate statele membre ale UE sunt implicate în proiecte, cu acţiuni din Marea Baltică şi Marea Nordului, prin Dunăre, Marea Mediterană şi peste Atlantic.
 
Unul dintre proiecte, care va beneficia de o contribuţie de 8,3 milioane de euro de la UE, este "Restore4Life", coordonat de Centrul de Cercetări în Ecologie Sistemică şi Sustenabilitate din cadrul Universităţii din Bucureşti, şi vizează refacerea zonelor umede în Bazinul Dunării.
 
"Aceste noi proiecte reprezintă un impuls suplimentar în direcţia atingerii obiectivelor misiunii. Aştept cu nerăbdare mareele de transformare pe care le vor aduce aceste proiecte şi îi invit pe toţi să se alăture acestei călătorii pentru a salva oceanele şi râurile noastre", a declarat comisarul pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevicius.
 
Potrivit Comisiei, proiectele vor aduce o gamă largă de beneficii oceanelor şi apelor, cum ar fi: soluţii de protecţie şi refacere a habitatelor costiere şi marine degradate; protejarea şi refacerea zonelor umede, a zonelor inundabile, a zonelor umede de coastă şi a mlaştinilor saline din Dunăre; acţiuni de prevenire, reducere la minimum şi remediere a poluării chimice în Marea Mediterană; introducerea pe piaţă a unor produse şi soluţii durabile pe bază de alge în Marea Baltică şi în Marea Nordului; prevenirea şi eliminarea deşeurilor, a materialelor plastice şi a microplasticelor - soluţii inovatoare pentru râurile europene fără deşeuri; reducerea deşeurilor marine şi a poluării prin utilizarea unor unelte de pescuit inteligente şi cu impact redus asupra mediului; crearea unei biblioteci electronice a speciilor marine şi de apă dulce; dezvoltarea unor modele de afaceri locale bazate pe comunitate pentru agricultura oceanică.
 
Proiectele de astăzi au fost selectate în urma unei cereri de propuneri lansate în 2022, inclusiv o evaluare inter pares efectuată de experţi independenţi. Proiectele vor fi gestionate de CINEA (Agenţia Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură şi Mediu).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3960 / 18084
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat Qemetica în obținerea aprobării Consiliului Concurenței pentru achiziția diviziei de siliciu precipitat a PPG
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv, cu experiență relevantă în profesie între 5-8 ani | Litigii
CMS, desemnată de Mergermarket drept firma anului în domeniul fuziunilor și achizițiilor în Europa Centrală și de Est
Țuca Zbârcea & Asociații și britanicii de la Legal500 au lansat ediția 2024 a GC Powerlist Romania
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
Frații Micula obțin în SUA încă un verdict în defavoarea României, care ar trebui să plătească penalitați de 14 mil. USD, după ce un judecător american a aprobat sancțiuni de pană la 100.000 USD ̸ săptămână, considerând că reclamanții nu au primit întreaga sumă din hotărârea ICSID pronunțată în 2013 | Curtea de Justiție a Uniunii Europene a confirmat luna trecută decizia de a interzice României să plătească sumele din sentința arbitrală, invocând încălcări ale normelor privind ajutoarele de stat
Reff & Asociații | Deloitte Legal lansează o nouă ediție a proiectului educațional „Law Is Awesome!”, dedicat studenților care vor să devină avocați de business
Cum văd coordonatorii departamentelor juridice din companiile mari industriile în care activează și provocările anului 2025 | Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager la Amromco Energy: ”În următoarea perioadă ne așteptăm la majorări de taxe și impozite, dar și la liberalizarea prețului energiei. O creștere a prețurilor la energie în Europa nu poate aduce decât un val imediat de scumpiri resimțit local”
Insolvență ̸ Restructurare | Bulboacă & Asociații reprezintă atât debitori aflați în insolvență sau pre-insolvență, în mandate ce implică atragere de fresh money, parteneri equity noi, negocieri cu creditori existenți pentru reașezarea creditelor și a garanțiilor actuale, cât și investitori și finanțatori dispuși să investească în companii aflate în astfel de proceduri. Cătălin Petrea, Deputy Managing Partner: “Ne implicăm total în proiecte în care credem că există o șansă reală de restructurare. Preferăm să nu folosim elemente inovative, ci strategii testate, care să reechilibreze raportul de încredere dintre participanții la proceduri”
INTERVIU | Transferul echipei de Tax and Finance de la Noerr către Kinstellar s-a finalizat cu succes. Iulian Sorescu, partener și unul dintre coordonatorii practicii: ”Mesajul nostru este unul de continuitate și de încredere. Pentru clienți, tranziția aduce accesul la o echipă și mai mare, cu o combinație de expertiză juridică și financiară care acoperă toate nevoile companiilor nu doar la nivel local, dar și la nivel internațional”
(VIDEO) INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: ”Am avut privilegiul de a fi implicați în câteva dintre tranzacțiile esențiale din economie. Cifrele arată foarte bine, am învățat ce trebuie să facem pentru a merge odată cu curentul, dar și împotriva acestuia, când este cazul”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...